Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 49 639
  • 870
  •   1
Отговори
# 600
За болничните си трябва отделен преглед, тъй като те не се издават със задна дата. Аз ходех без записан час, оставях картона на акушерката и тя ми регистрираше прегледа.
На коя акушерка? Аз като ходя има друга лекарка, която преглежда в кабинета, където по принцип е моята лекарка?

При мен се получава така, че прегледът ми е началото на месеца, a болничният ми изтича края на месеца и преди края (например 27мо число) трябва да отида да си дам картона. Да, обаче като ходя тогава нямам преглед, а старшата сестра каза, че ми трябвало амбулаторен лист, за да оставя картона на регистратура. Затова днес си записах час за моя лекар и си оставих картона. Въпроса ми е може ли без този втори час, понеже се получава така, че трябва да записвам всеки път по два часа в месеца…

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 14:08 от Rimmona

# 601
При която е на смяна, прегледите също ги регистрираха при лекаря на смяна. Не е имало проблеми. Не може без този час, защото трябва да се води, че си минала през ЛКК на съответната дата.

45-дневният си ми го издаде моят АГ, за него си отидох на редовният преглед, казаха, че този може да се даде и със задна дата.

# 602
Аз сега така ще направя, че да съчетая. за удължаване на болничния трябва да се видите преди да е свършил. Вместо да отида един път за болничен и след 10дни на преглед се разбрахме направо и прегледа да направиме като отида за болничния. Ще ходя аз и на 3та фм в края на ноември и го покривам така месеца. Питай си най-добре АГ да каже удачно ли е

За болничните си трябва отделен преглед, тъй като те не се издават със задна дата. Аз ходех без записан час, оставях картона на акушерката и тя ми регистрираше прегледа.
На коя акушерка? Аз като ходя има друга лекарка, която преглежда в кабинета, където по принцип е моята лекарка?

При мен се получава така, че прегледът ми е началото на месеца, a болничният ми изтича края на месеца и преди края (например 27мо число) трябва да отида да си дам картона. Да, обаче като ходя тогава нямам преглед, а старшата сестра каза, че ми трябвало амбулаторен лист, за да оставя картона на регистратура. Затова днес си записах час за моя лекар и си оставих картона. Въпроса ми е може ли без този втори час, понеже се получава така, че трябва да записвам всеки път по два часа в месеца…
[video][/video]

# 603
АГ изобщо не поиска да ме прегледа днес, понеже не било удобно (в същия кабинет, където по принцип са прегледите), а само пуснаха болничен. И моята идея беше да съчетая, но акушерката ми заобяснява как това нямало как да стане, защото прегледа си бил отделно от издаването на болничен.
Честно казано не знам каква е драмата да се направи преглед тази седмица, а не следващата, когато реално ми е датата за преглед. Може би защото точно този ден беше за женска консултация и няма изключения явно….

# 604
Моят АГ ми обясни, че прегледите трябва да се правят на един и същи интервал, за да може да се проследи най-точно как се развива плода. Дали ще отидеш една седмица по-рано не е без значение.

# 605
Здравейте,
Днес бях на преглед и за следващия път се разбрахме да съчетаем прегледа с издаването на болничния.
Явно всеки лекар си прави както иска.

# 606
Не е само до искане, а до график. Моята лекарка приема вторник и четвъртък на женска консултация. В други дни работи в АГО. Няма как да съчетаваме болничния с прегледите. Днес бях, а в петък ще отида за болничен.

# 607
Здравейте,

Предстои ми живот и здраве раждане в болница Вита. Гледам ценоразписа на сайта, но изобщо не ми става ясно кой пакет какво включва. Изборът на екип включен ли е в цената? Моля раждали скоро там майки да ми разяснят.

# 608
Този месец попитах в болницата за цените:

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 09:12 от InYan238

# 609
Благодаря, InYan!

А някоя акушерка показва ли как се прави тоалет на бебето, повиване и т.н.?

# 610
  • Замък сред облаците
Да, вечерта преди изписване демонстрират на няколко жени (тези които ще изписват другия ден) с едно от бебетата.

# 611
  • София
Още като ми донесоха бебчето в стаята ми показаха поза за кърмене и смяна на памперс. Денят преди изписването показват тоалет на момче на мамите, които изписват на следващия ден върху едно от бебетата момченца и съответно на момиче, на мамите на момиченца, които изписват на следващия ден. Когато ни изписваха, аз бях единствената с момиче и ми показаха къпане, тоалет направо върху моето бебче. Това се случи около 16ч следобед, препоръчително е да не е хапвало бебето преди това, за да не повърне при процедурата.
Скрит текст:
Тъкмо успя да засуче и акушерката от неонатология ми се накара защо я кърмя и ми я изтръгна от гърдите, за да я къпе. Предпочитам да не ми беше показвала  великото къпане. Simple Smile

# 612
Интересно, като ни изписваха нас ме питаха искам ли демонстрация на къпане и сутринта, непосредствено преди изписването, двете с акушерката изкъпахме бебето. Нямаше други майки. Но като се замисля, може да е било така, защото не се знаеше кога ще ни пуснат, потвърдиха, че ще ни изпишат в този ден едва след сутрешната визитация.

# 613
Здравейте. Не знам къде да пиша ище питам тук. Педиатрите в болница Вита работят ли по здравна каса или само платено? И ако е само платено, може ли да се отиде за индивидуален преглед, тоест да не се плаща целия пакет?

# 614
Не работят със ЗК, но може да се отиде на индивидуален преглед. Моят син съм го водила няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт