Великобритания - тема 96 ПредКоледна, Коледна и....След Коледна

• 31 737
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
О Бу, толкова съжалявам, това е  членпна семейството и трудно се приема такава загуба Heart
Много прегръдки ти пращам:heart:
Коледните са от колегата на 22ра, тази година се прибрахме в Румъния и нямаше, като всеки модел беше с различен вкус. Той е наистина уникален сладкар, колкото до партито, януари обикновено е студен, че и вали, мислехме и пони клуб, но няма как да предвидиш времето 😞

# 556
  • nowhere
Бу, много съжалявам 😒. Знам колко боли. Прегръдки.

# 557
Бу, съжалявам много. Горкото коте!

Веджи, дано леко да я изкара шарката детето ти. Неприятно ще е, но пък ще я "отметнете" като боледуване.

Момичета, надявам се да няма сред вас сериозно засегнати от наводненията и ветровете в последните дни.
Само на мен ли ми се струва, че толкова дъждове и наводнения не е имало последните години!?

# 558
  • Истински се вижда само със сърцето.
Бу много съжалявам, нашето котенце си отиде на 31 сутринта, не можаха да го спасят, нямаше още година милия.

Блу тук половината град е наводнен, слава богу основно улици и паркинги са под вода, казват че преди 10 години е било пак така. Като цяло нарастващото строителство не помага нещата да вървят в по добра посока.
Ние сме във високата част на града и нямаме проблем.

# 559
Много съжалявам за двете котета, много тъжно. 😔

# 560
  • До хладилника, който обичам
Много съжалявам, Илейн Simple Smile!
Много е тъжно, като си отиде любимец, още повече, като е без време!

# 561
  • UK

Dejie сякаш ме прокле, като каза, че не може все да ми върви на котки.
Грях ти на телефона да напишеш такова нещо, толкова мъчно ми стана и на мен, толкова харесвах твоята Даша, имаше най-страхотните котешки зелени очи. Проклех те да ти напикае някъде, че да спреш да се хвалиш (някои само по една си имаме), ама нейсе, каква стана тя.😢

Дъщеря ми точно тази неделя е на такова парти на басейн с надуваеми замъци, препятствия и неща, не е супер скъпо според мен, то е общински лежър център, по частните места сигурно е много скъпо.
Аз не организирам партита почти също, обикновено нещо за цялото семейство, водим най-близкото приятелче с нас обикновено, а на самия ден след училище каним 2-3 деца в нас на торта и Макдоналдс, докато се почерпят и си тръгват. Синът е лятото, дъщеря ми зимата, вярвате или не, има много деца които всеки месец са по партита по софтплей центровете, но никога не са ходили на зоопарк или на плаж. За рд на сина сме водили дете на плаж с яко плуване през юли в ковидно време, децата се размазаха от кеф, че ние живеем на два часа път от най-близкия бряг. Ходили сме на Хари Потър студио за десети рд, подарявали сме ваучер полет с хеликоптер за осми рд и детето полудя. За съжаление няма как да заведем цяла група деца и когато може, водим по едно, две с нас. Тези неща за нас работят и се помнят дълго. Приятелката на дъщеря ми е от средна класа семейство с бизнеси и възможности, но толкова заети и с никакво време, оказа се, че детето не беше никога ходило на аквариум и още говори за този рд, аквариум съчетан с цял следобед игра на плажа, детето си мислеше, че на плаж се ходи само лятото на почивка. И като цена пак е като едно парти в софтплея. Е, ходили сме също и на парти с целия клас на конна езда, ама аз за такива нямам възможност. 🤪

Щях да кажа за летните бебета, ходили сме по партита за рд на разнообразни дати, организирайте месец по-рано или по-късно, септември примерно, съвсем нормално е за тук, пък на самия ден семейно.

Илейн, сега виждам, много съжалявам и за твоята загуба. Sad

# 562
Да Djejie, партито в басейн за 30 деца е по-евтино със 60£ от това което платихме за 10 в тоя трамплински център.
Луда работа. Моят и коне обича заради първата си бавачка, но с това време 😞 по-важното е, че всички поканени ще дойдат:heart: днес минахме през предучилищната група да поканим неговата учителка и мениджърът на училището и двете са страхотни, а и той много обича да ходим от време на време за да ги види 😀

# 563
  • някъде в орбита...
Хич не гледам партитата да са на датата. Наша близка направи на щерката парти два месеца след реалния рожден ден, и на никой не му мигна окото. Няколко летни деца празнуват септември, и едно коледно хлапе празнува януари. И като се замислих, много логика има - деня е специален, празнуването и вълненията, а хлапетата реално рядко гледат точно на коя дата стават на 5-6-7. Или поне около нас е така.

Торти специални не купувам. В повечето магазини правят нормални шоколадови торти, които ние си украсяваме както решим, а за парти-багс купувам къпкейкс и пак ги украсяваме тематично.

Най-скъпо ни е излизал рождения ден на трамплин-зала. Но пък бяха супер персонала там, направиха доста неща да бъде страхотно парти за иначе странното ми дребно.
Най-евтино ни излезе парти на пикник маса (масите са за 8-10 човека) в близък парк с огромна play-zone, т.е. люлки, пързалки, зиплайн и т.н.
И в двата случай обаче всички бяха еднакво доволни, и децата говореха за партитата доста време след това.

# 564
  • nowhere
Илейн, много съжалявам за вашето котенце. Мир на душичката му 😒.

Веджи, варицела ли е? Да минава бързо и да заминава! При нас мина леко, но след това ни се разказа играта. Шарката яко сваля имунитета. Моите още не са се оправили. Дано при вас мине без такива изпълнения 🤞.

И нашето парти миналата година беше в trampoline park и беше много скъпо. Торта взимам от Асда и слагаме надписи и картинки отгоре. Тук забелязах, че не обръщат внимание на тортите, като в България. И на мен ми се струва разточително това с рождените дни, но тя толкова се вълнува и сърце не ни дава да не го правим. За малката още не сме правили парти. Тя е друг характер, не знам дали ще иска както кака си. Ще видим.

Надявам се никой да не е засегнат от наводненията. Племенникът на мъжа ми живее в Шотландия и се оплакваше преди седмица, че е страшен потоп, масово затворени и непроходими пътища.

# 565
Голямата днес се събуди цялата в пъпки, снощи имаше лека температура, но реших че не е нещо сериозно. Шарка не беше карала и сега бам, 3 дни преди да се върнат на училище и честито..
Весело ще е другата седмица. 😔
Леко и бързо да минава!

Бу, Илейн, много съжалявам за загубата ви!

Хич не гледам партитата да са на датата.
И аз съм на този принцип, като гледам и повечето около нас. Празнувам и преди деня също, ако ни е по-удобно или повечето могат тогава да дойдат. Съответно датата си е специална за нас и някак е по-интимно и приятно. Хем има веселба с приятели, хем сантимента от деня не се губи.

Моят е от малкото, които не могат да плуват и съответно изпусна такова парти есента. Другия срок ще ги водят на плуване, надявам се да превъзмогне страха си.

Надявам се никой да не е засегнат от наводненията. Племенникът на мъжа ми живее в Шотландия и се оплакваше преди седмица, че е страшен потоп, масово затворени и непроходими пътища.
Гледах снимки някъде от Есекс - ужасно е просто. Не знам защо не се предприемат мерки като в Холандия на често наводняваните райони.
При нас е втори слънчев ден с приятни температури. Но го откарахме у дома. Започнала съм чистка на неизползваеми вещи. Мъжете пекоха кифлички цял ден.
Само на мен ли ми се струва, че толкова дъждове и наводнения не е имало последните години!?
Аз години наред си записвах какво е времето и се оказа, че е едно и също. Новото строителство обаче скоростно завзема терените, които поемаха водата + масово се павират дворове. По едно време фермерите изпищаха, че посевите им почнали да се наводняват, включително изпомпвали вода от новите жилищни райони (бивши зелени терени) към техните земи.

Моят и коне обича заради първата си бавачка, но с това време
Страхотно! А тук ми отказаха за малката, защото имат минимална изискуема възраст. То на детето му мина мерака вече.

вярвате или не, има много деца които всеки месец са по партита по софтплей центровете, но никога не са ходили на зоопарк или на плаж.
Познавам и аз такива. То им е станало като хола у тях. Ако не са на РД, ги водят без повод. За това измислям разнообразни занимания. Например, след катеренето две-три дечица се запалиха и ги записаха да тренират. Оказа се, че никой не беше ходил преди това.

# 566
Илейн, мъчно ми е и за вашето коте.

Цитат
Гледах снимки някъде от Есекс - ужасно е просто. Не знам защо не се предприемат мерки като в Холандия на често наводняваните райони.
Ние сме в Есекс. Не са характерни толкова силни и продължителни дъждове, може и затова не вземат мерки. Особено в северен Есекс, бурите идват много по-отслабени. А заради удобните транспортни връзки с Лондон много хора оттам се изнасят към нас и наистина се строи много, но пък нали хората искаме да живеем някъде!?

Зимните РД са най-сложни. Колкото и да не е на датата, не става да е след няколко месеца. На дъщеря ми ѝ предстои парти и не може да измисли какво иска, само знае, че иска цялата им групичка от 10 деца да покани.

# 567
  • Bristol
Бу, Илейн, прегръдки 🤗 Само като си помисля, че нещо такова може да се случи на котето ни и ми се къса сърцето 😔 💔

Veggie, да й мине бързо и леко на щерката! Стискай още седмица в къщи двете и по-следващия понеделник би трябвало да е ок за училище.

Презастрояването и липсата на зелени площи са основния фактор за наводненията и повишените температури в градовете. Нашите дворове са малки и масово хората ги покриват с плочки. Хем по-чистичко и равно за игра на децата, хем не трябва да се занимават с трева. И мъжът така иска да "бетонира" двора, но аз съм много против. Миналата година купих луковици от минзухари и ги зарових из тревата. Сега ми е интересно, дали и как ще израстат. Надявам се да прецъфтят преди да дойде време за подстригване на тревата.

Втори ден при нас е слънчево 🌞 😊 Вчера в обедната почивка излязох да се насладя на слънцето и потичам в парка до нас. Сега краката ги усещам леко схванати 😁
Утре пак няма да вали, планирам малка разходка с приятелка в градски парк. Тя изкара пак Ковид, ноември месец и още има проблеми с дишането. С нея сме правили големи преходи с изкачвания, но сега планираме нещо кратко и по възможност без стръмни баири. Да видим дали ще има дъх да говори. Двете сме много приказливи 😁

Синът е роден януари, по онова време софт плей беше най-евтината опция. Иначе съм организирала и боулинг, лейзър таг, център с трамплини, кино комбинирано с макдоналдс (ранните детски прожекции, които бяха по £1, сега са £2.50 вече и макдонълдс с катерушка за игра към него). В къщи съм събирала 10-15 деца. Рекордът ми беше 8 останали за sleep over 🤪 Сега не бих си го причинила, но тогава бях супер ентусиазирана и енергична 🤣 Щерката е май месец родена, но и нейните партита бяха все на закрито, не ми се рискуваше.
Едни съседи тук редовно организират партитата в къщи. Наемат голям надуваем замък и го изкарват на поляната пред къщите. Голяма забава е за родители и деца. Не знам дали не го планират в последния момент, за да могат да са сигурни, че няма да вали или духа силен вятър 🤔

Днес ми е денят за сваляне на коледната украса 😕

Последна редакция: сб, 06 яну 2024, 13:58 от Merry

# 568
Мари, ако кажеш, че е роден на 22ри, ще те помоля за рецепта за издръжливост:grinning:
Децата се вълнуват, синът ми говори за парти от миналото лято и е доста упорит във всичко каквото прави ( ако някой е чел Н. Хил, много подобно на историята с 0.50$). Ние се вълнувам също, дали защото е само на почти 5, или сме идиоти от този тип, но също чакаме с нетърпение. Поканените дечица също се вълнуват, това е като с коледните картички, вълнуват се Heart

# 569
  • До хладилника, който обичам
Забравих, че и аз бях решила да развалям елхата днес. Добре, че не е късно.

Общи условия

Активация на акаунт