Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 49 686
  • 870
  •   1
Отговори
# 585
Гестационния диабет е проблем основно по време на бременността. И не е голям проблем. Контролира се д режим.

# 586
  • Замък сред облаците
Ако не с режим, може и с лекарства в краен случай да се контролира (инсулин). Хубаво е освен от АГ да се следи паралелно с ендокринолог. За самото раждане няма такова отношение колкото за самото наддаване и развитие на детето, та затова следенето и режим на майката са ключови. Може да е показател за по-ранно раждане, ако е проблем за бебето, но това е в много неглижирани случаи обикновено.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 07:45 от АА

# 587
Здравейте,момичета.Горе долу след какво време свалят конците след секцио

# 588
  • София
Здравейте,момичета.Горе долу след какво време свалят конците след секцио

При мен на 9-ти ден.

# 589
Здравейте, момичета! Имам тъп въпрос, но последният ми преглед не мина така спокойно, както очаквах, шашнах се и тотално забравих да питам. Sad Дай Боже, до месец и аз ще съм сред щастливите - надявам се Grinning - пациенти на Вита 2, планово секцио. Какво правя обаче, ако бебокът има собствено мнение и тръгне да излиза неочаквано, посред нощ и т.н.? Натам ли да се изстрелваме, или нямат спешен прием и да се насочим към стандартните варианти в такива случаи - Св. София, Майчин дом?... Пояснявам, че не се следя във Вита - от началото докторката ме преглежда в мед. център, в който също практикува. Във Витата ходих веднъж да си пусна едни изследвания и кръвната група, че я искат задължително правена при тях. Д-р Мая Василева е моят лекар.

# 590
Това е болница с родилно отделние. Винаги има екип на смяна, 24/7. Не раждат само планово секцио жени там.

# 591
  • София
Щом Мая Василева е твоят лекар, предполагам имате договорка и тя да те изражда. Ако тръгне по-рано раждане, отиваш в болницата, казваш на регистратура за какво си и при кой лекар си, казваш че имате договорка за секцио, а те се свързат с д-р Василева и я викат.

Не знам какви са причините за секцио, но ако терминът или планираната дата е след месец, вече би трябвало да ходиш на тонове всяка седмица, така че пак имаш време да попиташ.

# 592
Ох, благодаря ви, дами! То ме е срам чак от мене си, понеже не ми е и първо раждане, но съм напълно изкуфяла този път, ужасно е... А и предния беше в държавна болница, знаех си за там пътечката, но пък и нямаше изгледи да има изненади, а сега май има. Sad Ама да сме живи и здрави. И да, след пет дена пак ще се видим с докторката, но аз нещо съм се стреснала и все ми се струва, че ей сега ще почна да раждам... 😂 Абе... 😂

# 593
Naannoka, моята ситуация е същата 😁 И аз съм при д-р Василева. Предполагам, че ако тръгнат нещата, ще й звъннат или аз ще се опитам да се свържа с нея.

# 594
Naannoka, моята ситуация е същата 😁 И аз съм при д-р Василева. Предполагам, че ако тръгнат нещата, ще й звъннат или аз ще се опитам да се свържа с нея.

През деня е ясно. 😁 Мен изпълненията в неприлични часове ме притесняват 😂, но то си е логично да има денонощно звено. Надявам се и за двете ни да не се налага да тестваме как се случват нещата! 🤞

# 595
  • Замък сред облаците
Процедурата е следната. Ако почнат родилни контракции звъните на мобилния телефон на АГО да предупредите, че тръгвате към тях, чий пациент сте, коя седмица. Да могат те своевременно да се обадят на вашия лекар и да са подготвени. Ако лекарят ви още не ви е дал координатите на АГО, питайте на следващите тонове, мен ми обясниха прицедурата в 34 седмица.
Принципно ако има родилни контракции, до 2 часа да сте в АГО.
Ако изтекат водите - след не повече от час да сте в АГО.
Ако недай боже се появи кървене - незабавно се тръгва към АГО! И звъните и на следящия лекар също.
Ако е необходимо/планирано секцио, но се появят родилни контракции - също веднага тръгвате към АГО.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 17:03 от АА

# 596
Относно продължаването на болничните, когато излизаш по-рано, следва ли да запазваш отделен час - например изтича ми сега края на октомври, но часа ми за преглед е началото на ноември, тоест трябва сега в края на октомври (преди да е изтекъл) да запиша един час само за болничния и отделно прегледа за бебето остава за началото на ноември?

# 597
Не съм записвала, само минавам през регистратура да им изляза в системата, после като ме видят пред кабинета казвам, че съм за болничен.

# 598
Но на мен от регистратура ми изискват амбулаторен лист за издаване на болничния, т.е. деня, в който оставям здравната карта, трябва да съм минала и преглед, а обикновено прегледа ми е няколко седмици по-късно и се получава разминаване…

# 599
За болничните си трябва отделен преглед, тъй като те не се издават със задна дата. Аз ходех без записан час, оставях картона на акушерката и тя ми регистрираше прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт