Отношения..

• 7 342
  • 182
  •   1
Отговори
# 15
Ако чуя такова нещо от мъж, меко казано ще ми прозвучи много странно и занапред ще бъда нащрек за поведението му.

# 16
Искаш да кажеш въпросът ти е как да задържим човек, с който не искаме нещо сериозно.
И без да казваш тези неща се усещат. Връзка = сериозни отношения.
Представи си говориш с някой и сигналът постоянно прекъсва. В един момент няма ли да ти писне и прекратиш разговора?

# 17
  • София
За мен е нормално да нямаш сериозни очаквания от човек, когото не познаваш. По тази причина и не съм подхождала "сериозно" във връзките си, а ако са ставали, сами са се превръщали в сериозни. В този ред на мисли не виждам защо трябва да се оповестява очевидното. Ако отсрещната страна е на обратно мнение, бягам.

# 18
Ох, тя тази тема е толкова обширна и така си зависи от възрастта, от състоянието ти в този период, от липсата на дълга връзка или пък от отегчението от дълга връзка и най-вече от характера.
Аз съм си сериозно обвързана, но преди да се обвържа никога не съм започвала нещо, ако съм имала съмнения, че няма да е сериозно или пък може да не се получи. Такъв ми е характера. Имам хора около мен, които са на възраст и поради редица обстоятелства са сами. Действително нямат желание за неангажиращи връзки и нещо ей така за разтоварване и секс. Знаят, че часовника тиктака и трябва да наваксат пропуснатото време. Влизат сериозно във връзка и очакват същото. Още на първа-втора среща знаят искат ли или не искат да продължат И! казват директно на партньора, че искат да продължат и споделят намеренията си. Винаги отсрещната страна се отдръпва. Говоря и за мъже и за жени. Оказва се, че наистина се чувстват притиснати от обвързване и дилемата е голяма. Правилно ли е да си замълчиш и просто да пропилееш още няколко години щото не се е получило или още в началото да заявиш на човека, че ако няма сериозни намерения по-добре да не си губите взаимно времето?

# 19
Между няколко срещи и няколко години, има голяма разлика във времето.
Аз под Отношения.. разбирам секс без обвързване.

# 20
Оставете нещата на естествен ход и не се обяснявайте дали искате сериозна или несериозна връзка.

# 21
  • София
Абе много е връткаво точно с тази фраза.
Ако мъжът го каже, значи точно това. Наистина не иска нещо сериозно и няма смисъл да продължавате.
Ако жена го каже, също не е хубаво.
Аз лично смятам, че е по-добре от началото жената да заяви ясно, че иска връзка. Да се виждаме поне веднъж седмично, да ни видят приятели и познати, въобще ако ще е гарга, да е рошава.
Нямам време да се правя на ударена, да си крия чувствата и да се правя, че две трохи ми стигат. Искам цялата торта!

# 22
Не.
Ако той не иска нищо сериозно, ще изчезне и без да се излагаш с такава реплика. Проблем става, ако иска нещо сериозно - тогава пак се излагаш с репликата, ама в по-кофти аспект.

# 23
  • София
Добре де, как казвате на човек, с който сте се виждали 1-2 пъти, седмица да е, че искате сериозни отношения?

# 24
  • София
Не казваме. Аз общо взето, седя и наблюдавам. За две три седмици, то си става кристално ясно. Ако ми се мота и ми изчезва - яснооо

# 25
Мисля, че е нормално в самото начало да не искаш нищо сериозно и даже да не знаеш какво точно искаш.  От друга страна, според мен човек, който заявява истинските си намерения, заслужава уважение. Ако наистина си търсиш сериозна връзка, не виждам нищо лошо в това да го кажеш. Не още в първата седмица, разбира се.

Аз пък не виждам нищо лошо още преди първа среща ясно да кажеш, че искаш нещо сериозно, не еднодневки. Не че непременно искаш нещо сериозно с точно този човек, но че нямаш интерес към несериозни връзки.

# 26
[Аз пък не виждам нищо лошо още преди първа среща ясно да кажеш, че искаш нещо сериозно, не еднодневки. Не че непременно искаш нещо сериозно с точно този човек, но че нямаш интерес към несериозни връзки.

Не схванах много дилемата на авторката на темата, но аз мисля както авторката на цитираното мнение. Заявявам, че не търся несериозни отношения, неангажиращ секс, бъдита с бенефити и т.н. Нямам намерение да спя с мъжа на първа-втора среща, казвам си и това, за да няма сърдити и за да не си губим взаимно времето.
Не се захващам например с прясно разведени/разделени, чиято цел е да овършеят всичко, което им пусне. В момента, в който разбера, че човекът е току-що излязъл от връзка, аз се отдръпвам.

Общо взето мисля, че всеки е наясно какви отношения иска и го показва на евентуалните партньори. Дори и по начина на комуникация е лесно да се отгатне, та често не се налага да се заяви директно. Не бих си и помислила обаче да кажа в прав текст на мъж след 1-2 срещи, че съм започнала да се влюбвам в него. Естествено, че ще се уплаши, вече е видял как му нахлузват хомота на врата.

# 27
  • София
Вече и аз съм така. Минах периода на прясно разведена. То всъщност аз имах връзка през това време. В момента съм свободна, осъзната какво търся. И ясно заявявам какъв тип връзка търся. Без секс чатове, бърз секс и прочие.

# 28
Също и ако някой мъж казва, че е сериозен, може да е искрен, може и да лъже. Но ако казва, че не иска нищо сериозно, това си е самата истина и тя няма да се промени. Аз едно време като бях свободна, като чуя такова нещо от мъж, директно го отписвам и никакви шансове повече. Няма смисъл, ако един мъж иска една жена, то се вижда от самолет и той ще направи каквото може да е с нея. Ако я иска само за нещо несериозно, жената и стойка на глава да направи, това никога няма да се промени. Та ако искате нещо сериозно и чуете подобна реплика - край, колкото и да ви харесва мъжлето, няма да я бъде

# 29
Аз не виждам нищо лошо да кажеш, че не търсиш забивки и кратки удоволствия, а нещо сериозно.

Но съм виждала как хора претоплят манджата и още от първия разговор ти говорят за брак, деца с теб, или те преценят дали покриваш списъчето им от изисквания, или пък някои започват да ти се вричат във вечна любов. Отврат. На мен лично това вече ми идва неадекватно.

Общи условия

Активация на акаунт