Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 496
  • 782
  •   1
Отговори
# 540
Аз се тръшнах болна предпразнично… едната ми сливица е надута много, нямам налепи, но ме боли гърлото. И съм като малките деца, ако си пръсна или намажа гърлото - повръщам направо. Какво да си взема за пиене, смукане 😭 Ще трябва май и до личната да отида. Дано да се размине детето.

# 541
  • shumen
Тони,за болки в гърлото ползвам Трахизан.
Моя тая сутрин от 6 се събуди с болки в корема.Дадох Спазмалгон,отпусна го и отиде на училище,а аз мислех да не го пращам.Казах му,ако има нещо да отиде при сестрата и да ми се обади.За сега не е звънял и явно нещо му дразни стомаха.

# 542
Моята мадама след 3 дни на градина за м. Декември, тази сутрин ме събуди в 4 за повръщане. Не успя и тази година да види дядо коледа в градината. Ще се разходя следобед да си взема подаръка и багажа. А вчера бяха на коледно тържество, на никой не му пука, имаше 3 много болни деца с една хубава бронхитно-ларингитна кашлица. Бухат и не спират.

# 543
Димитрова, ако това те успокои, каката ми е на 6, нямаме нито едно коледно тържество. Вече 4 години пропуска.

# 544
Дъщеря ми никога не е ходила на тези тържества, 3-та група е. Честно казано нито аз, нито тя го приемаме драматично, нищо съществено не е пропуснала. Дядо Коледа има навсякъде, тази година го е виждала 3 пъти, снимки има. Няма драма. И не разбирам нито родителите, нито учителите, които искат на всяка цена всички деца да са там, болни, здрави, всякакви.
Тони, Орофар. Може да редуваш с Орофар Херба. Иначе Нурофен стопколд, Тайлол, Грипекс.

# 545
  • shumen
Моя за 6 години на ясла и градина само 2 пъти е бил на коледно тържество.Аз също не разбирам това на всяка цена всички да са там.

# 546
С дъщерята ми беше писнало да купувам по една камара подаръци, то за градината, то за вкъщи. Не помня да е била впечатлена от тържеството в градината. Сега с малкия ми е лесно, той и без това не ходи на градина 😀, няма танци, няма английски 😁😁

# 547
И ние ще пропуснем за втора година дядо Коледа, а толкова го чакаха миличките. Къде да го търся, поне да го видят и да имат снимки? Те докато оздравеят може и да е минала Коледа

# 548
  • shumen
Мона,при нас дядо Коледа има в театъра и в магазините на Булмаг.

# 549
Дори не съм казвала на моята, че дядо Коледа идва в градината, за да не страда. Втора група е, никога не е присъствала на тия тържества. Като я гледам как боледува, няма и да присъства.
След 20 дневно боледуване вече е по-добре. Естествено, защото от миналия петък сме на антибиотик заради отита. Педиатъра каза 7 дни да пие, но в последствие наша позната лекарка УНГ каза 10 дни. Да не си правим експерименти по-малко дни да пие, защото от началото на месеца е зле и трябва да се излекува напълно. Припомням, че при нас всичко започна от грип А, после ларингит и накрая отит. От 3.12 е болна. Не знам на кого да вярвам.

# 550
Дядо Коледа има в кукления театър, в моловете, а тази година и Кока кола имаха камион и истински Дядо Коледа, но не знам дали все още обикалят из градовете.
Не знам във вашите градини какъв Дядо Коледа идва, но в нашата за 3г. само веднъж - бяха облекли параджията нагоре с костюм на Дядо Коледа, надолу с черен работен панталон. 😁 Иначе си правят там някакви вътрешни тържества, учат песни и им слагат по една коледна шапка, тази година даже и родителите не бяха поканени. Подаръци също изискват за децата, чак напомнят с един леко назидателен тон, ако някой не е донесъл на секундата. Отделно се купуват еднакви подаръци за децата, отделно всеки родител носи още един индивидуален.

# 551
Благодаря за съветите за лечението на мен🥹
Моето дете е 2-ра група, миналата година беше болен за Коледното, но за дядо Коледа беше здрав (бяха в различни дни). Тази година бяха в един ден, и ходи. Амиии 26 деца бяха миналия Вторник на тържеството, Петък бяха 14. Понеделник бяха 12, сега са 8. Сега далеч съм от мисълта, че всички са болни. Някои хора вече пътуват и т.н. Но просто числата са интересни 😃
Иначе имаше думички, танц, всичко си направи. Беше ми емоционално, защото той е момче.. в нас си е див, никога не то бях виждала в такава светлина.

# 552
То и на Дядо Коледа в мола, театъра и тн 90 процента са болни.
Моето миналата година на Коледното беше с Варицела, тази година е утре и ако не ни мине котка път (пу пу) утре ще снежинка, има и стихче.

# 553
На всичко, което НЕ е безплатно има далеч по-малко болни деца и със сигурност не чак толкова болни колкото ги замъкват на градина. Иначе навсякъде има болни, факт.

# 554
Ще търся някъде на открито да ги заведа и то сигурно след 25ти чак. След 10 дни антибиотик не мога да рискувам да се разболеят в театъра, въпреки че много ми харесва идеята. Ще стискам палци за догодина. Поне май ще ни се размине хоспитализацията, така че и на това се радвам.

Общи условия

Активация на акаунт