Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 49 733
  • 870
  •   1
Отговори
# 795
Никъде не съм написала, че сте „опетнила” темата. Свободна сте да си пишете всичко, но просто Вие се сопвате (по-горе), като се обяснява, че проблемът, който Ви спира да я изберете, реално не е никакъв проблем. Да, всеки има право на собствена преценка, но и ние можем да пишем също толкова свободно и да разсъждаваме, колкото и Вие.
За вас не е проблем, а за мен се явява такъв (не съм се сопвала, а съм се аргументирала защо). Хубава вечер ви желая.

# 796
  • София
Минаваха да ме проверяват постоянно. И кръвното ми го мереха, така разбраха, че съм вдигнала и се наложи да ми дадат нещо за сваляне. Стриктно ме следяха, както и останалите родили там. Даже се радвам, че няма реанимация, защото съм била и чувството, което остана у мен беше гадно. От родилното се грижиха много добре за мен.

Само да кажа, че например в Америка родилката също не е в реанимация, а си е в стаята. Simple Smile

Голям проблем, голямо чудо. И в Токуда няма реанимация. Май само в държавните, които за мен са тотална мизерия. Лежах в Шейново за задържане и мога да кажа, че макар във вип стая, мизерията си е мизерия.

# 797
  • Замък сред облаците
От частните май Надежда има само реанимация?
Аз съм за всеки да си преценява приоритетите, благодаря ти, че сподели, Хармони!

# 798
Момичета, ако сме на някакви терапии, при прием ние ли си носим лекарствата (допегид, фраксипарин) или в отделеното ни ги дават?

# 799
Мисля, че сама си ги носиш.
Аз пия Еутирокс и си го носих. Само ги предупреди на каква терапия си. След секцио слагат фраксипарин също.

# 800
  • София
Ти си ги носиш.
Дават антибиотик след секцио, ако има нужда и желязо.

# 801
Задължително ли дават антибиотик? Защо?

# 802
  • София
Както написах, ако има нужда. При мен имаше, имах усложнение и се наложи. Идеята ми беше, че те осигуряват. Фраксипарин след секциото също, както и анти-д гама-глобулин.

# 803
Аз разбрах, че ако има нужда се отнася към желязото, не към антибиотика.

Сега попитах, казаха догеид да си нося, фраксипарин не.

# 804
Аз си правих фраксипарин по време на бременността и си го носех, но акушерките ми казаха, че това спада към задължителната терапия след секцио и докато съм там ще ми правят от техния. Моя да съм си го пазела за вкъщи, защото ще ми го продължат сред изписването, щом съм го правила преди раждането.

# 805
Обикновено след операция се назначава антибиотик с цел профилактика. Той е съвместим с кърменето и ви го вливат. На мен ми изписаха втори заради изследванията ми след операцията (показваха лека инфекция) и трябваше да го продължа и малко вкъщи. Като цяло след операция ви наливат с бая неща 😆

# 806
َА вие помпи и такива неща за кърмене взимали ли сте? И като цяло кое е нещото, което смятате, че е било супер че сте взели (с изключение на някакви лични неща).

# 807
  • София
Ами помпата за мен си беше най-важна. Без нея бях загубена. Веднага ми слезе кърмата и гърдите ми бяха ужасно тежки.
Другото -дълъг кабел за зареждане. Поне в моята стая не беше на удобно разстояние контактът.

# 808
Ами помпата за мен си беше най-важна. Без нея бях загубена. Веднага ми слезе кърмата и гърдите ми бяха ужасно тежки.
Другото -дълъг кабел за зареждане. Поне в моята стая не беше на удобно разстояние контактът.
А в какво я стерилизираше?

# 809
  • София
Ами в нищо, цедях просто за облекчение и стимулация. Измивах я с гореща вода много хубаво.
Иначе си кърмех, не давах изцеденото.
Знам, че ако помолиш може да ти стерилизират.

Общи условия

Активация на акаунт