Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 49 686
  • 870
  •   1
Отговори
# 615
Не работят със ЗК, но може да се отиде на индивидуален преглед. Моят син съм го водила няколко пъти.

Благодаря! Flowers Hibiscus

# 616
Не работят по ЗК, платено е.
Може да отидете само за преглед без пакет. Сина ми е при техен педиатър от бебе, сега е на 8 и никога не съм се ангажирала с пакет, когато трябва го водя при неговият педиатър просто, той му води и картон и слага ваксините.

Здравейте. Не знам къде да пиша ище питам тук. Педиатрите в болница Вита работят ли по здравна каса или само платено? И ако е само платено, може ли да се отиде за индивидуален преглед, тоест да не се плаща целия пакет?

# 617
  • Sofia
И аз водя моите във Вита без пакет.
Не работят с НЗОК, но работят с допълнително здравно осигуряване.
Ако детето има фонд, прегледите могат да минат по него.

# 618
Има нова завеждаща отделението по Неонатология. Май не съм я срещала с първата си бременност. Зачудих се коя е била завеждащ преди и е напуснала сега?

# 619
Д-р Гергинова беше преди, беше много приятна жена. Само от нея получавах адекватна информация за бебето по време на престоя ни в болницата.

# 620
Аз тотално се обърках, някой може ли да ми внесе яснота.
Във вторник оставих картона си и бележка от лекарката ми, че съм в болничен до 31.10 и ми трябва болничен от 1.11, това е втори болничен, продължение на първия и е с ЛКК.
От регистратурата ми казаха, че днес трябва да е готов, но за всеки случай да звънна. Цял ден звъня не вдигат. Накрая звъннах на кол центъра им, не виждат болничен в системата. ЛКК заседавал вторник и четвъртък явно другия вторник щели да го издадат. Казвам как другия вторник, като по закон в три дневен срок аз трябва да си занеса болничния на работодателя и защо изобщо другия вторник, като картона и всичко ми е там от миналия вторник.
И сега се чудя да ходя ли на там, като няма нищо в системата им ...

# 621
Ох, тези болнични са ми любимата тема в тази болница… голяма обърквация настана и при мен с тях и никой нищо не ти обяснява за реда на издаването и получаването им.
Моят съвет е по-добре да не се разкарвате. Издават ги по-късно, поне при мен. Аз в сряда занесох картона и другата седмица съм на преглед, като АГ каза, че до тогава ще е готов (да се надяваме). Иначе, това със задължението към работодателя не мисля, че е толкова строго, ще го приемат и след това. Аз редовно давам със закъснение, даже не помня да съм дала на 3то число някога…

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 12:53 от Rimmona

# 622
  • София
Моя болничен след раждането доста го забавиха. Казаха ми мисля 3 дни след изписване да ида. Отидох - нямаше. И после пак ме караха да ходя след еди-колко-си. Пратих мъжа ми с личната ми карта.

# 623
  • София
При мен нямаше никакви проблеми с болничните. При изписване ми връчиха болничния, не са ме бавили изобщо.

# 624
При мен също, получих си всичко навреме.

# 625
  • Sofia
И при мен винаги са били точни по отношение на болничните - и след аборт и след раждане.

# 626
Аз също не съм имала проблем с болничните, разбирах се с АГ кога да отида, за да ми пусне амбулаторен лист, оставях картона на рецепция и ми казваха кога ще е готов. На работодателя и със закъснение да се предаде  няма проблем. Счетоводителят трябва да го пусне до 10то число на месеца, дори със задна дата пак няма проблем, всичко се изплаща, просто със закъснение. Около раждането, особено ако има преносване, е добре да си следите датите, че понякога става объркване накрая и не трябва да има прекъсване на дните.

# 627
  • София
И при мен не е имало проблем с болничните, но все пак да вметна, че болничен не може да се издава предварително. Ако ще е от 1.11, то може да се издаде или на деня или след това. Не може да ви го издадат от октомври. На мен ми се е случвало две седмици след изтичане на предходния болничен да ми издадат нов със задна дата. Давам го в работата и както са писали и нагоре, просто изплащат парите със закъснение.

# 628
Абе то това да ти изплащат парите със закъснение, не минава в графа "просто" и изобщо понякога е доста "сложно".

Факт е, че ми казаха, че днес ще е готов, но за всеки случай да се обадя предварително. Кога го издават или не и с каква дата не зная. До вчера включително съм била в болнични.
Все тая, явно другата седмица ще се разправям и с това, но е адски изнервящо да не можеш да се свържеш никога с тях. Как пък за цял ден веднъж някой не вдигна.

# 629
Доста често забавянето на плащането идва всъщност от счетоводители, които не знаят къде се намират, но това е отделен въпрос. На доста такива казуси се натъкнах.

Съгласна съм за невдигането на телефоните, ужасно е, аз също досега винаги удрям на камък там.

Аз имам един въпрос. Забравих вече от предната бременност, кръвните изследвания преди първата фетална морфология, на гладно ли трябваше да бъдат?

Общи условия

Активация на акаунт