Боледуване на децата ни-тема 74

• 29 852
  • 782
  •   1
Отговори
# 225
  • shumen
Ваня,и моя беше така с пневмонията само с кашлица,без Т и отпадналост.
Кашлицата при него този път мина със сироп Улитус.

# 226
А чуваше ли се на слушалка?

# 227
  • shumen
Ваня,на слушалка не се чуваше .

# 228
Ваня,на слушалка не се чуваше .
А как се "хваща" тогава?

# 229
Ох, борим се цяла нощ с температурата и губя битката. В 22 дадох Панадол , температурата беше 38. В 00 беше 39.1, правих компреси, свалих до 38.9. Сега в 2 дадох Нурофен и чакам да подейства, ама малката е много зле. Меря на челото някакви космически градуси, сега чакам подмишницата спиртния термометър да покаже. Страхувам се много за детето. Знам, че сигурно няма други будни, ама просто имам нужда да напиша. Мъжът ми има някакви много важни крайни срокове в работата утре, оставила съм го да спи и си се мъча сама с детето. Sad

# 230
  • shumen
Ален мак,прави се снимка.

# 231
Но как се усъмняват, за да направят снимка?
За температурата - кулпач, сваля 3 десети за няколко мин.

# 232
Evcheto, при неповлияване от Панадол/Нурофен и при температура над 39 градуса може да се дадат капки течен аналгин. Давам в много крайни случаи, защото дразнят стомаха и температурата пада много(беше паднала към 36 градуса).

# 233
Какво стана с Т? Аз давам с разлика от половин час Нурофен и след това слагам свещичка Ефералган. Обикновено сваля за няколко часа. После пак.

# 234
Гледайте и ръчичките и крачетата дали са студени. Ако са студени, ще продължи да вдига Т, трябва да ги затоплите леко, за да се подобри кръвообращението и да започне да сваля.

# 235
  • shumen
Ален мак,по продължителната кашлица се усъмни педи тогава и ни изпрати на снимка и цъфна пневмонията.
Евчето1,за висока Т давам течен аналгин.

# 236
Ох, мвого мразя такива нощи...по цьла нощ съм дремала седнала в леглото и меря като луда с безконтактния. Обикновено при вирусите температурата има един пикхи после нещата се нормализират, та вероятно вече няма да вдига толкова. Като нищо не помага слагам студени кърпи на челцето...много е изтощително и за детето и за родителя. Днес идете на лекар, сигурно няма нищо притеснително...обикновено просто има такива вируси. Другия кофти вариант е ангина с налепи или скарлатина без налепи.

# 237
Не съм сигурна кое мразя повече. Висока температура с дни наред и следенето да не предозирам с лекарства или кашлицата, която се влачи седмици...

# 238
Винаги, когато някое дете има температура слагам лист и химикал до сиропите и пиша кога какво давам и колко е температурата. Така шанса за грешка намалява...особено ако ми се спи. Навивам аларми нощем на телефона през час ако реша да поспя малко.

# 239
Какви са тези вируси и чудеса. Изродиха ли се, промениха ли се?
Малката беше с хрема две седмици, после затишие 4-5 дни и пак хрема. След 10 дни хрема и кашлица пускам секрет и хоп....Мораксела. Сега след 5 дни АБ капки уж се нормализират нещата.
Притеснява ме обаче тази кишлица когато заспи. Като заспи, след половин час покашля малко и то едно не сухо или влажно, а като трахиално. Не знам как да го обясня. През деня няма и помен от кашлица.Започвам пак да откачам и да си мисля какво ли не.
Кога ще мине тази кашлица?

Общи условия

Активация на акаунт