Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 486
  • 782
  •   1
Отговори
# 570
На мен лично от рзи ми звъняха след положителен тест за скарлатина получен от лабораторията при тях ..разпитаха ме за градината,за групата знам ли за други деца с положителен и как протича болеста при синът ми до момента ...

# 571
То и мен се опита да ме навие да я пусна само за два часа за дядо Коледа мерси ако я пусна тогава ще седи цял ден ....и не я пуснах естествено

# 572
  • Пловдив/София
Дам, в люлин, една от прехвалените - 57-ма. Иначе долу има филтър уж, всяка сутрин им гледат гърлото, мерят температура, гледат за въжки и проверяват нокти.
Ъъъ, какво им проверяват на ноктите? На моите деца редовни са мръсни от пластилини, орехи и какво ли не… Връщат с мръсни или с дълги нокти или как? За първи път чувам за такава проверка, само бабите са ми разказвали, че е имало едно време…

# 573
Точно - мръсни (черни, кафяви, надраскани) или дълги нокти.

# 574
  • Пловдив/София
Точно - мръсни (черни, кафяви, надраскани) или дълги нокти.
Надраскани?! Че с какво едно дете, което е рисувало (а някои флумастри не се отмиват и след няколко къпания), е опасно да ходи на детска градина?  Ужас, ако при нас направят проблем за такова нещо дори не знам как бих реагирала…
Явно според държавния стандарт е най-добре детето да си стои кротко пред телевизора, сакън да пипне кал на път за градина или да поигра с нещо “цапащо”.
А на запад ги водят в кални локви…
Стана ми тъжно Sad

# 575
Днеска тоя народ като се е юрнал по аптеките....опашки навсякъде, та и без крема за нос ще мина, то и дразненето понамаля.

# 576
Моят нос е река, от 8 сутринта до сега сигурно съм се издухала над 30 пъти, целия в рани вече 🤯 Детето започна да издухва пак, купих му някакъв спрей Нозитикс, ама нямам големи надежди, зеленикав е секрета. Дано само с това да минем празнично 😂

# 577
Вчера в групата на синът ми на някакво дете му паднало зъбчето на 4 годинки е това по повод скорошно коментиране в темата..

# 578
  • shumen
Мими,не бих рискувала и за един час да го пусна.
Тони,дано само с това си останете.
Ваня,навсякъде е така днес.

# 579
Оф, малкия повърна.. ние вече не сме във Варна, а при нашите на гости. Цял ден се оплаква от корем , давах еспумизан. Повърна… след малко хапна две хапки супа к една препечена филия и след час пак повърна. Дали е вирус.. оф.
Сутринта едни милинки зскусвахме, но не мисля че имат общо..

# 580
Тони, вирус е, да. Ние минахме тази седмица през него. Повръщането не е драматично, след 12-16 часа започва температура до към 38, на следващия ден температурата е до 37. 5. Сега, ние имаме и сополи, но дали е от този вирус, не мога да кажа.

# 581
Абе тия чревни край нямат ли...

# 582
Моето вчера като го взех от у-ще, като я държах за ръката ми се стори топла, вечерта преди вечеря повърна еднократно. След това вече беше с 38  температура, цяла вечер я вдига, днес следобед стигна до 39,2 , оплака се от гърло, хремата и тя се развихри, сутринта беше и разстроена еднократно. Цял ден лежи, хапва малко. Какви са тези вируси, какво е това чудо. После празнувай Коледа, да ти се отще...

# 583
Проверете за грип с тази температура.

# 584
  • shumen
Тони,в Шумен ли сте?Според мен също е вирус,но за всеки случай,ако и днес повърне го заведете на лекар,че да не се обезводни.
Зизу,направете тест за грип.
Ваня,и мен от болести и чревни вируси ми е писнало-то и лете,и зиме край нямат.
Моя засега е добре.Вчера и днес не се е оплаквал от стомах и май наистина ще излезе,че го боли от многото течности,който пие.От време на време прокашля и гласа му е пресипнал,но поне Т няма и е жизнен.

Общи условия

Активация на акаунт