Боледуване на децата ни-тема 74

• 29 799
  • 782
  •   1
Отговори
# 195
Няма такова нещо като имунитет към скарлатина. Има последици от скарлатина, които са лоши. По-добре спрете детето. Аз моето го изследвам всеки път на 5ти-6ти ден от контакта.

Вече не знам какво да я правя моята девойка. Четвърти дин клацид, сополите са избистрени, а бяха зелени, но не спира да кашля. Значи антибиотика действа, но пуста кашлица не се маха.

# 196
Не знам колко пъти вече чух, че кашлица с антибиотик не се лекува. Какво друго е изписано?

# 197
Да, да, аз това казвам, че няма имунитет и се чудя дали да го пускам.
Просто логато го взимах днес, госпожата говореше с друга майка от групата, която е медицинско лице и обсъждаха ситуацията.
Майката коментира, че стоим сега и чакаме да се разболеят, защото ако почнем да ги спираме карантинат ще се проточи до догодина.
Не съм напълно сигурна как да го тълкувам това, но явно децата, които отсъстват, като се върнат се разболяват и така се удължава положението.
Затова се чудя.

# 198
Някой давал ли е таблетки Геломиртол или Миртол за запушен нос и имаше ли ефект? Не мога да спра капките на децата от октомври месец, сега пак са със запушени носове, но абсолютно никакъв секрет не излиза. Много ми ги похвалиха тези хапчета за точно такива симптоми..
Да аз съм много доволна от гелмитрол.Изписван ни е от доктор Камел  за синузит с ериус и гентазон за нос .

# 199
  • Пловдив
Ако детето ви е контактно на скарлатина, трябва да направите стреп тест. Става. За 10 минути в лаборатория, взема се секрет от гърлото.
Така поне ще знаете заразено ли е и дали е носител на стрептококите. Ако не е заразено поне си го дръжте вкъщи да не се лепне в групата.

# 200
Тая майка медицинско лице не е много на ясно ситуацията. Детето може да се разболее, да пие 10 дни аугментин, ако намерите, и след няколко дни пак да се зарази със скарлатина. Имунитет към нея не може да бъде изграден.
Ние за кашлицата само ериус и нищо друго. Утре сме пак на лекар.

# 201
Кажете ми, че не боледуваме само ние. 3 седмици след последното боледуване и пак сме в изходна позиция. Имунитетът ни явно е тотал щета вече и всичко що има като вируси, бактерии и тн го хващаме. Преди да родя с години не се бях разболявала. Лошото, че не минава само с едни прости сополи (които се оказва, че не са прости и водят до всички други проблеми), ами по-сериозни неща…

Детето съм го спряла от ясла, сигурно, ако ходеше щеше да е още по-зле положението…

Някоя от вас посещавала ли е имунолог? Вече и тази идея ми хрумна от отчаяние, в както се изразява прегледът?

# 202
  • гр.Пловдив
Бебето е с вирусен конюктивит и зелен гъст сопол.
Педи изписа по тел. Макситрол капки,Виброцил за нос и вит.Ц ампула
Лошото,е че капките свършват ,а тази гадост не минава..
Аа и педи каза,че това бил КОвид при децата -с конюктивит No Mouth

# 203
Направете един тест и щи разберете ковид ли или не.
В групата в градината през седмица ги повторя децата конюктивит, вероятно бактериален, защото вируснея не би повтарял.

# 204
Да бе, всяка хрема е ковид. Детето онзи дрн от бактерията беше с такъв противен зелен заден сопол, който накрая изби през слъзните канали. Още след първото накапване в носа с антибиотични капки и спря.

# 205
То не е изключено да е ковид, ама без тест са празни приказки.
Вече детето мина на лекар, към клацида ще пие бронхостоп и инхалациите, пък да видим. Третата сливица мисля, че е станала колкото портокал, та само да приключи аб и почваме риноджермина.

# 206
  • Varna
Риноджермина при нас не проработи. Сега гледам Нарине назал. Българско е. Някои ползвал ли е? Голямата е на 8 ден от капките и все още покашля на секрет и духа сополи. Как щ стане, не ми е ясно. Бебето е със сополи и я мажа със Мупироназал. Бяха адски зелени първите два дни. На микробиология нищо не излезе. Или лабораторията е скапана или  зелен сопол без бактерия, чак странно.

# 207
Кажете ми, че не боледуваме само ние. 3 седмици след последното боледуване и пак сме в изходна позиция. Имунитетът ни явно е тотал щета вече и всичко що има като вируси, бактерии и тн го хващаме. Преди да родя с години не се бях разболявала. Лошото, че не минава само с едни прости сополи (които се оказва, че не са прости и водят до всички други проблеми), ами по-сериозни неща…

Детето съм го спряла от ясла, сигурно, ако ходеше щеше да е още по-зле положението…

Някоя от вас посещавала ли е имунолог? Вече и тази идея ми хрумна от отчаяние, в както се изразява прегледът?
При нас беше същото положение с боледуването, когато децата тръгнаха на ясла миналата есен. Счупихме се от боледуване с баща им, а той не болидува по принцип. При това децата караха по-леко вирусите от нас, направо ни разказаха играта. Тази година вече са първа група и боледуват по-малко засега, та има надежда някаква за подобрение.

# 208
Да не ви е плаша,но втория Ковид с детето изкарахме с конюнктивит,дано не е това ....
Днес им светеха в гърлата... после тя се закашля сухо,другото от горната група и то и учителката я защити един вид🍀каза то е остатъчно,две седмици я нямаше и аз казах да, лекувахме се.

# 209
Аз се сцепих да боледувам първите 2 години градшна на голямата...пиех повече антибиотици от нея.
Ринжджермината при нас свива сливицата, не един път съм я тествала.
Сестрата в градината разправяше вчера, че вируса сега прави синузити, конюктивит, отит и кашлица....по избор, но твърдо не е само това в градината, защото две деца в нашата група през седмица са с конюктивит.

Общи условия

Активация на акаунт