Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 49 844
  • 870
  •   1
Отговори
# 765
Пожелавам ти леко раждане и да се появиш с един хубав и успокояващ коментар за останалите, на които им предстои след това Simple Smile

# 766
А кой го извършва този преглед - следящия лекар, някоя от акушерките? То при мен ситуацията е по-особена, с песар съм и ще видя кога ще го свалят. Вече в главата ми нещата изглеждат много страшни Grinning

# 767
  • Замък сред облаците
Следящият лекар или лекарят за прием/дежурния. В зависимост как се стекат нещата, кога последно е извършван и така. Не е приятен, но не е страшен.

# 768
Моята шийка беше така високо, че въобще не ме “ ровичкаха” и беше съвсем деликатна проверката. Падна ми се много млада лекарка, вероятно специализантка.
Между другото страхотно впечатление ми направи при престоя в болницата, че нито ме натискаха по корема след раждането, нито са ми стискали гърдите, както чувам, че практикуват в други болници. Изобщо от АГ отделна съм с много приятни впечатления.

# 769
  • Замък сред облаците
Това може би зависи от човека на смяна. На следващата сутрин след раждането принципно натискат корема, за да проверят дали е твърд - за вътрешен кръвоизлив/задържане на кръв. Също и една от сестрите от неонатология на втората визитация ми стисна зърната да провери за коластра, което ми беше от помощ защото видях как аз не съм стискала правилно да проверя (не беше тръгнала към този момент сама). Но не ме е боляло или нещо.

# 770
  • София
И при мен прегледът за разкритие беше от специализантка и по-скоро беше проформа. Предполагам че болезнение са когато има разкритие вече и може би опитват да го разширят.
Коремът ми го провери първо моята лекарка, мина към 2 часа, и някои от лекарите по време на визитация в следващите дни, но не всички. Не беше кой знае колко силен натиск.

# 771
Стискането на зърната е абсолютно излишно ама как да е😁 Аз нямаше да им разреша така или иначе. За корема се радвам, че ми го спестиха Simple Smile

# 772
При предното секцио лежах с торба с пясък върху корема, това във Вита практика ли е също

# 773
  • Замък сред облаците
Да, слага се, за да стимулира кръвоспирането или нещо такова.

# 774
  • София
Да, на мен мен сложиха. После минават и натискат корема, най-гадното.

# 775
Първото натискане на корема след операцията при мен беше малко болезнено, въпреки че го правят наистина леко. След това изобщо не ме е боляло, но го проверяваха дали е мек всеки път.
Проверката за разкритие не би трябвало да е болезнена, но в действителност манипулацията, която се прави за стимулиране на раждане (правили са ми я два пъти) е доста гадна. Мисля, че се казваше метод на Хамилтън или нещо подобно.

# 776
Вие ме съсипахте повече и от контракциите Joy Аз такива неща преди 4 години не съм преживявала. Никой не ми е натискал корема

# 777
  • София
След секцио се натиска, при естествено нямам идея какво е. При мен понеже и много болки имаше, та цялото преживяване беше много гадно. Който минеше го натискаше тоя корем и гледаха отдолу колко кръв изтича.

# 778
Как сте пренасяли бебето до колата, има ли някакви изисквания? Купихме столче, което е с поставка за новородено, но не се пренася като кошница. Мислим да пренесем бебето до колата в кошчето за новородено от количката.

# 779
Ми аз у първия път секцио раждах. Помня го като сравнително позитивно преживяване. В смисъл нямам някакъв гаден спомен.

Бебето на ръце мисля да си го занеса до колата

Общи условия

Активация на акаунт