Боледуване на децата ни-тема 74

• 29 781
  • 782
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Някой знае ли в Софийската окръжна дали имат спешен педиатричен кабинет?

# 151
  • shumen
Бръм,дано все така има ефект от терапията на пулмолога.
Симона,на бебето секрет пуска ли?Да не е и то с бактерия?
Моя му свърши сиропа,изкара два дни и пак от днес понакашля.Не знам вече бактерия ли е пак,настива ли в училище,но яко взе да ми писва от тая кашлица.

# 152
Данаека, при твоето момче има ли изписвана терапия? Помня че и той е с белодробни истории.

# 153
  • shumen
Бръм,няма изписвана терапия.Миналата зима стигнахме до пулмолог във Варна,но каза,че няма нужда от постоянна терапия.Той е и с 3 сливица и може и от нея да подкашля сега ми се струва.Май ще трябва да започна Лимфомиозота отново.

# 154
Малката е на антибиотик вече...10 дни сополи, кашляне, хъркане. Дийгнозата е остър трахеит...все си мислех, че ще го избегним антибиотика, ама не...втори за учебната година.

# 155
  • Varna
Danaeka, не съм пускала секрет още. Беше излязъл стафилок миналия месец, микробиоложката каза, че нямало нужда да се лекува. Сега незнам какво отглежда. Каката е 100% със Стрептококи, а аз със Мораксела. Познавам я по зеления сопол и запушения нос. Тая зима ще е мазало пак. Мисля си послед  да пробвам с Аква сорс. До сега не съм купувала нищо. . Със хомеопатия докарахме до кривата круша.

# 156
Нашият Стрептокок мисля че се пооправи с капки Гентазон.

# 157
  • Varna
Аз уж по антибиограма. Моксифлокацин и Хлорамфинекол остана което е чувствително на Стрептококи. Гентамицин даже не виждам да залагат. Незнам вече какво вече.

# 158
Изяадиха ми пеницилин по антибиограма. Затова го взех.

# 159
  • Varna
Гентазон е със гентамицин. За това питам.

# 160
  • shumen
Ваня,дано е последният АБ за тази година.
В нашите антибиограми гентамицин отдавна не съм виждала.
Моя продължава да подкашля,но спрях да давам каквото и да е.Писна ми,а сега започва зимата.

# 161
Симона, ако щеш вярвай ама като написах капки с пеницилин ми излезе Гентазон. Отидох и купих. В деня когато коричките в носа бяха зелени, а от очите му сутринта започна да излиза същия секрет като предните дни от носа. На следващия ден вече нямаше нито корички в носа, нито секрет от очите.
Нашата лична лекарка не изписва капки за носа. Питала съм я многократно, казва, че няма нужда. Е да, ама....спасихме тоя път кожата, защото беше изписала антибиотик през устата.

# 162
Антибиотиците се залагат според бактерията. Мораксела примерно си знае, че има антибиотици, които тя ги разгражда и няма смисъл да се залагат.
Дано е последния... но категорично е била за аб, защото още следобяд втечни секрета в носа и почна да подсмърча, а не го правеше и рязко намали кашлянето. Вечерта заспа само с няколко покашляния, а не с 30 мин кашляне.
На сестра и пък сопола мина за 3 дни, много съм доволна Simple Smile

# 163
Ами не знам, честно. Моят Хемуфилус, при изпити два курса с Ксимебак по антибиограма и завръшащ се след спирането на антибиотика до два дена, накрая мина с Азакс, към който беше резистентен.

# 164
Ха, интересно. Ама нищо не ме учудва.

Общи условия

Активация на акаунт