Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 49 703
  • 870
  •   1
Отговори
# 810
Неонатологията я стерилизират. Но не винаги е нужно, зависи за какво се ползва. Ако бебето не пие изцеденото мляко, няма нужда от стерилизация.
Всичко може да се донесе от бащата или близък човек и ще ти го качат.

# 811
Помпа за кърма за мен си е задължително, никога не се знае дали няма да има нужда от допълнително изцеждане или стимулиране. Възможно е да задържат бебчето и да трябва да стимулирате през това време и какви ли не сценарии. Аз бих дала съвет и нещо с което да си правите студени компреси при първоначалното подуване на гърдите, много помага. Става с дамските превръзки или памперси, ама да си имате в повече няма да е зле

# 812
Аь съм с хипопластични гърди, та не е много ясно дали нещо ще стане. Предния път в болницата освен малко коластра нищо друго нямах.

Благодаря ви за съветите.

# 813
Помпа си носех и ми я стерилизираха в неонатологията.

За реанимация и аз се радвах, че няма в стандартната й форма. При първото ми раждане лежах в Шейново в реанимация и беше най-отвратителната част от преживяването.
Във Вита също ме проверяваха достатъчно често за температура и кръвно, но поне можах и да си почина след операцията. На 2 пъти им звънях и по телефона и реагираха много по-бързо, отколкото в Шейново при подаване на сигнал с бутона до леглото.
Можах да си видя и бебето, което в Шейново не беше опция.

# 814
За помпата съм съгласна. Носете си я, защото ако сте с планово секцио, ще трябва допълнително, дори и ако бебето суче, да стимулирате и с помпа. Не помня защо се налагаше, но от лекциите така си спомням.

# 815
Тяхната помпа е много хубава - на Медела. Носят стерилизирани части, но от нея не можеш да даваш на бебето. Честно казано стерилизиране на лични вещи там ми се вижда доста сложно😁 трябва тези от неонатологията да са на кеф, така че може да не носите Вашата помпа, а при нужда да поискате от тях.
За помпата съм съгласна. Носете си я, защото ако сте с планово секцио, ще трябва допълнително, дори и ако бебето суче, да стимулирате и с помпа. Не помня защо се налагаше, но от лекциите така си спомням.

# 816
  • София
Най-добре си носете ваша си помпа. На мен ми казаха, че мога и стерилизатор да си домъкна, ама аз кърмих и не ми е бил нужен. Моята помпа е Спектра С2, медицински клас и силно препоръчвам.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 12:41 от NadezhdaML

# 817
Благодаря много за съветите.

# 818
Може би Медела е била някога. В момента тяхната помпа не е Медела, а някаква непозната за мен марка: синя с 2 извода и е със зарядно, което не винаги се знае къде е. На мен ми потрябва, но беше с паднала батерия, а другия път нямаше стерилни шишенца, защото ги носят от централната стерилизация.
Съветът ми е да си вземете ваша и да си я ползвате без да се стерилизира всеки път, т.е.само за стимулация. Отделно 15 жени ако разчитат на едната помпа, няма да стигне до никой. Помпата си трябва постоянно, ако се налага ползването и няма как да се закотви при 1 жена само.

# 819
Аз да ви кажа толкова време стоях в болницата, че накрая мъжът ми донесе и стерилизатор и шишенца 😂 ама то при мен беше тегаво кърменето и една седмица да цедя и да хвърлям не ми звучеше готино

# 820
Аз не съм ползвала помпа, но силно ме съмнява такова сравнително голямо отделение да има само и единствено една помпа 🙄 При все това, че им ги дават безплатно като рекламни материали дистрибуторите.

Но доколкото знам в нужно само първоначално да сте я стерилизирали, после си я миете в стаята с гореща вода и това е.

# 821
Моята помпа си я ползвах на всеки 2-3 часа и не си представям да е тяхна и да ми я взимат, за да я дават на друг. По едно време бяхме 22 в отделението и 18 от тях родилки. Съмнявам се да имат 10 помпи (да предположим, че другите си носят собствени), дори и да им ги дават фирмите. А и не е идеята да се добереш до помпата веднъж. Трябва си постоянство с нея, да да върши работа.

# 822
А не, абсолютно и аз бих си носила лична, не бих чакала на тяхната. Просто ме съмнява да е само една, не друго.

# 823
Ами апаратът им за кръвно е един, та нв виждам защо помпата да не е
.

# 824
И 5 или 10 помпи да са, едно стимулиране си отнема време, особено на 2-3 часа да се прави. Понякога и нощем. Няма как цяло родилно да чака ред. Много по-спокойно е с лична помпа.
Аз друго да питам, за тези секцио- винаги ли раздвижването е на следващия ден? Гледам, че в някои болници практикуват раздвижване 6-8ч след операцията и се чудя. При мен лично дори 12ч след операцията упойката не ме беше отпуснала съвсем, че да си движа краката и да стана, но това може би е индивидуално. Вас кога ви пусна изцяло упойката?

Общи условия

Активация на акаунт