Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 52 485
  • 870
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, може ли малко повече информация не толкова за раждането, а за последващия престой? Моите раждания бяха отдавна и искам прясна информация, тъй като насочих колежка към гинеколог от Вита за проследяване и го приемам като голяма отговорност, ако попадне в не особено приятна обстановка, заради мен. Аз съм много доволна, но напоследък виждам противоречива информация. От коментиращите последно мисля, че NadezhdaML и Stiliana16 са едни от най-скоро миналите от там и ще съм благодарна, ако споделят за отношението на персонала от родилно и от неонатология. Може ли да се разчита на тях за помощ в непредвидени ситуации, санитарките почистват ли редовно и отзивчиви ли са, както и паркинга дали е пуснат?
Благодаря!

# 421
Аз родих преди 3 месеца, писала съм назад, че има малко по-остри неонатоложки и малко им куца комуникацията с отделението.

От други неща нямам оплакване, винаги като съм звъняла се отзовават. Чисти се два пъти на ден, носят ти вода постоянно, според мен бяха доста отзивчиви.

Паркинг няма, в момента където беше паркинга минава булеварда, който разшириха. Има платен паркинг малко по-надолу по улицата.

# 422
Това звучи много хубаво, мерси Simple Smile

# 423
  • София
Нас ни изписаха миналата седмица. За паркинга е много важно да отбележа, че към момента не само, че няма паркинг, но и заради строителството в съседство е затворен и платеният! Приятелят ми едва ни взе на изписването. Не знам до кога ще е така, но охраната каза, че след като приключат ще има 90 места за пациенти на Вита.

В родилното всички бяха много мили и съдействащи, дори акушерката, която обикновено плюят беше със страхотно отношение поне към мен.
В неонатология обаче има няколко гнили ябълки, най-неприятната за мен е д-р Арабаджиева, която успя и да ме разреве. Не ти дават почти никаква информация, ако бебето ти е задържано при тях по някаква причина и когато се обадиш да попиташ, едва ли не си виновен. Има си и осезаемо напрежение между двете отделения.
Санитарките - всички до една много мили. Постоянно минават, не само, когато мият и чистят, но и за да проверяват дали имаш нужда от нещо.

Edit: За прегледите след изписване: при неонатолог са на 15-ти и 30-ти ден. Попитах на рецепция вчера и казаха, че няма часове до средата на септември. В супердок също няма. Здраве да е!

# 424
Страхотно, благодаря за коментарите, които са много подробни и точно обхващат темите, които ме интересуват. Това с паркинга изобщо не е приятно, а за неонатологията е направо недопустимо. Да не знаеш какво се случва с бебето ти?!

# 425
  • Sofia
Аз последно раждах преди две години, но едва ли са си променили практиката.

Не съм звъняла в неонатологията да искам информация за детето, така че не знам дали са отзивчиви. Но за сметка на това всяка сутрин имаше визитация с една от неонатоложките и по време на визитацията ми даваха подробна информация за детето и отговаряха на всичките ми въпроси.
Такава беше практиката още през 2013г и 2015г, но също така и през 2022г, затова не вярвам да има промяна.

Просто се възползвайте от визитациите, за да си задавате въпросите. Защото човекът, който може да Ви даде най-точна информация за състоянието на детето е именно неонатоложката, която Ви идва на крака всяка сутрин в стаята. Ако звъните по някое време през деня, ще попаднете  най-вероятно на някоя акушерка от неонатологията, а те имат доста неща за вършене (имат да обгрижват не едно или две бебета едновременно) и едва ли могат да отделят време да погледнат картона на детето Ви и да Ви дадат подробна информация.

# 426
  • София
За родилното мога да напиша само хубави неща! Прекрасни! При мен беше по-специфично, хем болки много силни, вдигнах кръвно - гледаха ме като писано яйце.

И мен ме разплакаха от неонатология, дамо защото исках информация. В момента със съпруга ми подготвяме оплакване. Уведомила съм, че ще има и няма да се кротна. В нашата ситуация, който трябва да знае по веригата им, знае. Няма да влизам в особени подробности.
Ужасно тъпо поведение на част от персонала- нито се представиха кои са, какво правят, нито нищо. Влизаха, казваха 2 думи и хайде чао. Нямах възможност даже да кажа "А".
Той си е добре и не е прилагана терапия, но просто исках информация, тъй като моето раждане беше секцио и нямах достъп до бебето си веднага, пък и като майка на детето имам право да я получа!

Ева Павлина беше чудесна с мен във всяко отношение, както и другите от родилното, просто не им помня имената.

Да, паркинг няма и е много тъпо. Съпругът ми трябваше да уведоми охраната, че ще спрем отпред, защото ни изписват.

# 427
  • София
За визитациите всяка сутрин си е абсолютно така, НО зависи коя е лекарката. Д-р Илиева е много подробна, направо като отчет изнася, д-р Иванова за мен е жената Слънце - просто страхотна, не само отговаря на въпроси, но обяснява и много  други неща, с усмивка и любов към професията си. Да не се повтарям, но д-р Арабаджиева.. влиза и ми казва “бебето Ви е много хубаво” и излиза?! След секцио с болки съм я гонила да я питам за информация, защото задържаха бебка с повръщане, с пропуснати 3 хранения, пускаха ѝ изследвания и са ѝ вливали система. На въпросът ми знае ли нещо повече от “бебето е много хубаво” ми отговори  “какво трябва да знам?”.
В крайна сметка всичко беше наред и ни изписаха, но остави горчив вкус.

# 428
И аз имам много неприятен спомен от д-р Арабаджиева. Когато мъжът ми дойде да види бебето, тя дойде в стаята за свиждания, за да ни даде информация за състоянието на му. Беше добре, с много лека инфекция, по нейни думи нищо страшно, но щели да му дадат антибиотик. Аз я питах дали съм разбрала правилно, че ще ни задържат още един ден в болницата заради това и тя тогава направо ми се накара как съм можела да питам кога ще ни изпишат, що за майка съм била. Един вид, понеже притеснението ми не беше видимо за нея, едва ли не не ми пука как е бебето. Ужасна жена.

Не я видях повече до края на престоя, за което се радвам. От останалият персонал в неонатология имам добри впечатления, а на визитациите най доволна бях от д-р Гергинова, даваше ми много информация и ми отговаряше на всички въпроси.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 23:47 от Tessaria

# 429
  • Sofia
И аз имам същите спомени от д-р Гергинова - винаги изчерпателна. Много добро впечатление ми остави.

# 430
Аз родих преди две седмици, при д-р Илиева! Мога само хубави неща да кажа за нея. Подробна, изчерпателна и грижовна!
Имам добри впечатления от целия персонал на родилното! Стаите се чистят редовно, санитарките са усмихнати и отзивчиви.

Към неонатологията имам забележки, същите като споделените в предишните коментари. Бебето е добре и толкова…преди 2 години бяха по-подробни.

# 431
Момичета, от казаното излиза, че нещата са същите като при моите раждания преди години. Може да разчитате на персонала в родилно, но не и на отделението, където наблюдават бебетата. Жалко че няма развитие в посока добра неонатология.

# 432
  • Замък сред облаците
Ще вметна забележка - неонатологията е добра, но комуникацията на персонала с майките не е. Това са две отделни неща със съществена разлика при избор на болница, предполагам всички са съгласни.
И друг път сме писали по темата, знаете че и моето бебе през 2022г задържаха за 36 часа без да ме уведомят кога ще го дадат и какви са резултатите от изследванията след които трябваше да ми го дадат. Но пак казвам, това не значи, че неонатологията не е добра.

# 433
  • София
Не се коментира тяхната компетентност като специалисти. Това не съм си го и помислила.
Но не може с майката да се държат толкова зле. Все бях чела истории и мислех, че се преувеличава, ама не.

# 434
NadezhdaML, на същото мнение съм. Една добра неонатология включва и комуникация с родителите. Не коментирам професионализма на лекарите, но отделението е слабо. Това мисля аз. Моята приятелка ми каза, че гинекологът бил притеснен, че остават 3 неонатолози от септември. Сега не знам колко са

Общи условия

Активация на акаунт