Боледуване на децата ни-тема 74

• 29 762
  • 782
  •   1
Отговори
# 135
  • shumen
Мона,при моето дете след болки в корема следва повръщане и разстройство.

# 136
EMOCJIA, едни и същи капки ли редувахте. Аз последно и слагах Хлорамфинекол, но така и не и се изчисти до края сопола. Остана някакъв там, като я накарам да издухва.
Да, едни и същи. Нашите бяха Ксифлодроп.

# 137
На малката след вирус с хрема и кашлица и ужасно хъркане през нощта, пуснахме носен секрет и се изолира Стрептококус Ауреус. Сега е на капки, после ще мажем с мехлем. Имате ли опит с тази бактерия, предполагам е много упорита? С баща й дали да пускаме секрети, силно заразна ли е?

Преди време детето имаше мораксела, слагах й няколко пъти капки и се отървахме, тогава не сме се изследвали.

# 138
  • shumen
Аз,ако имам съмнения си пускам и аз секрет.Миналата година не пуснах на мен и се въртяхме в омагьосан кръг.

# 139
За тези 9 години с двете деца секрет съм пускала може би 2-3 пъти общо. Хващам се за главата като ви чета....

# 140
  • shumen
Моме,аз секрет пускам,ако е със продължителна хрема или кашлица и не се повлиява от нищо.

# 141
Моме,аз секрет пускам,ако е със продължителна хрема или кашлица и не се повлиява от нищо.
След колко дни лечение,примерно...пускате мисля,че пуснах късно този път ..нямам търпение да излезе ....

# 142
При моите деца, ако се проточи хрема, кашлица, просто минавам на следващо ниво на лечение - инхалации, Аб капки (без секрет и Аб - неправилно е, да, но винаги е действало), или се задълбочава болестта, водя на преглед, пускаме едни бързи кръвни и виждаме дали се налага АБ. Досега не ми се е случвало (чукам на дърво) да не действа Аб, но при нас се налага доста рядко. Усилията ми са насочени към пресичане и лекуване на болестта в самото начало.

# 143

Айде честито .....сега ще й пиша на Вайбър да изпише нещо 🙈

# 144
Мими, количеството открити бактерии не мисля, че налага лечение с АБ. Пиши какво е казала лекарката.

# 145
Изписа ми
Моксифлоксан  3×2 к в носа  7   10 дни

# 146
Ох, на нас ни излезна и резултата за момченцето и е със Streptococcus pneumoniae. На момиченцето е чисто изследването, но понеже им слагахме капки за нос с антибиотик, педиатърката предполага, че просто при нея не е излязло в изследването, но и че тя има.

Преди да се появят децата се чудех какво толкова драмитизират хората с този градински сопол. Е, вече напълно ги разбирам и искам Бога на сополите да спре да ни наказва (поне до края на годината). Smirk

# 147
  • shumen
Мими,АБ капки се изписват 7-10 дни.Аз,ако има нужда изчаквам да минат още 10 дни след това и пускам контрола.
Сорай,не е задължително и другото дете да има.

# 148
  • Varna
Аз се опитах една седмица да лекувам запушения нос и хремата със хомеопатия. Вечер хъркаше като, на задънен със сополи нос. Вчера вече я накапах. Спря да хърка. Ся си покашля, но явно тръгна секрета. И май хубавото е, че и аз съм със зелен сопол. За трети път ме заразява. Предноте пъти имах Мораксела. И аз днес метнах капките. Откачено е. Бебето е на 4 месеца, и то мръхти нещо. Незнам какво ще излезе и там.

# 149
Аз вчера взех аб капки по антибиограмата и днес вече сопола се избистри. Реших, след като сутринта видях секрет от очите, явно слъзните канали не са издържали, милото. Днес като че ли секрецията е много слаба. При него за разлика от сестра му, хрема почти няма. Нали всичко върви надолу. Но с терапията от пулмолога не смея чак да кажа, че втори път оттърва кожата с бронхита.

Общи условия

Активация на акаунт