Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 49 998
  • 870
  •   1
Отговори
# 540
Какви нощници бихте препоръчали?

# 541
  • София
Моите са с лесен достъп до гърдите или иначе - удобни за кърмене. Тънка презрамка, деколте. Имам и няколко, които са си за кърмене. Добре че имах повече, защото се изпотявах много след секциото, нацапах ги с кърма, защото протекох.

# 542
Какви нощници бихте препоръчали?
Тези с копчета за кърмене са супер Simple Smile
Те и от болницата дават, но тази която сега ми дадоха ми мирише много на болница, та и аз ще си купя

# 543
Аз раждах преди 3 години и ми смениха нощницата като ги помолих. Чувството след първия душ след раждането беше ...един път 😁 нямаше как да остана със същата. Съвет от мен, вземете си някаква удобна голяма чаша/шише със сламка. При секциото после самото изправяне е много неприятно и мен това ме улесни да поемам течности. Подкрепям и съвета с помпата. Моите гърди бяха на камък на третата вечер след операцията. Накиснах си кърпата за лице под врялата вода и си правих компреси в 3 през нощта....та кърпи някакви бих препоръчала(ако изобщо ви се случи подобна ситуация де).

# 544
Аз очаквах малко по добронамерено отношение от сестрите. Прекалено ми идва това сопване при въпроси, нахълтване в 6:00 и преди това в 22.30, но може и аз да съм много чувствителна в момента, знам ли..

# 545
  • Замък сред облаците
За сопването не мога да помогна, но визитациите в тези часове са стандартни - проверяват състоянието застъпващата или предават на следващата смяна. Към 10-11 има още една визитация обичайно. Може да не са хипер удобни часове за пациентките, но са важни за нормалните процеси в отделението. Акушерките проверяват температура (следят за инфекции), мерят кръвно, взимат кръв, пускат изследвания, за да може като мине лекаря след 10ч да даде терапия и да изготви план, ако се налага. Подготви си въпроси, ако имаш; ако вчера са ти взимали кръв погледни си в системата дали са излезли резултатите.

# 546
Към 8 казаха, че ще има визитация. Тази снощи също беше в 8, просто после в 22.30 дойдоха да бият инжекция. Сигурно е нормално, както казах аз сум малко по изнервена и чувствителена в момента. Издразних се на един въпрос за кръвното, защото вече 7 месеца и нешо очаквам тоя апокалипсис наречен високо кръвно и всичко свързано с него. Вчера и днес го мерят 135, което е високо за мен, но го мерят с електронен апарат и си позволих да попитам дали с такъв апарат не се мери три пъти, което доста ядоса сестрата. Но за мен е важно дс зная реалната стойност, за да зная да пия ли хапче или не и дали е почнал вече тоя процес с кръвното. Ще накарам да ми донесат от нас апарат

# 547
Съвсем нормално е да си в това състояние. Аз ревах три дена като магаре, чувствах се като в казарма, психиатрия и болница едновременно. При мен беше и Ковид времето, та и близък човек не видях (само през прозореца) голям стрес ми беше. Та споко, нормално е всичко и всички да те дразнят и разстройват, но хората просто си вършат работата.

Към 8 казаха, че ще има визитация. Тази снощи също беше в 8, просто после в 22.30 дойдоха да бият инжекция. Сигурно е нормално, както казах аз сум малко по изнервена и чувствителена в момента. Издразних се на един въпрос за кръвното, защото вече 7 месеца и нешо очаквам тоя апокалипсис наречен високо кръвно и всичко свързано с него. Вчера и днес го мерят 135, което е високо за мен, но го мерят с електронен апарат и си позволих да попитам дали с такъв апарат не се мери три пъти, което доста ядоса сестрата. Но за мен е важно дс зная реалната стойност, за да зная да пия ли хапче или не и дали е почнал вече тоя процес с кръвното. Ще накарам да ми донесат от нас апарат

# 548
Ами аз бях така с първото раждане в св. Лазар 2020 по ковид, ама не съм се чувствала като малко дете, което прави бели, че пита.

Не съм тук за раждане, по скоро за спиране на раждане...

# 549
Аз очаквах малко по добронамерено отношение от сестрите. Прекалено ми идва това сопване при въпроси, нахълтване в 6:00 и преди това в 22.30, но може и аз да съм много чувствителна в момента, знам ли..

И в другите болници е така. Идват в 6 сутринта, будят те да се освежиш все пак после минава визитация и може да те прегледат и т.н

# 550
  • София
Във всяка една болница е така.

Относно кръвното - когато се установи, че след раждането имам високо, ми го мериха няколко пъти, за да бъдат сигурни, че е високо и ми дадоха медикамент. Почувствах се много добре след него, беше си високо.

# 551

И в другите болници е така. Идват в 6 сутринта, будят те да се освежиш все пак после минава визитация и може да те прегледат и т.н
Е визитацията минава в 9, те ни будят в 6 Simple Smile
Но добре, пак казвам, приемам си, че в мен е проблема и си кротувам. Просто от общуването и с мен и с момичето до мен усещам малко високомерие и раздразнение относно елементарни въпроси задавани от наша страна. Прекъсване от страна на специализантките и коментиране на терапия, когато още не съм до довършила изречението. С лекарите нямам такова усещане, само сестрите и специализантите са малко груби.

# 552
  • Замък сред облаците
Ммм, мисля че няма специализанти, болницата не е университетска. Може и да бъркам, де.

# 553
Ммм, мисля че няма специализанти, болницата не е университетска. Може и да бъркам, де.
Има, има. Лекар специализант са посочени в сайта на Вита.
В случая момичето с мен чака за изписване, казват й, че на медицинския секретар трябва да каже за болничния, тя пита той ли ще дойде или тя да го търси и получи въртене на очи от въпросната лекар специализант. На мен лекарят ми каза, ако ми става много зле от системата, че може да ми я спират за малко, помолих да я спрат да се изкъпя и ми се сопна акушерка, че не правели така. Такива неща ми направиха неприятно впечатление, но пак казвам - вкарвам го в графа отношение и поведение. Относно медицински грижи, мисля че нещата са Ок. Слушат тоновете на бебето, мерят температура, кръвно, има два пъти на ден визитация, чисто е, спретнато е, назначиха ми консултация с Кардиолог сега за кръвното. Чаршафите и банята са много чисти. Храната е хубава.

Явно имаме различни разбирания Относно нещата, аз искам да знам какви са изследванията ми (не се публикуват в системата на вита, само тук се съхраняват). Искам да зная след записа на тоновете какви са били, искам да зная кръвното колко е, такива неща, които за мен е нормално да съм наясно с тях. Но може би те смятат, че трябва да информират само лекарката при изписване или в анамнезата не зная.

Та така де, просто споделям някаква лека фрустрация. Не че се оплаквам от болницата или не я препоръчвам.

# 554
Има, има. Лекар специализант са посочени в сайта на Вита.
В случая момичето с мен чака за изписване, казват й, че на медицинския секретар трябва да каже за болничния, тя пита той ли ще дойде или тя да го търси и получи въртене на очи от въпросната лекар специализант. На мен лекарят ми каза, ако ми става много зле от системата, че може да ми я спират за малко, помолих да я спрат да се изкъпя и ми се сопна акушерка, че не правели така. Такива неща ми направиха неприятно впечатление, но пак казвам - вкарвам го в графа отношение и поведение. Относно медицински грижи, мисля че нещата са Ок. Слушат тоновете на бебето, мерят температура, кръвно, има два пъти на ден визитация, чисто е, спретнато е, назначиха ми консултация с Кардиолог сега за кръвното. Чаршафите и банята са много чисти. Храната е хубава.

Явно имаме различни разбирания Относно нещата, аз искам да знам какви са изследванията ми (не се публикуват в системата на вита, само тук се съхраняват). Искам да зная след записа на тоновете какви са били, искам да зная кръвното колко е, такива неща, които за мен е нормално да съм наясно с тях. Но може би те смятат, че трябва да информират само лекарката при изписване или в анамнезата не зная.

Та така де, просто споделям някаква лека фрустрация. Не че се оплаквам от болницата или не я препоръчвам.

Ти си за задържане там нали? Коя седмица си?

Общи условия

Активация на акаунт