Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 433
  • 782
  •   1
Отговори
# 600
Ох, какво е това нещо? В 20:30 беше под 38 градуса, дадохме Сиафен (ибупрофен), 7.5 мл, за да спи спокойно, и сега вече е 38.6 Flushed Sad

Тамифлу дава ли се на деца на 4 години? Няма да го даваме на своя глава, питам просто, за да знам какво да очакваме. А на бебе на 1.4 години?

Офф, много ми е тъпо... Най-вероятно в градината се е заразила Sad А може и в Токуда, но там бяхме за консултация за махане на трета сливица. Беше ни важно да идем, за разлика от тържеството 😑

Редактирам: тестът позитивира на Грип А...

И ние бяхме с грип тип А, два дни вдигаше 40 градуса въпреки лекарствата. И моята е на 4, дава се тамифлу, принципно е добре да се изпише от лекар, но щом има грип доказан с тест със сигурност ще изпишат.
Давайте течности много. Моята въпреки тамифлу направи ларингит и после отит
Вече 10 дни е на антибиотик Sad
С трета сливица е също. И ние на 1.12 я водихме на лекар за третата сливица и на 3.12 се разболя. Sad
Стискам палци да се разминете леко, просто разказвам нашата история, ама моята е със слаб имунитет, защото е много злояда.

# 601
Мами, когато видите или усетите запушен нос, давате ли нещо?
Зависи от детето. С каката нищо, а малкият Пулмикорт.
Евчето, в пика на Т при вирус така вдигат. Даже и каката онзи ден вдигна до 38, изпи един Нурофен и в следващия час и половина не спадна. Изпи един Панадол и чак след това спадна. Редуват се Панадол (аз ползвам свещички ефералган за малкото дете, каката пие хапчета), и Нурофен. Не броя дози вече.
Тони, реално няма как да знаеш дали е минало. Аз след няколко пъти вече внимавам с храната, защото има ли повръщане, после стомаха е раздразнен. Преди и аз не следях, ама миналата есен-зима с каката беше ужасно.

Последна редакция: нд, 24 дек 2023, 23:36 от brumm

# 602
Евче, много съжалявам... Дано скоро приключи сагата при вас...

Аз освен за каката, се притеснявам и за малкото Sad Като помня колко тежко изкара ковид, а уж бебета го изкарвали съвсем леко.

Тамифлу никога не сме пили засега, но не беше ли лекарство с доста странични ефекти? Ако ни го изпишат да го почваме ли или да се надявам, че ще изкараме късмет и ще мине леко? Какво е на вкус? Знаете как се дават гадни лекарства на деца...

Моята също не яде всичко и в големи количества. А заради третата сливица пък често прави усложнения с ушите.

Ще пиша на ЛЛ по Хийли, защото сега по празниците ще е тегаво намирането на лекар. В спешен кабинет не ми се ходи... Евентуално в Здравето да идем.

# 603
Ние сме много доволни от Здравето.
Тамифлу и аз знам, че е тежко лекарство, обаче като се борих с 40 градуса температура, която не пада, не се замислих много и дадох. Аптекаря каза, че със сигурност е по-малко вредно от антибиотик. Целта му е да спре вируса да се размножава в организма, като по този начин намалява и вероятността от усложнения след грипа.
На вкус... Има някакъв уж плодов вкус, но въпреки това си е гадно, няма да лъжа. Аз също го пих и то точно сиропа, въпреки че за възрастни може да се пият и таблетки. Направо ми се гадеше докато го пия, но малката стоически издържаше. Винаги подготвях след него сладко сокче за да отмие лошия вкус.
За бебенцето не мога да дам съвет. Знам само, че Тамифлу може да се дава и профилактично когато си контактен, ама за толкова малко бебе не съм сигурна, че е подходящо. Лекар трябва да каже. Запазете спокойствие за сега. Хубаво е да имате под ръка аналгин, аз нямах и първата вечер беше кошмар.

# 604
Пред страничните ефекти на Тамифлу и усложненията на грипа, предпочитам първото...

# 605
Благодаря, момичета! За щастие ЛЛ отговори и мъжът ми отиде до аптеката за Тамифлу. Утре ще го питам за профилактика за бебо. Макар че, ако е ужасно на вкус, по-скоро няма да успеем да му го дадем Cry

Сякаш ме е яд, че не ги ваксинирахме Sad

# 606
  • shumen
Честита Коледа!Да сте живи,здрави и много щастливи!
Барбалена,запази спокойствие!За Т редувам Панадол и Нурофен или Сиафен аз през 4 часа.Щом имате тест за грип положителен започвай Тамифлу и не се колебай,че грип дава много усложнения.
Гигова, от отит много болят ушите и без АБ не съм сигурна,че ще мине.
Ваня,направо е постижение при вас,че малката се е разминала само с една дрискавица.
Евче,да минава при твоята вече и без болести.
Тони,как е детето?Овладяхте ли повръщането?Аз също не бих дала баница след това,но бабите при тях може всичко.
Моя за сега е добре,чак не смея да се зарадвам.

# 607
Данаека, стискам палци момчето ти да остане здраво!

Аз да измрънкам, че малкият също е с температура вече. Не съм му правила тест, защото не му тече нослето, но сигурно и той е с грип Sad

Честита Коледа на всички!

# 608
Честита Коледа ,минахме през спешен ,но много народ и звъннах на педиатърка ,тя по чудо беше в кабинета ,каза бронхит инфекцията се е наслагвала , изписа аб амоксиклав 3 пъти (малко трудно с часовете) гринтус ,назориг в носа  и странното е инхалации само с физ.рр ,питах за друго ами "не" ...

# 609
Моята девойка и тя се разбуха снощи здраво. Бях категорична, че това е кашлица надолу. Заведох я на дежурен в София мед, изненада, къртеща кашлица от стичащ се секрет. Явно чревния, не е никакъв чревен с повръщане, ами си върви с хремата, кашлицата, след 48 часа. Да видим.

# 610
Аз видях снимки от тържеството и са ги смесили дори с други групи ....познайте дали е имало само здрави 🫢
П.с.не я пуснах
Барбалена как е т.
Бързо да минава ......🤍аз щях да се шашна сигурно и за Аб направо

# 611
Димитрова, стискам палци да не слезе надолу....

А какво мислите за ваксинките за грип?

Мими, 100% не са били само здрави...
В нашата група от 27 деца присъстваха 23

Малкият вдигна 40.2 въпреки Тамифлуто Sad Вкарахме го във ваничката и свали, но много се напрягам...

# 612
Барбалена, тази година набодох и двете деца. Миналата година голямата направи вирусна пневмония от грипа и лежахме в болница, тази година си бях обещала да направя каквото зависи от мен.

# 613
Ваня, супер, поне сте една идея по-спокойни предполагам. Стискам палци да ви се размине! Догодина се замислям и аз. Съжалявам, че тази не ги ваксинирах...

# 614
Силно се надявам да се размине!
Бързо оздравяване, дано няма усложнения.

Общи условия

Активация на акаунт