Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 508
  • 782
  •   1
Отговори
# 525
И нашата бактерия не се повлия от Панцеф. Чакаме да минат дните да пуснем нов секрет.
Че реално от 3 антибиотика не се повлия и вече и идея нямам какво има в тоя нос...

# 526
  • София
Отново бяхме на преглед при педиатърката днес. Имал хрипове вляво (вече), изписа ни Панцеф по 7 мл. на 24 ч. Също така Ериус 2 х 5 мл. и инхалации за 2 дни в следните пропорции - Вентолин 0,2 мл. и 2,5 мл. физиологичен разтвор - 2 пъти на ден + още 2 пъти на ден Пулмикорт 1 мл. + 1 мл. физиологичен разтвор, като каза да ги правим 2 х 2 в различни часове, а не едно след друго. И след 2 дни отново ни извика на контролен да го преслуша. Simple Smile

# 527
И ние се нареждаме с хрипове и коктейл антибиотик, пулмикорт, вентолин, хапки, сиропи и чудеса. Аман... Сега трябваше да сме на почивка, ама догодина ще е Cry

# 528
Нашето кашлящо два или три пъти го оправям с Пулмикорт и 2-3 дена по два пъти на ден Салбутамол. Не ги предписвам на никого, но се разминахме с антибиотика. До втория ден вече има резултат, кашлицата не слиза на хрип. Знам за Салбутамола, че трябва да се пие възможно най-кратко и затова давам максимално кратко време. От моя опит ако се хване навреме, има шанс да се оттърве антибиотика. Но той е на постоянна терапия с Пулмикорт, само когато се разболее увеличавам дозата на 2*1. Включвам Салбутамола когато стане честа, суха и давеща.
Според нашия пулмолог, който работи и в детско отделение, кашлица не се лекува с антибиотик. От него ми е предписан и Салбутамола, на сироп. Каза да спра да пускам секрет на всяко разболяване и че е нормално в гърлото да има бактерии, но трябва да гледам и общото състояние на детето. Ако няма Т, има голям шанс да мине и без.

# 529
brummm, интересното е, че на нашият УНГ мнението му за бактериите в носа и гърлото е подобно.
Според него дори да се изолира бактерия, докато няма температура не се започва лечение с антибиотици.

При синът ми наистина досега е така. Ако не вдигне температура, нещата минават. Може да е за 5-7 дена, но си минават.
Вдигне ли обаче над 37.5 - 37. 6 и винаги се стига до антибиотик.

# 530
Дъщеря ми от една Мораксела в носа, направи отит. Вдигна еднократно Т, заради която отидохме на преглед и последваха лежане в болница, парацентеза и куп АБ. Все си мисля, че ако бяхме започнали лечение с АБ капки, може би нямаше да се стигне до там. Да, бактерии в гърлото и носа почти винаги има, но за мен не само температурата е показателна.
Сега пак е с Мораксела, започна с ужасни сополи и когато излезе секрета веднага започнах капки. Нито има Т, нито кашля, всичко останало е наред, но няма да я оставя без лечение и този път.

# 531
И ние сме с бронхиолит, изписаха ни също антибиотик, заедно с вентолин и пулмикорд. Даже искат да ни хоспитализират, ако няма подобрение до утре. Много ми е притеснено.

# 532
Антибиотичните капки не ги броя аз 😀😀
Давам ако видя цветен сопол, който прави поразии. Ако знам бактерията - добре. Ако не...Гентазон 😁

# 533
Нелекувана бактерия в носа при нас винаги при среща с вирус прави бактериално усложнение.
Не мисля да ги слушам повече лекарите с това "ама то винаги излиза нещо". Да не си лекуват техните бактерии 😅

# 534
Ами след като в рамките на месец и половина детето имаше 3 пъти бактерия, първия път пи антибиотик, а следващите пъти не. Вторият път излезе една бактерия, след това - различна. Не пи антибиотик. Не мисля, че е добре да му давам антибиотик толкова често. След това още два пъти беше болен (с кашлица, хрема..), не съм изследвала секрет. Ако се разболява веднъж на месец и половина мога да приема антибиотичното лечение. Ама в такъв кратък период си е направо съсипване на организма.

# 535
  • shumen
Да се оправят болните.
Мона,аз само като чуя за болница и ми става лошо и на мен.Дано се разминете.
С.Д.бактерия ако прави поразии и аз не бих оставила без лечение.
Моя е с пресипнал глас и се оплака от гърло.Тая вечер пръсках Тантум,но мисля утре да взема Хомеовокс или Трахизан,че миналата година точно за Коледа се тръшна болен.

# 536
Миналата година по Коледа дъщерята беше с 39+. Ние се разболяхме всички след това. Не помня малкия, ама едва ли да го е подминало. На Нова година всички бяхме на антибиотик. Аз цялата зима кашлях зверски.

# 537
  • shumen
Бръм,и у нас беше така.За Коледа се разболя детето и след него всички.На мен затуй ме е яд на коледни тържества и базари,че всички болни са там.

# 538
Никакви тържества и базари не е имала. Беше си просто на училище.
Всъщност миналата година май имаха базар.
За тая година приключи тя, утре сме на лекар за бележка и каквото друго изпише личната.
Мона, как за ден на антибиотик през устата да има подобрение? Трудно ми се вижда за толкова кратък срок.

Последна редакция: ср, 20 дек 2023, 22:49 от brumm

# 539
  • shumen
Нашите в Понеделник имаха тържество и моя е пял много и викал и е прегракнал,а Петък имат коледен базар.Направо със страх ще го изпратя.

Общи условия

Активация на акаунт