Боледуване на децата ни-тема 74

• 29 863
  • 782
  •   1
Отговори
# 255
  • shumen
Ваня,има.Аз тази година не сложих ваксина нито на мен,нито на детето.Дано изкараме зимата леко.

# 256
Кое е по-добре фенистил капки или ериус за уртикария само това имам в момента

# 257
  • shumen
Мими,според мен Фенистил капки.

# 258
За уртикария аз съм давала и двете заедно, беше я получил от прием на Аугментин.

# 259
Мими, при вас май не е за първи път тази уртикария. Според мен щом повтаря, трябва да търсите причината.

# 260
Дъщеря ми снощи от нищото започна да се оплаква, че я боли врата. До такава степен я боли, че плаче, не иска да си изправи главата, държи я на една страна. Беше зачервено мястото, но каза, че не се е удряла. На какъв лекар да я водя днес? На ортопед ли? Лимфните възли дали болят така?Педиатърката ни е втора смяна, не мога да чакам до следобяд.

# 261
Веднага на спешен кабинет. Това е сериозен симптом. Изследвания трябва да се пуснат.

# 262
Ясно е, че ще я водя някъде още сега, но на какво може да е симптом? Надявах, се че може просто да се е схванала..

# 263
Менингит е най-лошото за което се сетих веднага. Чела съм симптоми точно на схванат врат. Детето болно ли е сега, че загубих дирята, има ли температура?

# 264
Във форума веднага ще си помислим за най-сериозните причини за подобна симптоматика във врата, аз поне не искам да ги споделя, защото сега най-важно е да сте адекватна като родител. Нещо друго освен схванат врат има ли - фоточувствителност например? Идете на спешен кабинет към някое детско отделение, не на ортопед.

# 265
Нищо друго и няма, пътуваме към спешното.

# 266
Нямам идея аз какво може да е, но стискам палци да не е нещо сериозно!
Пиши при първа възможност.

# 267
Бяхме в спешното, с две думи нищо и няма. Пуснаха ПКК, ДКК, ЦРП, всичко е в норми. Гледаха я на ехограф, има леко увеличен лимфен възел, но било напълно нормално, впредвид че до преди седмица е била болна, можело да минат и 2 месеца докато спадне възела. Мускулите на врата са спокойни, провериха рефлекси, опипаха корема. Казаха, че няма логика да я боли дясната част на врата, а да държи главата наклонена на ляво, така би трябвало да я боли повече, а не да и минава. След прегледа изправи главата, но се вижда че има дискомфорт. Да давам Нурофен, взех и Арнигел да я мажа. Май утре ще ходя и при нашата педиатърка, на нея и имам най-голямо доверие. Не се сетих какви други изследвания да искам, казаха че според тези, които са направили, няма нужда от рентген..

# 268
  • София
Мамчета,, какъв сироп давате при лаеща кашлица? Благодаря

# 269
При лаеща кашлица се дава антихистамин и инхалации с пулмикорт. Сиропите са безсилни...

Общи условия

Активация на акаунт