Боледуване на децата ни-тема 74

• 29 861
  • 782
  •   1
Отговори
# 240
  • shumen
Емоджиа,кашлицата минава последна.
Ваня,и аз съм като теб и до мен винаги има лист и химикал.
Моя тая нощ спа неспокойно.Въртя се,става,а уж като го питам какво му е казва,че е добре.

# 241
Evcheto как е детенцето ?
Да чукна на дърво сега уж е здрав обаче пак е във фаза буди се нощем търси ме ..понякога имам по 3/4 събуждания  посреднощ ..заекването едно на ръка ,от вчера пак почнаха и тиковете с очите ..та ако не едното ще е другото ...бързо оздравяване ...

# 242
Миналата година децата пиха 2 антибиотика за 1 месец заради моракселата...

# 243
Ходихме на лекар. Каза, че това е типично проявление на вирусна инфекция, гърлото е съвсем леко зачервено, суха кашлица и много висока температура (през нощта стигна 40 градуса). Опитаха се да дадат аналгин и тя го изплю. Прибрахме се вкъщи, направих втори опит за аналгин, този път повърна заедно с малкото течности, които успя да изпие преди това.
Температурата в момента е 39.4, а аз съм отчаяна. Поне майка ми дойде, сега и слага чорапи с оцет. Доктора не се впечатли много от температурата, ама аз съм много притеснена, защото не минава, а става по-зле. Освен това краката са студени, все пак се надявам да не продължи да вдига, че не знам до къде. Sad

# 244
Евче, аналгина можеш да го сложиш в сокче или нещо друго за да не го плюе и повръща. Аз лично бих включила Дефендил, той не е температуропонижаващ, но много добре повлиява вирусни инфекции и съм забелязала, че подпомага температурата да започне да увеличава интервала и да не е толкова висока.

# 245
Щом до сега не е направила гърч от температурата, няма за какво да се притеснявате. Може да направите един домашен тест за грип и ковид, от тези, дето се бърка в носа. Ако е грип има лекарства, които да облекчат положението.

# 246
И аз помня колко съм седяла до кошарата и се притеснявам кога ще свали т.като беше по-малка направо я нося до чешмата и си мокря ръката и нея челото,ръцете където гори ....лепенки за т не иска отдавна ...течен аналгин не съм давала никога нз как става нищо поне ще знам че може в сок,свещичките действат по-бързо заредете си.
И аз нз кое е най-гадно т,кашлица или повръщане .....
Чувала съм за един гел ли какво е за т.на тианде,но нз дали действа.
И една комбинация шс за т.3,
5,8 мисля беше и Белладона 30 също е вариант изписана ми е за висока т .3 гр през 1 час

# 247
Моето едното също изкара вирус с много висока температура, но май над 39 все пак не вдигна или не съм я засякла, че не ми дава да меря. С нищо не я сваляше и продължи 24 часа, после 1 ден около 37 поддържаше. Аз намокрям ръчичките с влажна кърпа. Сестра й пък същия вирус с 37.5 пак за 24ч. Дано бързо мине и при вас.

# 248
И при нас беше същото, Мона. плюс лека диария.
Мина от самосебеси, но сме на АБ, заради бактерията. Стана ангина след вируса. Sad

# 249
Ох все има нещо .... снощи се въртя,чеса се-утрикария мазах фенистил, давах ериус посред нощите....днес пак има по ръцете и изчезват.

# 250
По въпроса със снимката. Днес водих дъщеря ми на 2 години и 10 месеца за снимка след 3 седмична кашлица, един изпит антибиотик и седмица на пулмокорт. Абсолютно никакво подобрение, гърди и гърло напълно чисти. Е на снимката излезе перибронхитни промени двустранно…

# 251
Момичета, малката е с грип тип А, от там идва високата температура. Много се притесних, дано няма усложнения, защото тя е само на 4.5 години Sad
Вие имате ли опит с грипа? На нас ни е за първи път. Изписаха тамифлу.

# 252
Тамифлу ще помогне, спокойно. Моята дъщеря не го е пила, но който го е пил и е бил с грип все е помагало, доколкото съм чувала.
Моята дъщеря пък е с цистит. Опитах да я пресека само с Урикод, обаче тоя път я хвана яко и вчера личната и изписа антибиотик. Тоя път беше само 2 дни на градина. 😬 Май няма да я пускам до НГ повече.
Мими, уртикарията не е шега. Първо трябва да опитате да установите от какво е, лекарство, храна, друго. Ако може да се установи от какво е - спира се веднага въпросното лекарство/храна. Спазва се диета няколко дни, докато се изчистят петната. Помислете дали да не я заведете да и сложат Урбазон. И можеш да и дадеш ампула калциев глюконат. Ериуса е слабичък за уртикария по мои наблюдения.

# 253
  • shumen
Евчето,при грип помага Тамифлу.Дано нямате усложнения от него.
Аплегардън,цистит трудно минава без АБ.
Мими,уртикарията не е шега работа.Аз за много силно изразена съм давала Фенистил.
Моя май пак е с бактерия в гърлото.Прокашля,похъква и казва,че го дразни от време на време.Педи и да го заведа пак ще каже,че нищо му няма.Чудя се дали на своя глава не му пусна един гърлен секрет.

# 254
Оле, вече има и грип... Децата ги ваксинирахме, малката има още една доза, дано успеем да я сложим в петък.

Общи условия

Активация на акаунт