Отношения..

• 7 335
  • 182
  •   1
Отговори
Абе, момичета (и момчета, ако има)! Чудех се.. когато започват да се заформят някакви отношения между вас и някой, дали не е някак смъкващо напрежението, за другата страна, ако кажете нещо от сорта 'Спокойно, не искам нищо сериозно!'

# 1
    Мисля, че е нормално в самото начало да не искаш нищо сериозно и даже да не знаеш какво точно искаш.  От друга страна, според мен човек, който заявява истинските си намерения, заслужава уважение. Ако наистина си търсиш сериозна връзка, не виждам нищо лошо в това да го кажеш. Не още в първата седмица, разбира се.

# 2
    Въпросът е там, че аз като казах нещо сериозно.. даже не го казах сериозно, а в шеговит стил.. при това нещо, което ми бяха казали вече от другата страна, сякаш последва отдръпване.. Освен ако не се лъжа и не е било от преди това.. 
    А човекът май яко вярва, че видиш ли, съм доста сериозно влюбена в него, а аз просто не си крия емоциите, вълнението, радостта.... но в началото наред с тези емоции изобщо не бях влюбена, но явно нещата изглеждат по друг начин.

Мисля, че е нормално в самото начало да не искаш нищо сериозно и даже да не знаеш какво точно искаш.  От друга страна, според мен човек, който заявява истинските си намерения, заслужава уважение. Ако наистина си търсиш сериозна връзка, не виждам нищо лошо в това да го кажеш. Не още в първата седмица, разбира се.

# 3
    Звучите малко объркано, честно казано не разбрах добре. Тоест се предполага, че другият човек очаква да искате сериозно обвързване и се отдръпва, когато му казвате, че не е така? Нормално е да се разочарова в някаква степен, когато очакванията му не се оправдаят.

# 4
    • София
    За мен подобни разговори само натягат обстановката и пречат да се разбере какво ще излезе от тези отношения.

# 5
    Съгласна съм, че нещата е добре да се оставят на естествения им ход. Все пак аз лично никога не съм имала проблем открито да казвам какво предлагам и какво търся. По-добре да се разминем още в първия месец, отколкото да се залъгваме цяла година например.

# 6
    И аз нищо не разбрах.
    Ако заформям с някого някакви отношения не бих му казала, че не искам нищо сериозно. Както не бих му казала и обратното де - това не са неща, които се казват в начало на връзка. Ако съм се разбрала с него, че ще идва вкъщи по повикване с бутилка вино да свърши малко работа и да си ходи - тогава да. Но това не е връзка и е уговорено предварително.
    Ако тръгнеш да обясняваш предварително колко сериозно/несериозно търсиш, човекът ще те чуе и след това няма да можеш да си вземеш думите обратно, ако размислиш. Те не разбират от шеги и намеци. Казала си - "не искам сериозно" и човекът вече те вижда като ходеща вагина, на която може да се обади докато си търси свястна жена.

# 7
    Така човека отсреща разбира , че няма смисъл да продължавате напред .

# 8
    Не бих казала, че не искам нищо сериозно, ако не е вярно.
    А плашливи мъже не ми трябват по принцип. Ама да не стреснем сърничката, ама да не би да поискаме нещо от него, ама да не се уплаши горканчо...

# 9
    Ако някой ми каже ''спокойно, не искам нищо сериозно'' за мен означава, че просто иска АЗ да изгубя напразно време, енергия, усилия и финанси.
    Ако още отначало някой ме притисне с ''искам сериозни отношения с теб'', това често е индикатор за сериозни.........бъдещи проблеми.
    Сериозните отношения се случват между подходящи хора в подходящ момент.
    Просто се случват.
    А, ако има напрежение, по всяка вероятност нещо не е наред.
    Кое изобщо налага воденето на такива разговори?

# 10
    • София
    Ако той ти е казал, че не иска нищо сериозно, и ти си го репликирала със същото, може да си му наранила егото. Някои хора не искат да се обвързват, но им харесва идеята някоя мила душа да страда по тях. Иначе да го кажеш просто ей така, за да "успокоиш" насрещната страна... Поставя те малко ниско. Ако не искаш, не искаш. Ако искаш, не би трябвало да си губиш времето с хора, които не искат, че и напрежението да им сваляш. Или поне да оставиш нещата да се развиват естествено, без очаквания, пък ако стане нещо - стане.

# 11
    Не, имах предвид, че на мен ми е казвано- 'липсваш ми, мисля, че съм влюбен в теб' и т.н., но когато аз казах, че накрая ще изляза аз влюбената, май не беше добра идея..

Звучите малко объркано, честно казано не разбрах добре. Тоест се предполага, че другият човек очаква да искате сериозно обвързване и се отдръпва, когато му казвате, че не е така? Нормално е да се разочарова в някаква степен, когато очакванията му не се оправдаят.

# 12
    • София
    И за да не излезеш влюбена, му каза, че не искаш нищо сериозно?

# 13
    За да дадем адекватни отговори, не е лошо да знаем малко повече подробности. Например на колко години сте двамата, какъв предишен опит имате във взаимоотношенията, как приблизително се развива вашата връзка.

# 14
    • ☀️София / London🌂
    Как хем заформяш отношения, хем "'Спокойно, не искам нищо сериозно!'"
    Мъж ако ми го каже това , директно го пращам на майнат му, за какво ми е!
    Това на мен ми говори, че единствено търси поредната с която да спи и да му е на въдицата
    Ако жена говори по този начин също не ми е ок.

Общи условия

Активация на акаунт