Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 49 723
  • 870
  •   2
Отговори
# 630
  • Замък сред облаците
Не, нямат отношение храна и напитки ако става въпрос за БХС.

# 631
Може ли да споделите какво сте слагали в багажа си? Доколкото виждам, осигуряват доста неща.

# 632
  • Sofia
Може ли да споделите какво сте слагали в багажа си? Доколкото виждам, осигуряват доста неща.
За мен - Помпа, нощници (но използвах техните), жилетка или някаква друга топла дреха (защото климатикът не се регулираше в стаята и на моменти ми беше хладно), еднократни бикини за родилки и превръзки, джапанки, тоалетни принадлежности и всичко лично, от което имате нужда (зарядно за телефон, лаптоп, книга и т.н.), някакви пакетирани закуски, за да не ми се налага да излизам от отделението, ако ми пригладнее.

За бебето - дрешки за изписване и залъгалка (ако ще използвате), крем против подсичане (там не предлагат) и памперси. Памперси дават, но аз ги използвах и за да си правя компреси на гърдите, защото задържат топлината на водата много по-дълго от обикновени кърпи.

# 633
  • София
Ще допълня горния пост:
следродилни превръзки дават, памперсите им са на пуфис; дават стерилизирана залъгалка сутрин и вечер; крем против подсичане август също даваха (чела съм, че преди не са давали).
Също така препоръчвам крем за зърна, ако смятате да кърмите.

# 634
  • Sofia
Те дават залъгалка, но на изписването тя си остава в болницата. Аз не бях предвидила залъгалка за сина ми и докато се приберем вкъщи се скъса от рев.

# 635
Благодаря ви!
Понеже ще съм със секцио, дали след него дават някакви обезболяващи? Подготвила съм си Профенид.

# 636
Разбира се, че дават. Точно профенид, а за първата вечер ни почерпиха и нещо по-силничко.
Благодаря ви!
Понеже ще съм със секцио, дали след него дават някакви обезболяващи? Подготвила съм си Профенид.

# 637
На мен лично превръзките, които там даваха не ми бяха удобни. Бях секцио и ми беше много трудно някакси цялото упражнение по хубавото им слагане и не ми беше комфортно, моите които носех (на canpol) някакси бяха по-големи и по-мекички. Носех си мое тъмно удобно бельо, което прежалих в кофата. Еднократното бельо изобщо не го ползвах. Техните нощници ми бяха доста удобни и си исках от санитарките няколко пъти, не са ми отказвали.
Носех и мои тъмни кърпи за баня, не помня там дали имаше и дали ги подменяха.
Бях си взела и някакви дребни сладки неща, доста им се зарадвах 😀

# 638
  • София
Вярно за залъгалката,  не се бях сетила, защото моята бебка спа до вкъщи. Sweat Smile

За обезболяването: пускат система с парацетамол и казват да звъннеш, ако искаш по-силно обезболяване. Звъннах и ми биха инжекция с не знам какво. Пак болеше, но една идея по-малко. Не знам дали е до праг на болка, но мен си ме болеше доста. Sad При раздвижването ми дадоха и свещички профенид.

# 639
И мен ме боля честно казано, а този коктейл за добър сън първата нощ изобщо нещо не го усетих 😀🙄

# 640
Профенид дават и при нормално раждане, да са живи и здрави 😀 Давам глас да си носите някакви дребни неща за ядене, особено сладко ако обичате.

Кърпи нямаше, носех си. Еднократното бельо е ужас, по-добре дълбоки памучни гащи с голяма превръзка. Аз лично Canpol така и не ползвах, изкарах с пакет нощни.

Крем за дупе и разни други неща имаше в раницата с рекламните материали, които дават. Биба и аз забравих да взема, но ми подариха тази, с която бебето беше там. Не са обеднели.

# 641
  • Замък сред облаците
Препоръчвам на Паломита превръзките за родилки (за вкъщи) и на EveryDay XL превръзките (вариантът без ароматизиране) за болницата. За болницата като цяло може 2-3 модела да си предвидите. Аз много харесах техните дето даваха, носех си и паломита и още едни дето бяха дебели и дълги и хич не ми харесаха - още се мотаят няколко вкъщи, дори не довърших пакета, а ми бяха препоръчани от съфорумка с две раждания. Така че е много индивидуално какво ще ви е удобно.
За обезболяването - мен ми дадоха супозитории на следващия ден (естествено раждане с епизиотомия и вътрешни шевове), а така и не ги ползвах - даже онзи ден като разчиствах стари лекарства ги изхвърлих, че вече им бе изтекъл срока това лято. Загледах се, че са били волтарен.

# 642
  • София
При мен обезболяване нямаше реално. Потвърди ми го и доктор Дойчиновски. Раждах секцио. Идеята била да контрахира матката - не знаех тогава. Имах ужасни контракции цяла нощ, буквално на интервал от най-много 15 минути. Бяха много ужасни болки, а аз смея да твърдя имам много висок праг на търпимост.
Слагаха ми уж нещо, но никакъв ефект! На следващия ден бях като нов човек. Донесоха ми свещички за обезболяване, ама вече нямах нужда.

# 643
  • Sofia
При мен обезболяване нямаше реално. Потвърди ми го и доктор Дойчиновски. Раждах секцио. Идеята била да контрахира матката - не знаех тогава. Имах ужасни контракции цяла нощ, буквално на интервал от най-много 15 минути. Бяха много ужасни болки, а аз смея да твърдя имам много висок праг на търпимост.
Слагаха ми уж нещо, но никакъв ефект! На следващия ден бях като нов човек. Донесоха ми свещички за обезболяване, ама вече нямах нужда.
И при мен беше така. След като ме отпусна упойката, ми пуснаха една-две банки с окситоцин и АГ ми каза, че не могат да ми сложат обезболяващо, за да може матката да контрахира по-бързо и ефективно.
Само при последното раждане ми биха някакво обезболяващо по време на раздвижването, което нямаше никакъв ефект.
После свещички ми даваха. Но след раздвижването вече е друго и наистина може и без тях.

# 644
При мен след секцио и след първия ден, кървенето беше доста намаляло и използвах нормални превръзки. Болничните ми бяха твърде дебели и неудобни.
Носех си и свещички за обезболяване за всеки случай, да не се налага да чакам Grinning
 Догодина живот и здраве ми предстои второ раждане там. Надявам се д-р Йовчева да привлече добри лекари в неонатологията, тъй като определено част от екипа към момента не ми допада.

Общи условия

Активация на акаунт