Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 49 748
  • 870
  •   3
Отговори
# 780
  • Замък сред облаците
На ръце го занесохме до колата, там го сложихме в кошницата.

# 781
  • София
Повиват бебето и го предават в ръцете на баща му. Нямат изисквания за придвижването до колата, но и мен ме интересуваше този въпрос. В други болници изискват кошница.

Преглед за разкритие ми направи лекарят на смяна, при мен беше д-р Николов и не ме е боляло (при секцио).

# 782
Аз на сегашния етап се отказвам от раждане във Вита (макар че имам още време да реша). Основната причина е липсата на Реанимация за родилките след секцио.

# 783
  • Замък сред облаците
Само информативно - доколкото съм запозната, реанимациите в другите болници са просто конкретна стая за престой, пращаха ми снимки от други болници вкл частни мои познати. Абсолютно нищо различно, това е просто стая с име реанимация. Вие какво очаквате от реанимация конкретно? Не се заяждам или нещо, искам да се информирам за нагласата на отделните жени 🤗 Може да изскочи нещо за което би било смислено да пратим обратна връзка на болницата.
Плюсът на такова преместване във Вита е че ви слагат обикновено с жена родила естествено или вече раздвижена след секцио и съответно имате кой да ви подава неща при необходимост от багажа докато се налага да лежите. В други болници при няколко оперирани жени в реанимация и никоя не трябва да става е неприятно да се чакат нонстоп сестрите да дойдат.

# 784
Аз на сегашния етап се отказвам от раждане във Вита (макар че имам още време да реша). Основната причина е липсата на Реанимация за родилките след секцио.
Реанимацията в първата болница, в която раждах беше хотелска стая с телевизор, тоалетна с баня и стол точно до операционната. Стаята, е която лежах във Вита за задържане беше доста по-адекватно оборудвана

# 785
  • София
Аз не усетих липсата на реанимация, бяхме 2 оперирани една след друга, върнаха ни в стаята, в която спахме и предната вечер. До 14-15 часа бяхме с леко открехната врата и идваха да ни нагледат на всеки 10-15 мин. Дори мисля, че престои в реанимация като идея би ме напрегнал повече.

# 786
Аз много се радвам, че няма “реанимация”във Вита. Акушерките влизаха през 10тина минути за да гледат системите ми, за сложат нови, да видят как съм. Проветриха ми, приказвахме си. Донесоха ми бебето да си го видя. Вечерта мина визитация, всичко беше чудесно, обезболиха ме и спах много добре. Никакви притеснения не съм имала, а бях сама в стая. Чух се с близките ми, гледах телевизия и си почивах. В друга болница с реанимация би било г/д същото + още 4-5 жени в стаята, макар че съм чувала много негативни мнения за реанимацията в Надежда.

# 787
Само информативно - доколкото съм запозната, реанимациите в другите болници са просто конкретна стая за престой, пращаха ми снимки от други болници вкл частни мои познати. Абсолютно нищо различно, това е просто стая с име реанимация. Вие какво очаквате от реанимация конкретно? Не се заяждам или нещо, искам да се информирам за нагласата на отделните жени 🤗 Може да изскочи нещо за което би било смислено да пратим обратна връзка на болницата.
В Шейново беше стая със стъкло за наблюдение и непрекъснато присъствие на персонал. Също така наличие на монитори за следене на показателите. Други подробности много не си спомням, но беше си Реанимация.

# 788
  • Замък сред облаците
Тоест, мониториране на пулс и кръвно?

# 789
Тоест, мониториране на пулс и кръвно?
Лично за мен е важно да има присъствие на персонал и наблюдение. Едно на хиляди може да се случи усложнение с нужда за спешна реакция, но това е операция и крие своите рискове.

# 790
Честно да си кажа хич не се вълнувам дали ще си във Вита или не, просто ми е странно мисленето. Защо смяташ че в цяло родилно отделение нямаш 24 часа наблюдение? До главата ти има и бутон и телефон.

# 791
Честно да си кажа хич не се вълнувам дали ще си във Вита или не, просто ми е странно мисленето. Защо смяташ че в цяло родилно отделение нямаш 24 часа наблюдение? До главата ти има и бутон и телефон.
А защо мислите, че мен ме вълнува вашето мнение? Всеки преценява, има достатъчно избор на болници. Мъжът ми е лекар и като обсъдихме, каза че не е съгласен.

# 792
Ами тогава защо пишете в тема за раждане в болница Вита, като се предполага, че тук обсъждаме желаещите да родят там/родили вече и споделящи мнението си?!? 😀

# 793
Ами тогава защо пишете в тема за раждане в болница Вита, като се предполага, че тук обсъждаме желаещите да родят там/родили вече и споделящи мнението си?!? 😀
Защото и аз я обмислях и преди това бях писала. Съжалявам, че "опетних" темата, явно не може нищо критично да се напише. А и въсщност дамите тук искаха да знаят повече за мнението ми, с цел обратна връзка.

# 794
Никъде не съм написала, че сте „опетнила” темата. Свободна сте да си пишете всичко, но просто Вие се сопвате (по-горе), като се обяснява, че проблемът, който Ви спира да я изберете, реално не е никакъв проблем. Да, всеки има право на собствена преценка, но и ние можем да пишем също толкова свободно и да разсъждаваме, колкото и Вие.

Общи условия

Активация на акаунт