Великобритания - тема 96 ПредКоледна, Коледна и....След Коледна

• 32 018
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
  • До хладилника, който обичам
У дома за Коледа май ще е агнешки бут. Всяка година пуйка правя и малко ми е омръзнало вече.
Другото ще е баница, руска салата и стига толкова, че после няма изяждане.
За Бъдни вечер традиционно, питка, боб, постни сарми (набелязала съм едни със сини сливи и ще ги пробвам тези дни, да не се окажат не по вкуса ни), кьопоолу и каквото там дойде да докараме до 7 или 9.

# 166
  • Манчестър
Тази година ще го карам лежерно.

За Коледа може да отидем в турския ресторант да изядем по един шиш кебап и после почивка, книги и филми.

# 167
Една снежинка не падна Cry
По повод на празничните трапези, вчера купихме много хубаво кисело зеле от Londis, за първ път не ми се налага да го затисна с крак за да го преживям 😀 , в постните сърми слагам стафиди, кашу, семена кимьон, пушен пипер,  канела и индийско орехче, настърган морков, лук и чесън на прах. За пръв път експериментирах тази подправчена бъркотия преди 2 години 😀 а от вчера експериментирам квасени хлябове с подправки.

# 168
  • Истински се вижда само със сърцето.
Blue Dress на 7 е моята дъщеря,  през март ще стане на 8 Simple Smile

За Бъдни вечер ще правя лозови сарми с булгур и ориз, питка и няколко други традиционни неща. За Коледа ще е пуйка на смоукъра, вероятно печени картофки за гарнитура .

# 169
  • Bristol
Добро утро и успешна седмица!

Украсата е готова, подаръците купени. Дори за РД на сина, който е края на януари, взех подарък 😊
Направих декорацията в къщи. Тази година експериментирам с високо и тънко дърво. Малко постно ми идва в сравнение със старото, но пък не заема толкова много място.

На мен за Бъдни вечер готвенето ми идва в повече, тепърва ще го мисля.
За Коледа ще е пуйка, но още се чудя, каква игра да спретна за 6ма възрастни 🤔

Колелото ми се счупи и след като ми дадоха оферта £280 за ремонт, взех че си купих ново 😊 Взех го уикенда. Купих го на супер оферта, сега вече е на нормалната си цена. Като видях колко струва без отстъпката и взех че се притесних, да не ми го откраднат 🤪  Веднага го регистрирах в Bike register. До сега или от магазина или полицията ми ги е регистрирала и бях изненадана, че има такса...

# 170
Добър да е денят ви!
Обожавам снега, но алибито ми порастна и вече няма как да правя снежни човеци, да се спускам със шейна по улицата.... Сега се радвам на другите и много, много завиждам Grinning
При мен никаква фантазия за менюто по празниците, винаги е едно и също, но пък го правя само тогава и се чаква с нетърпение - за Коледа капама, а за НГ печена патка. Чакам Никулден, обожавам риба, а и тогава украсявам елхата. За Бъдни вечер боб на фурна и содена питка.

# 171
  • Bristol
Лейди, добре че ми напомни за Никулден!

И аз обожавам снега. Много съм щастлива, че тази година успяхме да се организираме и всички заедно ще ходим на ски. Успях да наема настаняване с 3 спални и две бани. Всеки ще си има стая 😊 И всички са над 18, ще можем да пийваме бомбардино по пистите. Ave ме открехна на него 💕

# 172
Мари, честито ново колело, много приключения и незабравими гледки, вело приятелства и емоции:heart:
Чуден коледен подарък си си избрала Heart

# 173
Честито колело! По много пътеки да те преведе и много хубави емоции да събереш с него!

И аз обичам да украсявам на Никулден, както си е по обичай, ма с тея деца и елфи...

Тук вали из ведро и няма спомен от снега вече...

# 174
  • Великобритания
Честито Колело , все на хубави места да те заведе
Аз мисля една сьомга да взема , поне всички да ядем , че иначе детето пак ще се мръщи , друга риба не харесва
тя дето е на вълна пиле ( само пилешко търси ) каза че иска пуйка за Коледа.. аз не правя нищо за Бъдни вечер , а се развихрям на следващия ден , Засега мисля Снежанка и руска ( мм си ги поръча ) , Пуйка ?? , баница или питка и малко мезенца и ядки ..десерта ще е нещо готово май , че няма да ми стигне времето и дори сърмите ще ги оставя за Нова година

# 175
  • София
Прекрасни са снежните снимки! ❤

При нас, в Мидландса, падна малко сняг и изобщо не се задържа. Украсата отвън и отвътре е сложена, децата се подготвят за МОКовете, котките не се и опитват да излизат в този студ:)

# 176
Мери, честито колело, да го караш със здраве и никой да не ти го докосва!
За игра - с две ръце Taco, cheese... Съсипваме се от смях с нея, и са кратки, преди да му писне на човек. Или други класики, като Exploding kittens, Frozen unicorns etc.

Ladybird_, аз започнах бой със снежни топки с други родители (познати, де). Ама какво ми се правят, знам, че им се иска Smile И така си и беше. За кратко, но много весело. Получих и аз няколко порции сняг във врата и лицето.

Украсих си елхата, допълних си сламените играчки, които имам откакто големите деца бяха малки, добре, че Икеа пуснаха много подобни и си взех с голямо удоволствие. Елхата ми е семпла и много ме радва. Котките не я закачат, което е супер, сега да видим като дойде новото рескю след 2 седмици, дали ще се държи прилично също, че между сламените съм сложила и стъклени играчки.

Извадила съм вълнените и термалните дрехи, слагам на слоеве и засега - добре. Котките и те напълно са сменили козината със зимна, едни са такива дебелки и пухкавки на пипане.

# 177
  • някъде в орбита...
Мери, честито колело!

D.D, коя е марката на зелето от Лондис? До нас има, и са ми любимци, щото зареждат какво ли не, и за капак ако поискаш нещо поименно опитват да ти го намерят и заредят.

# 178
Ina, опитах се да го намеря в сайта, но за жалост не успях. Във вакумиран плик със зелен надпис. Имаше и съвсем прозрачен плик, но си спомням, че беше много солено и за това взех този със зеленото. Утре ще ходя до там и ще снимам 1. Съжалявам, че не успях да бъде особено полезна днес 😞

# 179
Не знам дали сте влизали в Лидл тези дни, но 4-8.12. е -50% на middle of Lidl и днес като ходих, беше някаква лудница. Но за тези, на които им е интересен жанрът, имаше Exit the Game игри - видях 4-5 различни - които с намалението стават на £5, което е отлична цена (редовната цена им е около £15, и понякога на намаление 10).

Общи условия

Активация на акаунт