Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 49 808
  • 870
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Неонатологията като отношение ме отказва за второ раждане във Вита. Sad
С мен се държаха много зле и това откровено ме травмира.
Дано новата завеждаща промени нещо.

# 646
Ще видим през декември (дано да е тогава) как ще са нещата. Дано са подобрили нещата в това отношение.

# 647
Моят термин е 23 ноември, та съвсем скоро ще дам отзив как е и има ли промяна. Лично аз се върнах във Вита за второто раждане само заради Дойчиновски.

Дори си бях записала прегледи в друга болница, но трябваше да се следя някъде междувременно и като отидох на преглед при него се почувствах толкова спокойна, че се отказах да сменям лекаря си.

# 648
При мен отношението беше добро, но д-р Иванова не може да общува с родители адекватно, а д-р Илиева влезе на визитация без никаква представа за резултатите на бебето ми. Твърдеше, че изследването тепърва предстои, които не беше вярно, но пък отиде да провери и се върна с информация. Към д-р Арабаджиева съм скептична, заради опит на моя приятелка, но нямам преки впечатление. От престоя си тогава останах с много добри впечатления от д-р Гергинова и от една млада лекарка, чието име не помня за съжаление.
Това са ми единствените забележки като цяло за престоя ми. Всичко останало беше прекрасно, отношението беше на високо ниво. Раждането беше преди 2г, но моя близка роди юни там и също в много доволна. Следящият ме АГ работи с тази болница и наистина се надявам на промени в неонатологията към по-добро, тъй като генерално много я харесвам.
Все пак да отбележа, че смятам че грижите за бебето ми бяха правилни и адекватни, други неща им куцаха тогава.
Помня, че никъде нямаше разлепен графика на болницата и първия ден стоях в неведение какво се случва, никой не даде информация кое, кога, какво. Все още ли е така? В други болници има разлепен график в стаите.

# 649
Когато раждах януари 2023 графика го имаше в една папка, която беше прибрана в шкафчето до леглото.

# 650
Какво имаш предвид под график?

# 651
Какво имаш предвид под график?
В колко часа минава визитация, в колко часа носят бебетата, в колко часа ги взимат после и т.н Влизах в бг мама да чета.

# 652
Аз лежах там средата на октомври и не видях такъв график. Момичето в стаята ми каза кога идват на визитация и в колко часа ни будят (6 сутринта). И после мисля че някъде на вратата пишеше в колко часа са свижданията.

До колкото разбрах при раждане свиждането е пак във фоайето преди приемния кабинет, така ли?

# 653
# 654
  • София
Здравейте, прочетох доста полезни неща в темата. Но имам малко по-различен въпрос. Как става изписването? Т.е има ли стая в която дават бебчетата на родителите и придружителите с опция да си направят снимки. Била съм на изписвания в държавните болници, там има, има и фотографи. За Щерев разбрах че има опция за фризьор и гримьор чак.
Питам защото веднъж видях семейство с бебе, явно го изписваха и всички май се снимаха долу във фоайето, което ми е малко панаир.

# 655
Има стая за изписване, да. Там акушерката като подготви бебето го дава на таткото, снимате се и т.н. Мисля, че не можеше близките да бъдат там, а те чакат долу във фоайето, но да ме поправи някой, ако греша.

# 656
  • София
На изписването ни август близките бяха в коридора на родилното.

# 657
  • София
На изписването ни, също август, дадоха бебето на таткото в стаята, където преди това видя бебето през стъкло. Обличат бебето, подписвате документи, снимат ви. Учтиво ни помолиха в тази стая (в неонатология) да е само таткото (изключение правят за по-голямо детенце, ако имате). Останалата рода чака долу във фоайето и там се снимахме с логото на болницата. Simple Smile

# 658
При нас поканиха всички в стаята за изписването и там акушерката ни снима Heart

# 659
Аз раждах септември  21 ако не беше завеждащата др Гергинова не знам .... другата къде я замества за нищо не става от доктори не мога да се оплача лежах за задържане Дойчинов е страхотен  успокояваше ме свали ми кръвното Красимир Николов беше на спешното ми секцио плюс моята любима Антоанета Илиева като цяло нвмам оплакване освен леко от Щърбанова груба е и от 1 2 сестри от неонатологията

Общи условия

Активация на акаунт