Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 479
  • 782
  •   1
Отговори
# 510
Играчката с нанизването много и се чудих, но мислех че са малки за нея.
Ще я пробваме и ние, щом Йони се справя, явно не са толкова малки.

Орехче, първата снимка на книжката е корицата " римушки, залагалки и играчки" май така беше, погледни за всеки случай!  Аз поръчах от тему, подобен таралеж, но не е поп ъп, а на мястото на поп ъпа се забиват някакви неща. Ще го видим и него.

За трети път поръчвам от тему и съм доволна. Сега покрай Коледа имаше забавяне на едната доставка с два дни  и ми дадоха 10 лв, заради това. Та този таралеж ми излезе без пари + още една играчка.  И доставката е безплатна до адрес.

# 511
Момичета за пътуване извън България освен пълномощно от бащата друго нужно ли ми е

# 512
Момичета за пътуване извън България освен пълномощно от бащата друго нужно ли ми е
Акта за раждане и паспорт на детето.

# 513
Паспорт му направихме ,но се зачудих да не искат и още някой документ освен тези и да ни върнат на сред път. Бащата се налага да замине сега ,но ние сме болни и ще трябва да заминем после сами

# 514
Lizii, това таралежче и аз го заглеждам. Продават го и тук, ама много скъпо ми се струва - https://uchitel.bg/taralezhat-spaik-igra-za-finata-motorika. Като пристигне сподели как е като качество. Simple Smile

# 515
40 лв Close ще ти го снимам като дойде. Там е около 7 лв, не очаквам кой знае какво, но за тия пари...
За сега всичко, което поръчах е ок.

Това го поръчах за 4 лв и направо си е топ попадение, не мога да повярвам че беше толкова евтино.

Lizii, това таралежче и аз го заглеждам. Продават го и тук, ама много скъпо ми се струва - https://uchitel.bg/taralezhat-spaik-igra-za-finata-motorika. Като пристигне сподели как е като качество. Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 23:40 от Lizi:) :)

# 516
  • Варна
Имам таралежа от Али от над половин година, играе си много с него. От Тему постоянно поръчвам аз, даже връщам понякога. И мечката имам също.

Ние сега ще пътуваме, но тримата и само паспорт очаквам да искат

# 517
  • Пловдив
Играчката с нанизването много и се чудих, но мислех че са малки за нея.
Ще я пробваме и ние, щом Йони се справя, явно не са толкова малки.

Орехче, първата снимка на книжката е корицата " римушки, залагалки и играчки" май така беше, погледни за всеки случай!  Аз поръчах от тему, подобен таралеж, но не е поп ъп, а на мястото на поп ъпа се забиват някакви неща. Ще го видим и него.

За трети път поръчвам от тему и съм доволна. Сега покрай Коледа имаше забавяне на едната доставка с два дни  и ми дадоха 10 лв, заради това. Та този таралеж ми излезе без пари + още една играчка.  И доставката е безплатна до адрес.

Тему ми изглежда много боклучав сайт, но след като има положителни отзиви, може и аз да му хвърля едно око. Таа, Лизи, сподели на всички за това таралежче после.
Друга играчка, с която Йони се справя е една за риболов (купена от Лидъл):

Подреждам всички рибки до "аквариума" и карам малката с въдицата да ги хваща (всяка фигурка има малко магнитче в средата) и да ги връща в аквариума. Много добре се справя.

П.С: Момичета, какво мислите за свалянето на памперс? Кога искате да го махате? Йони вече стои по час-час и нещо суха и се надъхвам да започнем да го махаме скоро..

# 518
Кате, готина играчка, как не съм попаднала на нея..
За памперса - нямам надежди още,макар че съм започнала да я слагам по - често на гърне .Казала съм си , че от март месец(когато излизат свободните места за ясли) ще започвам сериозно учене за самостоятелно спане и махане на памперс.

# 519
Пуснато е клипче на таралежа в фейсгрупата ни. Предполагам, че е същото и в тему, защото нещата в тему и алито са абсолютно еднакви.

Кате, аз от тему поръчвам евтини неща,най вече играчки, не смея да взимам скъпи, защото качеството може и да не е ок.
Поръчах си и едно рафче за шкаф, за 4 лв и излезе много добро, железно е.

Но не ми даде да поръчам повече от една бройка. Една бройка на 4лв, втората 30лв. Та трябва да вляза от на мъжа ми/майката ми  телефона и да си поръчам още по една бройка от всеки, на ниската цена.

# 520
И аз се чудя дали да действам за махането на памперс. Спира ме това, че Ави още не си казва. И не може да се качва и слиза сама по стъпала, нали това било знак, че определени мускулни групи са достатъчно развити и може да стиска. Въпреки че честно казано преди 30 години нито са ме чакали да мога да си казвам, нито да качвам стъпала сама 😃 прането на ръка е било голям мотиватор 😃😃 вероятно ще купя тренировъчни гащички и ще действам, като я слагам на всеки час. То аз и сега я слагам по 5-6 пъти и много рядко гърнето е празно, така че може и да имаме успех.
Вчера научих Ави да играем на Джуджета, великани, с клякане и ставане, голям смях 😃 и аз направих 30тина допълнителни клека 😃

# 521
  • Бургас / Славейков
Здравейте на всички . Напоследък успявам само да ви изчета и дотам.Митко взе да спи по 1.30наобяд и тъкмо  почна нещо да правя и вече е буден.Имаме повечето играчки от тези които сте показали.Интереса към тях е 5мин.Меня му играчките  че вече натрупахме един шкаф и не ми се ще всичко да отварям наведнъж.А и някой не са все още за неговата възраст.Махнах вчера елхата и чакам таткото да сглоби кухнята.Май общо взето се занимава повече като бърка с една лъжица в една купа моя ,която дрънчи.Един магнитен конструктор от Шейн купен с него играе повече време и да къса брошури и да ги прави на миниатюрни парчета ,та да има като заспи какво да правя.Иначе засега сме здрави.От снощи най накрая и ние имаме сняг в Бургас.Днес едва отидох до кухнята , много лед имаше .Добре че беше каката в къщи ,че да го гледа иначе щяхме да излизаме е студа .

# 522
Имам таралежа от Али от над половин година, играе си много с него. От Тему постоянно поръчвам аз, даже връщам понякога. И мечката имам също.

Ние сега ще пътуваме, но тримата и само паспорт очаквам да искат

Ако нямате брак с таткото трябва да носите и акта за раждане. Ние щяхме да ходим до Турция с баткото тази есен и ММ го бяха предупредили, че трябва да носим и акта за раждане на детето, защото са ни различни имената и не можем да докажем, че аз съм другия родител. От цялата работа аз не успях да ида и ходиха само те двамата.

# 523
  • Варна
Ние имаме, но ще взема копия може би. Вчера пък педиатърката каза да взема ваксинационния паспорт за всеки случай... което е странно имайки предвид, че е на ръка на български, но се сетих, че има стикерите на ваксините с латинските имена, та ще го взема за всеки случай сигурно

# 524
Уф, да ви се оплача от мъжете (татковци) във Варна. Отивам днес за кухня с малката, която излезе, че хич не и харесва да е на студено. Стигам до кухнята и пред мен 6 мъже, които ме поглеждат и никаква реакция. Не съм очаквала да ме пуснат, въпреки, че преди няколко седмици на другата кухня ме пуснаха десетина човека, защото съм била с бебето и било студено, но там повечето бяха жени. Та нареждам се аз и след няма и 2 мин малката започва да реве. Мъжа пред мен се обръща и ми вика троснато
- Ама къде сте го помъкнали това дете на този студ?
При положение, че къде съм се наредила мисля, че е ясно къде съм го помъкнала. Ама тука още бях културна и му отговорих културно. То всъщност аз си се държах културно, защото в този момент след мен се нареди една баба и тя пое инициативата и не можах да вземе думата от нея.
Та след моя отговор, оня пак:
- Няма ли кой да ви го гледа или кой да ви вземе храната, че с него се мъкнете?
Аз: - Ти как мислиш щом съм с нея дали има?
- Ами тогава ще си седите вкъщи и няма да идвате за храна да реве тука.
Тук вече се намеси бабата:
- Ти не учи жената какво да прави, ами вземете я пуснете с детето да мине, че всичките сте мъже.
Друг от опашката:
- И защо да я пускаме. И ние си имаме работа и на нас ни е студено.
Бабата:
- Вии май никакво възпитание нямате всичките. Майките ви малко са ви били навремето.
- Ти майка ми да не обиждаш, че не я познаваш.
- Не ми и трябва да я познавам като ви гледам всичките, всичките за нищо не ставате.
- Да, ама и ти си дошла на студа, вместо да дойде синът ти или зет ти.
- Аз съм дошла за да може снахата да е при децата, синът ми е на работа, а не се шляе като вас. А и живеем в тази сграда. Ако някой от мойте се държеше така щях и на тези години да му тегля един бой.
Не цитирам дословно разбира се. И езика на бабата беше доста по цветист.
Та мъжете влязоха един по един. Идва моя ред и влизам. Вътре е този дето беше преди мен. И леличката ни ме поглежда и пита:
- Ти се с детенцето, нали? Защо не те пуснаха да минеш? А защо ти не влезе преди мъжете, а чакаш?
Оня:
- Ама как ще мине преди нас? Да не е идвала с детето и ние си имаме работа.
Леличката:
- Леле, ама това младите сега сте страшна работа, към никого нямате уважение, че и се перчите.
Излизам аз и бабата още нарежда. След нея беше дошла още една майка с количка и тя я пусна да мине.
Оня дето се разправях с него не знае, че аз веднъж вече съм излизала сутринта с малката да заведем големите на ДГ и училище. Сигурно и те трябваше да си седят вкъщи. И че ще изляза още веднъж да си ги прибера и пак с бебето, защото ММ е дежурен и ще си дойде в 21ч. Ама наистина страшни идиоти има. Не искат да ме пуснат, нямам проблем с това, не съм и очаквала, ама трай си там, чакай си реда и си мълчи. Не мога да разбера защо му трябваше да се заяжда.

Общи условия

Активация на акаунт