Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 50 124
  • 870
  •   1
Отговори
# 690
Пак съм аз 😄 Задължително ли искат тестът за определяне на кръвната група да е пуснат при тях? Имам такъв резултат от Рамус със подпис и печат, дали ще го признаят?
Задължително е да е от тяхната лаборатория.

# 691
  • Замък сред облаците
На мен 2022 го признаха от Кандиларов. Зависи лекаря какво иска в общи линии - до този извод стигнах от дискусиите в темата за последните 2г.

# 692
Сега задължително трябва да е от тяхната лаборатория. Аз също имам от друга, но ми казаха да си пусна нова.

# 693
А кога успяват да ви върнат документа?
Моя случай не е стандартен, защото следящият ме лекар използва болницата за планови операции и раждания и не работи там, но аз отидох за прием ден преди секциото, занесох си изследванията с кръвна група от друга лаборатория и никой нищо не каза. Не знам дали при взимане на кръв не са ми пуснали в тяхната, не е коментирано. Та когато ви искат от тяхната, в кой момент се случва?

# 694
Когато раждах 2023г. само ме питаха дали имам и я провериха по време на приема в болницата. Сега когато бях на преглед пак при д-р Дойчиновски, при когато раждах, той изрично ме предупреди, че вече имат това изискване и ми назначи ново изследване на кръвна група. Може би няма да ви върнат, ако нямате, но ще ви пуснат там. Изследването на кръвна група става буквално за секунди
Според мен, ако някой така или иначе ще ражда там, направо да си я пуска в болницата и да не го мисли.

# 695
Не! Ще ви накарат да ходите преди да ви приемат до регистратурата и после до лабораторията им, за да си пуснете и при тях кр.група. По-добре предварително свършете това, за да си спестите разкарването.

# 696
  • София
И аз имах от cibalab с подпис и печат, но ме накараха да пусна при тях. Лекарят ме предупреди, а при прием и акушерката си го изиска и натърти “ама от нашата лаборатория ли е?”.
Лекарят ми каза да си пусна кръвната група около седмица преди термина ми (готвех се за нормално раждане).

И последно: резултатът от кръвна група не излиза онлайн, остава си със статус “неготов”. Трябва да си го вземете от регистратура.

# 697
Дами, аз още съм в чуденка къде да раждам. Иска ми се след 20 г.с. да се насоча към конкретен лекар от конкретна болница, който да ме следи. Чета добри отзиви за Китанова и Чорбова от Вита. Дали ако взема пакет за проследяване във Вита ще трябва и направление номер 9? Питам, понеже напр. 9 искам да си го запазя за моя гинеколог, при когото си правя прегледите извън бременност - би откликнал бързо за преглед, познава ме, имам му доверие и тн.

# 698
  • Замък сред облаците
Болницата не преглежда по ЗК за АГ, така че направления не трябват. Отделно че и пакета за проследяване е безсмислено скъп да се купува насредата на бременността. Записваш час при избраното АГ, срещате се, обясняваш че искаш да раждаш там и ще планирате следващото посещение, изследвания за триместъра и така.

# 699
Съгласна съм с АА. Аз се следя там вече 8 месеца и половина и съм без пакет. Самата ми лекарка ми каза, че е излишен, щом ще си правя морфологията на друго място.

Онзи ден по изключение бях при доктор Китанова на тонове, стори ми се симпатична и спокойна.

# 700
Благодаря.
За д-р Китанова виждам, че е с доста натоварен график, вкл. че в кабинета си работи по ЗК (което предполага голям поток от пациенти). Успява ли да обърне внимание, да ви запомни и въобще да прояви индивидуален подход? Ще се радвам на отзиви в това отношение.

# 701
Съгласна съм с АА. Аз се следя там вече 8 месеца и половина и съм без пакет. Самата ми лекарка ми каза, че е излишен, щом ще си правя морфологията на друго място.

Онзи ден по изключение бях при доктор Китанова на тонове, стори ми се симпатична и спокойна.

Аз не го намирам за излишен пакета, тъй като си го взех от 3 м. и ми влязоха абсолютно всички прегледи, изследвания и тонове. Общо 1000 лв. Морфологиите така или иначе не влизат в него, освен ако има някой, в който са включени.

# 702
  • Замък сред облаците
Като направиш разчет на прегледите и изследванията при здрава Б излиза малко по-скъп пакета или поне при мен беше така - спрямо това, което покриваше като прегледи и изследвания по отделно съм заплатила към 850лв; отделно имах изследвания, които не покрива този пакет ежемесечно. Естествено, това беше ктм цените от 2022г. Но за потребителката горе коментирах конкретно след 20 гс - на нея половината бременност й е минала и няма смисъл да дава 1000лв, защото ще даде по-малко ако плаща за всеки преглед отделно сега.

# 703
Абсолютно за нея е безсмислено, аз по принцип казвах. Колко е иначе един преглед с ехограф по време на проследяване? Аз преди бременността давах малко над 100 лв. при Борислава Попова.

# 704
  • Замък сред облаците
120 ако не се лъжа, че инфото ми е от пролетта. Само че някой път таксуват само ехограф, някой път консултация с ехограф и варират нещата.

Общи условия

Активация на акаунт