Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 494
  • 782
  •   1
Отговори
# 555
Аз днес ходих да й взема нещата и госпожата ме посрещна и с това, че и другите повръщат, но директно в градината. Никой не си прави труда нито да ги връща, нито да звъни на родителите. Не говорим, че и тези жестоко кащлящите вчера си бяха също на градина днес. И това е втора група, в държавна градина.

# 556
Димитрова, вие бяхте в Люлин, нали? В коя градина сте,ако не е тайна? Че да си повръщат в градината и да не звънят на родителите е покъртително..

# 557
Деца и не само кашлят в автобус,в центъра навсякъде се кашля🤯 .....ужасно е аз тази г не я пуснах на тържеството,в яслата го свари и снимка има,утре заминаваме на село събота там ще има Дядо Коледа така,че нищо не е изпуснала😀(утре минавам само да взема подаръка от градината)
Чакам да й свърши курса Аб капки и ще повторим секрета 😐

Нищо чудно в яслата преди отивам да я взимам и  детето от нейния шкаф било повърнало и баба му го преобличаше и чистеше ....Както и в първа група моето ми сподели че Л.е повърнала и нищо смисъл седяла си там докато я вземат.
Без коментар....Кога изобщо звънят,повръщането не е нещо малко.

# 558
Дам, в люлин, една от прехвалените - 57-ма. Иначе долу има филтър уж, всяка сутрин им гледат гърлото, мерят температура, гледат за въжки и проверяват нокти.

# 559
Честно казано повечето градини в Люлин са много прехвалени.. Какви неща съм чувала.

# 560
В The Mall имаше дядо Коледа и Снежанка и се редих миналата седмица 20 мин с малката и като и дойде реда се разрева брутално. Естествено не я снимахме, тя изпадна в ужас.
На нас каката ни е в държавна градина в Младост. И да, звънят на родителите. Те до като дойдат минават няколко часа в които повръщащото дете си е в групата. При нас филтъра е само гърло. Но тя свети в на детето гърлото, гледа мен...абсолютно проформа. В на малката частната ясла мерят температура  и за сополи не връщат. И боледува три пъти по-малко от каката. ..

# 561
  • shumen
В градините винаги има болни деца.И да звънят да си вземеш детето,ако е болно,но ако си на другия край на града докато отидеш да го вземеш болното дете реално е в групата.Аз също съм казвала и как една година щяхме да влизаме с моето в болницата,а госпожата ме моли да го водя на тържество,че щяло да се провали.Е,много ясно,че и казах,че е абсурд да го заведа в това състояние.
Моя днес повече не го е болял корема,но гласа му е пресипнал.Взех му Хомеовокс и му давам и дано остане само с това.

# 562
Игнажден ни донесе... скарлатина на малкия. Само от това не бяха боледували, прибавяме я към колекцията. Изпусна тържеството и размяната на подаръци днес, базара утре, но по-голямата драма е, че е имало негов съученик, който преди седмица бил с положителен тест за скарлатина и никой не ни е уведомил нас, родителите. Вдигнах голям скандал ...

# 563
Момето, когато нашия имаше същата бактерия, която прави и Скарлатина (той нямаше Скарлатина, даже след като се оправи пусках бърз тест за Скарлатина понеже не пи антибиотик), звъннах в градината да им кажа. Те ми казаха, че не ги засягало. Когато пусках обаче бързия тест след 10 дена в лабораторията ме питаха в коя градина е, въпреки че повече от 10 дена не беше стъпвал там.

# 564
  • shumen
Моме,и аз бих вдигнала скандал.Трябва да уведомят и родителите.Не знам,но и в градините,и в училище е пълно безобразие.
Аз утре ще го пусна със страх на училище и на коледен базар да не донесе пак подар за Коледа болест.
Аз досега четох от какво може да го боли стомах така и май ще си окаже от многото мляко,което пие.

# 565
Аз днес изрично попитах в лабораторията - казаха, че не пращат инфо в РЗИ и на въпроса какво правим, ако тестът е положителен, отговориха - свързвате се с педиатъра.

# 566
Всъщност относно стоящите повръщащи в групата, докато или ако ги вземат - има нормативна уредба и там ясно е разписано, че децата следва да се изолират от останалите, докато дойдат родителите им да ги вземат. Разбира се, това не се спазва. Вината е И наша, защото като родители сме прекалено чувствителни на тема деца и не изискваме достатъчно от детските градини. Това пък е джакпот за градините, защото се възползват максимално и си правят каквото искат. За съжаление нещата няма да се променят. Никога.

# 567
При нас болните се извеждат от групата.
За скарлатина ни питат още в лабораторията за адрес, че ако излезе положително подават информяция към рзи. Ние пак правихме тест, че в класа има и е отрицателна.
Малката ако и днес не цъфне с нещо значи се е разминала с 1 дрискавица от дядо коледното тържество.
Имам нужда от съвет за овлажняващи капки за нос, нещо с хиалуронова киселина, не отпушващо.

# 568
Ринопантейна е маз за нос, заздравява и овлажнява лигавицата. Като бях бременна много го ползвах.

# 569
И Цикатридина маз за нос е овлажняваща, има хиалурон вътре. Низита маз също харсвам аз, макар че е с по-скромен състав.

Общи условия

Активация на акаунт