Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 458
  • 782
  •   1
Отговори
# 585
И моите са добре, дано се задържи. Щяхме да пътуваме, но има болен, там където щяхме да сме и се отказахме на този етап.

# 586
Момичета, взех много да се ттевожа. Вчера вечерта повърна два пъти. Спа добре. Днес беше добре до преди малко..изведнъж пак пребледня и отново повърна цялата храна. Какъв ще е тоя вирус, да повръща през толкова големи интервали от време и то само след хранене…. Няма температура, изходи се днес веднъж и беше ОК.

# 587
Какво яде детето? Дъщерята миналата зима беше през седмица така, в продължение на месец. В чудо се бях видяла. Накрая й изписаха Адирекс и се оправи.

# 588
Какво яде детето? Дъщерята миналата зима беше през седмица така, в продължение на месец. В чудо се бях видяла. Накрая й изписаха Адирекс и се оправи.

Вчера повърна в 17 и в 20 часа. След втория път повече не е ял, спа спокойно. Сутринта ходи на гости на другата си баба, там са го почерпили баница и един банан. И сега преди час повърна реално това.. сега спи. Преди да легне ми се стори блед и му дадох вомитусхил, но си повърна.

# 589
Не бих дала баница при дете, което повръща. Стомахът е раздразнен. Солети, кисело мляко, разни такива неща, поне докато спре повръщането. Затова попитах какво е яло детето.

# 590
Не бих дала баница при дете, което повръща. Стомахът е раздразнен. Солети, кисело мляко, разни такива неща, поне докато спре повръщането. Затова попитах какво е яло детето.

Явно ние сме се заблудили, че след като цяла нощ е бил ок, е минало вече… благодаря за съветите. Мисля да вземем Адирекс за чревната флора, въпреки че му са му добре изхожданията.

# 591
Тони, след повръщане, поне 24 часа диета - солети, сухари, обикновени бисквити. Лекарите препоръчват бавно захранване след това, аз лично на втория ден дадох вече по-нормална храна, но със страх. Обикновено казват варен картоф, пак банан, препечен хляб.

# 592
Мами, когато видите или усетите запушен нос, давате ли нещо?

# 593
През деня промивам с физ. разтвори, вечер преди сън капки.

# 594
Светли празници ,моето на 2 г ,кашляше от една седмица пие нанотус сироп ,но днес вдигна температура и казва ,че я боли ухото ,дадох нурофен и отипакс ,евентуално утре ще я водя на спешен ,тези които минаха през отит наскоро какво пиха децата ,благодаря.

# 595
Здравейте, момичета... Традиционно, включвам се с болна кака. Вчера й се разтече носът, а днес вече вдигна и температура. Засега поне е под 38. Чудя се дали да не направя комбиниран тест за ковид и грип или да изчакам малко. Че ковид нали му трябват 3-4 дена, за да позитивира. На мен също ми се разтече леко носът, но нищо кой знае какво. Сега да видим дали дребчо ще прихване и той 😑 Сигурно е излишно да казвам, че беше 3 дена на градина. А що я пуснахме, дълга и широка, но по препоръка на лекар. Каза да си ходела на градина...

Да ви кажа, и на коледно тържество бяхме цялото семейство в четвъртък. Имам чувството, че колкото повече ги пазим, толкова по се изнежват. И страх, не страх, смело и безотговорно, изкарахме час и малко в зала с градинарчета и родителите им. В сряда пък, пак семейно, бяхме в Токуда, в УНГ кабинет. Почакахме си и в чакалнята... Вторник пък обаче, не посмях да ги вкарам в кабинета на ЛЛ за бележка 🤷

Хем гледам да не ме тресе паранията, хем вътрешно треперя при влизане на закрито. Сигурно звучи шизофренично с това ходене до Токуда и на тържествтото, но това е положението...

# 596
Аз като човек, който вече си изпати от грипа (детето боледува около 20 дни) бих направила тест утре сутринта. Не за друго, но защото ако е грип Тамифлу трябва да се започне до 48 часа след първи симптоми за да има ефект. Пожелавам да е просто банална настинка, разбира се.
Весели празници на всички. Да са здрави дечицата и ние покрай тях, другите неща са решими.

# 597
Светли празници ,моето на 2 г ,кашляше от една седмица пие нанотус сироп ,но днес вдигна температура и казва ,че я боли ухото ,дадох нурофен и отипакс ,евентуално утре ще я водя на спешен ,тези които минаха през отит наскоро какво пиха децата ,благодаря.
При нас също почна с кашлица, после 2 3 дни висока температура и ги водих на лекар. Оказа се бронхиолит. Всички тестове бяха отрицателни, но според лекарят е респираторен синцитиален вирус. Бързо слиза надолу и прави усложнения. Изписаха ни АБ, пулмикорт, вентолин, но сега пък едното дете има болки в ухото и се притеснявам за отит.

# 598
Ох, какво е това нещо? В 20:30 беше под 38 градуса, дадохме Сиафен (ибупрофен), 7.5 мл, за да спи спокойно, и сега вече е 38.6 Flushed Sad

Тамифлу дава ли се на деца на 4 години? Няма да го даваме на своя глава, питам просто, за да знам какво да очакваме. А на бебе на 1.4 години?

Офф, много ми е тъпо... Най-вероятно в градината се е заразила Sad А може и в Токуда, но там бяхме за консултация за махане на трета сливица. Беше ни важно да идем, за разлика от тържеството 😑

Редактирам: тестът позитивира на Грип А...

Последна редакция: нд, 24 дек 2023, 22:57 от Барбалена

# 599
За отит се капе Гентазон, а ако не помогне се пие Аугментин.
За пазенето е нож с две остриета, ама в болншца, поликлиника, аптека и магазин влизам с маска. На лекар децата са винаги с маска с висока защита, не мрежа за комари.
Откакто малката беше на градина за ден мина цяла седмиза, та явно само д.искавицата беше лепнала...направо постижение.

Общи условия

Активация на акаунт