Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 49 735
  • 870
  •   1
Отговори
# 570
Rimmona, няма да излезе в интернет! Само лично на хартия си го получаваш.

# 571
Да, кръвната група само на хартия

# 572
Здравейте. Дали някой знае паролата на интернета в болницата?
Ъпдейт - с телефона си имах проблем, паролата е същата, която видях в миналата тема. Ако някой се нуждае - vita free 1234567890

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 17:25 от Фрида

# 573
Момичета, дали някой знае дали пускат бащата да присъства по време на раждането? Четох, че преди е можело, но не разбрах сега дали позволяват. Или си зависи от лекаря...
Все забравям да питам моето АГ.
И бебето колко често е при майката? Дали може редовно да се кърми или го дават само през деня?

# 574
  • София
Бащата може само в общото помещение да бъде за свиждане и да види бебето в деня на раждане през стъкло.
Да, моето бебе си беше при мен по мое желание да си го кърмя. Ако майката се чувства добре може да си бъде при нея постоянно. Единствено го взимаха за визитация и там някакви изследвания пускаха.

# 575
Леле, един и същ въпрос през ден, наистина ли чак толкова лениво? Да не говорим колко лесно и бързо може да се попита по телефона или да се прочете 1 страница назад.  Може ли, не може ли, не е ли най-удачно да попитате лекаря си? Понякога това не е глобално решение за болницата. При толкова въпроси покрай раждането и състоянието на жената, все се пита за присъствие на бащата..

# 576
Леле, един и същ въпрос през ден, наистина ли чак толкова лениво? Да не говорим колко лесно и бързо може да се попита по телефона или да се прочете 1 страница назад.  Може ли, не може ли, не е ли най-удачно да попитате лекаря си? Понякога това не е глобално решение за болницата. При толкова въпроси покрай раждането и състоянието на жената, все се пита за присъствие на бащата..

Много стойностното мнение. Благодаря. То по тази логика и за раждането и състоянието може просто да се попита лекаря. За какво изобщо има теми тогава ... Информацията назад не ми беше достатъчна, а и нещата се променят постоянно. Лека вечер и малко повече с усмивка. Simple Smile

# 577
Има ли на разположение стерилизатори или ще трябва да си подготвя предварително и да си взема? А помпи за кърма, ако се наложи?

# 578
Ако се наложи АМ те ти го носят готово в стерелизирани техни шишета (поне в св. Лазар беше така). Та стерилизатор не мисля, че ще ти трябва.

АА беше казала, че има помпа.

Я ме светнете, какъв е етикета при изписването? Нещо носи ли се? Ходих днес за епикриза и имаше едно фенси балони пред отделението

# 579
  • Замък сред облаците
А, не съм позвала тяхна помпа, че беше точно след падане на ковид мерките и май не даваха обща (тук може и да ме лъже паметта), но мъжът ми ми донесе на втория ден на мен.

За изписването каквото решиш. Аз се бях настроила да поръчам за деня на изписването, ама като задържаха бебо без причина в неонатологията първия ден почерпка през крив макарон видяха. 😅 И пак, АГО ми се щеше да почерпя, но хич не бях в настроение. Чак за 6м консултацията занесох нещо на моята АГ и акушерката.

# 580
  • София
Август раждах - има стерилизатор, но трябва да дадете в неонатология да ви стерилизират.

# 581
Не знаех, че са го задържали. Може ли човек да откаже?
А какво АМ дават там?

# 582
  • Замък сред облаците
Задържаха го за изследвания, защото точно бяхме излезли от ковид карантина предния ден. Но понеже имали раждане Борукова така и не се свърза да ми каже какво се случва, въпреки че няколко пъти я търсих. В случая се бяха погрижили за него, бебето е пациент на неонатологията, за това нямам забележки. Сестрите поне бяха мили да ми кажат, че е добре, но медицински данни дава само дежурния неонатолог. Просто ми го дадоха ден по-късно с доста късно обяснение, което беше проблема и за което има често оплаквания откъм лоша комуникация с неонатологията.
Но и аз си кротувах, можеше да ида да им вдигна скандал. Ама пусто, течеше дълго раждане следобеда когато чаках инфо, после второ май почна, как да извикам неонатолога като може да има нужда от него всеки момент някое новородено. Нали аз си знам как се въртя около мен Гергинова 2 часа докато моето излезе и после сума време му отдели да се увери, че се адаптира добре. Та, така.

# 583
Понякога наистина е хубаво да можем да се поставим на мястото на другите. И при мен имаше недоразумения, но разбрах, че нощта са имало тежко раждане със секцио и нито майката, нито бебето бяха добре. Никой не беше спал онази нощ.

Гергинова вече я няма там, а аз много разчитах на нея

# 584
Здравейте момичета Hug Да попитам дали случайно знаете и имате мнение за д-р Трифонова във Вита следи? Оскъдна, никаква даже информация няма за нея и ми стана интересно.

И още един въпрос, много ще съм благодарна да посъветвате. Hands Pray С гестационен диабет съм, води се рисков фактор доколкото съм запозната. Чудя се дали да раждам въм Вита или да се насоча към Майчин дом или Токуда?

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 09:15 от InYan238

Общи условия

Активация на акаунт