Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 49 636
  • 870
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Ефектът от упойката мина към ранния следобед, а секциото ми беше рано сутринта. Уж щеше рехабилитатор да ме раздвижи на следващия ден, а то беше една от акушерките. Направи ми добро впечатление, че ме чакаха да се изкъпя и ме наблюдаваха. Мен много ме боля при ставането.

И аз знам от други родилки, че още същия ден да ги раздвижили. Една майка я бяха раздвижили 5 часа след секциото. 😮 Как става това??

# 826
Къпането с непромокаеми лепенки ли е?
И ако при планов прием отида на обед, може ли да съм пила кафе? Разбрах, че мога да имам лека закуска.

# 827
  • София
Моето къпане, силно казано къпане де, беше от мястото на разреза надолу. На следващия ден ми правиха превръзка и ми сложиха водоустойчива и можеше да се къпя нормално.

АГ ми каза да отида около 11-12 ч. да ме приемат и да съм пила кафе и закусвала рано сутринта. После да прекратя до приема заради изследванията.

# 828
  • Замък сред облаците
Преди 2г рехабилитаторката идваше в отделението между 9 и 12ч предиобед. Съответно имаше жени със секцио вечерта или през нощта, раздвижени след 5-8 часа и такива след секцио предната сутрин раздвижени след 24 часа. Пак според дали и родилката се чувства ОК де.
Едното момиче в моята стая (понеже се смениха) я оперираха към 18-19ч вечерта и си я раздвижиха на другата сутрин.

# 829
  • София
Моето секцио беше между 19-20ч и ме раздвижиха на следващата сутрин към 9ч.
Упойката ме пусна още през нощта, но предполагам, че това е индивидуално.

# 830
Мен ме раздвижиха след 24 часа и беше мъчително да чакам, ако трябва да бъда честна. Направо ме хванаха лудите да лежа, имам чувството, че е по-добре след по-малко часове да се случат нещата, ама не мога да бъда сигурна

# 831
Бихте ли споделили актуални цени за раждане?

# 832
  • София
Моята операция започна малко преди 9, раздвижиха ни на средващия ден може би към 11-12. Може би защото бе събота, но ни раздвижи акушерка. Реално ни следеше докато седнахме на леглото, изправихме се и стигнахме до банята. Това беше.
Секциото е 2950 лева някъде.

# 833
Бихте ли споделили актуални цени за раждане?

Има ги на сайта.

# 834
Видях цени от 5000лв

# 835
Ето в този коментар са подробно описани.

Този месец попитах в болницата за цените:

# 836
Носят ли кафе, а ако не, откъде да си вземем? Да си подготвя ли разтворимо?

# 837
  • Замък сред облаците
То и за разтворимо трябва да си носиш кана за топлене освен 😅 Издържа се 3 дни без кафе, момичета 🤞

Малко непоискани съвети: За момичетата,  които имат намерение да кърмят, кафе не се приема поне 2 часа преди кърмене (като се урегулира кърменето много майки практикуват да си изпият кафето непосредствено след сутрешното кърмене). Новородените сучат на час-два, особено в началото, за да стимулират лактацията. Аз бих го избягвала в началото (както и направих), защото някои бебоци са по-сензитивни (незряла НС) и докато се опознаете с първите кърмения и реакции помага да нямате разни дразнители. Това ме подсеща да знаете, че освен кафе, шоколад, някои храни като зеле, бобови, домати и цитруси могат да провокират реакции в кърмените бебета. Докато повечето реакции са тип болки в коремчето/газове, то при майка консумирала цитруси бебето може да се обрине, да знаете.

# 838
След секциото, ако не изпия едно кафе, ще припадам със сигурност с моето кръвно 😄 Благодаря за съветите.

# 839
  • Замък сред облаците
Носи си шоколад, на много момичета около мен това им препоръчаха да имат за секциото 🤗

Общи условия

Активация на акаунт