Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 532
  • 782
  •   1
Отговори
# 495
Димитроваа, детето как е? На моите за сега нищо им няма. Гърлото вече не ме боли, но ми е запушен носа. И температура нямам вече. Леко покашлям влажно от време на време, но усещам, че е от гърлото.

# 496
Е, той Ковида до празниците вероятно вече ще е негативен. Последният път (май месец) теста ми беше положителен 4 дена. За симптомите няма да разправям, че бяха смехотворни. Ако майка ми не беше позитивирала на тест (за влизане в отделение) никога нямаше да ми хрумне да се тествам.

Последна редакция: вт, 19 дек 2023, 08:23 от brumm

# 497
  • shumen
Ковида до празниците трябва да е минал.
Нехе,дано не се заразят и децата.

# 498
Моя да, а семейството дето е било контактно.. Далече съм от мисълта, че един болен, не донася на другите ковид, независимо от маската. Имайки предвид, че се предава и с повърхности. А и да, с маска съм, ама не съм изолирана в стая, да не излизам и прочие. Стоя си при тях.

# 499
Момичета, аз ще се радвам да чуя вашето мнение. Моят юнак, ако помните, е с трета сливица и всички прилежащи екстри - прихъркване, запушен нос, носово говорене. Преди месец беше със Стрептокок пнеумонае в носа и направи бронхит. Изпи си АБ Сумамед по антибиограма, и носът му един месец беше перфектен. Така не е бил от преди яслата - отпушен, без носово говорене. През това време си посещава ДГ.
В Неделя му се запуши леко носът и му давах Инфлуцид и Коризалия. Снощи в банята издуха зелен секрет, тази сутрин също. Не си обяснявам защо винаги директно секрета е зелен?? Аз наистина не знам какво е това нещо “прозрачен сопол”.  Често казват от вирусна инфекция, че преминава в бактериална. Ама при нас имам чувството, че директно на бактерия удря……… Видях един нов продукт - Рестив, чудя се дали да не го пробваме..
Ех, че беше яко един месец да си диша добре… 😞

# 500
Цветни секрети не означават задължително бактерия. Ако са престояли в носоглътката се оцветяват.

# 501
Цветни секрети не означават задължително бактерия. Ако са престояли в носоглътката се оцветяват.

И аз така съм чувала, ама не е било направо да пусна секрет и да е чист…  и се чудя как да ги преборвам още в начална фаза. За сега съм се оттеглила от класическата хомеопатия. Нямам сили вече.

# 502
Ух, не знам. Хубавото е поне, че излизат навън.

# 503
Тони, големия въпрос, пуснахте ли секрет след антибиотика, 7 дни по-късно. Вероятно не сте. Бактерията е останала малко количество, сега минава лек вирус и отново активира. За съжаление, този стрептокок е хард на макс. Аз за съжаление не можах да направя риноджермината навреме (втори курс) , така че ние сме също в схемата със стрептокока. И както ти казваш, като го има и директно сопола е жълто-зелен. И ние сме в това последните 2 месеца, вече с минали 5 вируса, сега и контактна за ковид покрай мен. Та' пропуснах риноджермината и ще започна нови 3 приема януари живот и здраве.

# 504
  • Varna
Сопола на дъщеря ми вследствие не Стрептококи Пнеумоние, е прозрачен и лепкав. Никога не е бил зелен, жълт. Такъв става, когато се добави и Моракселата за разнообразие. Това го знам, след пускани сумати микробиологии. За нас Риноджермина не работи. Смятам да пробвам Рестив, което е по пречистено от Бронховаксом. И уж е с по-малко странични реакции.

# 505
За пръв път го чувам тоя Рестив, сега му погледнах листовката. Не е ли като Бронховаксома и Респивакса? На мен ми звучи същото...а дъщеря ми и двете не ги понесе.😵‍💫

# 506
Тони пусни една микробшологшя днес, ще излезе до петък. Колкото повече си чака, толкова повече стават бактериите ако ги има. Пък той е бил на градшна, там флора и фауна колкото щеш.

# 507
  • Varna
Appelgarden, да същото е. Само с някаква коластра добавена. Аз писах на представителя, отговори ми някакъв доцент, лекар. Можело да се приема и ако имаш в момента сополи. Незнам какво ще стане. Факт е, че от Респивакса се разкашля много лошо. Търся решения. И аз като toni 1189,  отказах хомеопатията за сега. Тоя скапан стрептокок го борим от година и половина.

# 508
Аз хомеопатия никога не съм ползвала за основно лечение, но по отношение на тия препарати /Респивакс и подобните/ има нещо много интересно при дъщеря ми. Многократно сме правили курсове с Уростим, което е на същия принцип, но за бактерии в урината и има чудесен ефект при нея, месеци наред след като го спрем не хваща нищо, обаче Бронховаксом, Респивакс...тц, дори не мога да докарам пълен курс. Едното го пи два месеца по 10 дни, другото го пи 2 седмици, а Уростима си го пие 3 месеца всеки ден и никакви проблеми.

# 509
Момичета, има ли сега вирус с разстройство т къс инкубационен период. Малката беше само вчера на градина, другаде не е ходила предните дни, днес от обяд е с разстройство.

Общи условия

Активация на акаунт