Боледуване на децата ни-тема 74

• 28 411
  • 782
  •   1
Отговори
# 615
Барбалена, след 2-3 приема Тамифлу започват да свалят. Тази вечер не мисля, че ще е толкова висока температурата. Съчувствам ви, знам какво е. Вярвам, че утре вече ще има подобрение.

# 616
Лошото е, че малкото не го ще това лекарство. Сутринта криво-ляво успяхме да дадем една доза, обаче сега изплю каквото не преглътна, а каквото преглътна - повърна 😭

# 617
Весела Коледа, момичета!
И бързо оздравяване на всички!

# 618
  • shumen
Весела Коледа,момичета!
И бързо оздравяване на болните!
Барбалена,дано започне да действа Тамифлуто и утре започне да пада Т.
Ваня,поне сте по спокойни.Аз тази година не го ваксинирах и все ме е страх да не лепне нещо.
Димитрова,дано не слиза надолу.
Гигова,на колко е детенце?Дано АБ е правилният и да минава скоро и при Вас.
Ние днес малко излязохме,но много духаше и сега ми подкашля тук до мен.

# 619
Като я къпах и пишкаше плака, че я боли😔....утре ще звъня на док.някаква идея с какви се лекува Аб сигурно някаква инфекция ще е 🫥

# 620
Мими, бих пуснала обикновена и стерилна урина сутринта, докато не сте започнали лекарства. Иначе сироп с червена боровинка, ако е цистит сигурно и някакъв АБ ще трябва. Чела съм по разни групи, че като е много сериозно положението може да се даде една лъжичка сода бикарбонат, разтворена във вода, веднага облекчавало.

# 621
Ние сме в Шумен, духа днес ама беше топло. Детето кара колело и беше супер щастлив.
Иначе не е повръщал от вчера, ама направо не смея да се зарадвам… Борим хремата, за сега безуспешно. Не искам да чакам този път много, за да не му стане мармалад сливицата.

# 622
Весела Коледа!
Дъщеря ми на 4г беше доста зле с кашлица и хрема миналия месец. Накрая се оказа бактерия, лекувахме с АБ капки по схема за около 1 седмица. Оправи се в края на ноември, после тръгна на градина, на четвъртия ден от ходенето пак тръгна сопол и на своя глава пак капах същите капки (левофлоксан). Оправи се за 4-5 дни. Пак отиде на градина и на петия ден я взех с 39 градуса температура и почна разстройство. Оправи се до миналата неделя и без да ходи никъде тръгна нов сопол и кашлица. Звучи същото с което се борихме ноември 3 седмици. Миналата сряда или четвъртък почнах цилоквян по старата антибиограма от ноември, но засега няма ефект. Ще я водя в четвъртък при някаква непозната частна педиатърка. Но дотогава да питам цилоксан 10 дни мога ли да капя? И също какво правите при задна хрема с кашлица? Нещо тая година пропускам явно, отчаяна съм вече. Цяла ваканция кашлица и сополи... И като отиде, тамън ще се е оправила, надявам се, но пак ще лепне нещо....

# 623
Дайте някакви идеи за борба със стрептокок. Пие антибиотик, правим изследвания и всичко е наред. След време пак ангина или скарлатина. Това не е нормално през 3-4 месеца да се разболява от това. Само сменяме антибиотиците. Лекува се по антибиограма. Повлиява се още след първия пример и правим контролни изследвания след края на лечението. Дори преди 2 седмици имаше чиста микробиология при предното боледуване. Тогава мислехме, че е бактерия и изписаха аугментин, но се оказа, че не е. Тъкмо свърши аугментина и няма и седмица след него и 5 дни на училище - изненада стрептокок и налепи в гърлото + всички екстри за ангина. Пак сме на антибиотик. Лошото е, че този път май и мен ме хвана нещо. От тази вечер съм с болки в гърлото и аз. Утре ще правя стреп тест и на себе си 😡
Да поясня, че детето винаги е било много здраво. До тази година беше пило само 2 пъти антибиотик пак заради ангини като беше по-малко . Тази година за първи път разви скарлатина. Месец след нея ковид, после пак скарлатина. Лятото не сме имали проблем и си беше здраво до началото на декември, когато се разболя и беше 6 дни с темп. Изписаха отново антибиотик защото решиха, че прави бактериална инфекция въпреки чистия гърлен секрет. И седмица след като оздравя пак вдигна температура и видях налепите. За мен имунитета е сринат тази година и бе знам как да излезем от порочния кръг.

Последна редакция: вт, 26 дек 2023, 00:35 от Running With the Wolves

# 624
Според мен докато не се изследват и изчистят всички деца в класа - резаразява се от тях.

# 625
Многократно съм говорила със сестрата в училище, класната и родителите.  Нищо не можели да направят. Другите си били здрави. И като цяло сякаш само моето отсъстваше последния месец. Не мога да накарам родителите да си изследват децата, но се чудя какво да правя моето, че да си оправи имунитета. Още повече, че те цяло лято не се бяха виждали и са в нова класна стая. Цяла есен детето си беше здраво. Стрептококът си показа пипалата точно след като изкара тежкия вирус.

# 626
  • shumen
Момето е права.Трябва всички деца да се изчистят,за да не се заразява детето наново.
Мими,така боли при цистит.Ако е това ще трябва АБ.

# 627
На теория е така обаче на практика е мисия невъзможна да накарам родителите да си изследват децата или да пият аб ако някое има бактерията, но е здраво. Ако някой е успял, ще се радвам да сподели как го постигнал. И все оак защо само моето се разболява тогава? Как останалите деца остават здрави? Чувствам се в безизходица. По-скоро питах за разни неща за подсилване на имунитета ако сте доволни от нещо. Мисля да взема някакви по-хубави пробиотици, коластра, даже за изопринозин се чудех, но лекарката отказа на този етап.

# 628
Честита Коледа.
Бърз въпрос, има ли сега вирус с повръщане дами? Дъщеря ми на 22ри повърна късно вечерта няколко пъти на 23 пак еднократно на 24ти нищо и сега в 3:30 реално си е 26ти отново повръща. На сихари , солетки днес на обяд и дадох малко ориз защото каза ,че е много гладна. И вечерта понеже сестра и яде пилешки хапки изяде една и се върнахме в началото. Мислех,че е минало. Просто не знам какво се случва с това дете. Като повърне и заспива,което не ми харесва. Ще ходим до спешния кабинет сутринта,не знам на ехограф ли гледат просто се отчайвам като дойдат празници.

# 629
Вчера пишна две капки вечерта,днес не иска изобщо притеснявам се,на село сме след малко се прибираме на първо време един сироп после ще зв на док

Общи условия

Активация на акаунт