СНБМ - инициативи - 4-та част

• 13 704
  • 363
  •   1
Отговори
# 195
Здравей Хриси, добре завърнала се на бойното поле. Дано си си починала и за нас и влееш малко свежи сили тук.
Аз имам една малка задачка закачка за теб.
Моля те, виж в сайта /когато имаш свободно време естествено, не е наложително/ кой виси с неплатен членски внос и ми пиши или сама въведи кой е платил. На последната среща изчистихме нещата, но за съжаление, аз не си записах, за което собственоръчно се смъмрям.

Последна редакция: сб, 17 фев 2007, 19:45 от УФСЪ

# 196
Момичета, кокичета  Laughing
Както виждам отново сте използвали отсъствието ми  , за да се хванете за косите Mr. Green
Какво винаги проблема идва от "разваления телефон".
Лично аз преди време писах тук на Евчето, която също каза, че не вижда защо трябва да попълва заявление за членство, че това е просто, за да ни има в базата данни като всички останали членове. Затова не пускаме заявление на хартия , а попълваме он-лайн заявление.
Не ми се рови сега назад, за да копирам постинги.
Не виждам какъв е проблема?
Ако има такъв казвайте ще го решим и стига сте се карали.

Здрасти, Хриси Hug

Проблема е, че в "членове на сдружението" Ина не фигурира, а пък изведнъж изниква в страницата с УС. Ако аз съм нов член няма как да се ориентирам.

Ако е такъв проблем да си напише данните в бланката, която имаме в момента, нека си напише една с каквото заглавие я устройва, защото не смятам, че е нужно да създаваме на Влади излишна работа само заради 1 човек. След като сме взели решение да има поле с инфо за членовете, смятам, че това трябва да важи за всички членове, в дух на равенство, както са писали и момичетата преди мен. Въпроса е принципен, а не личен Peace Евчето също първоначално отказа, но след като всички останали го попълниха, тя също се присъедини.

Относно взетото решение, фигурира още в първия протокол на УС и щом не е указано изрично само за новите членове, значи важи за всички членове. Peace

За справка:

2.   Утвърждаване на механизъм за прием на членове на Сдружението и образци на бланки за заявяване на членство и прием на нови членове (по направено предложение – Приложение 1). Утвърждаване на модел за база данни с информация за регистрираните членове на Сдружението.

Пак казвам, че щом на някой не му харесва заглавието на изготвената бланка за база данни, да я промени както иска, но да не ангажира останалите с решението си, особено в един толкова натоварен период за всички ни.

Хриси, забравих да ти кажа по телефона, моля те, виж чакащите да станат членове ако си получила заявлението на хартия от някои от тях да ги одобриш! Има доста интересни хора Peace

# 197
Кали,

Отново ще ти кажа, че не си права.

1. Тълкуването на гласуваното решение няма нищо общо с твоята импровизация.

2. Според списъка с членовете на сдружението в сайта, ти си член от 12/01/2007 г.
Как тогава фигурираш в учредителните документи на сдружението, регистрирано на 19/07/2006?
(това важи и за останалите момичета)

# 198
  • София
здравейте момичета, вчера се завърнах  Hug

Здравей, Хриси! Добре завърнала се! След почивката дано си с подновени сили и хъс!  Hug

Евчето също първоначално отказа, но след като всички останали го попълниха, тя също се присъедини.

Моля да не бъда намесвана по такъв начин в подобни взаимоотношения.
Да, аз наистина бях против попълването на така наречена бланка, въпреки че накрая го направих.
Това не означава, че съм съгласна. Възхищавам се на Ина за това, че отстоява позицията си докрай.   bouquet

# 199
Здравей, Хрис, отпочинала и с нов ентусиазъм Laughing

# 200
За съжаление момичета, бързо ми се стопи ентусиазма като ви чета  Tired
Мисля, че проблема вече е ясен - Ина я няма в данните за членовете.
Ине, моля те кажи какво искаш да направим, за да фигурираш , както Кали казва в сайта като член и да ти има данните там. Знаем, че не отказваш да си дадеш данните, но под каква форма да стане това като не искаш да попълнишп заявлението? И въобще няма значение кой откога е член в случая.
Деси например участва във взимането на решения от самото начало, за миналата година е платила и членски внос, а още няма попълнено заявление.
Мисля, че на всички ни стана ясно, че не всичко ни е като хората по отношение на документалното оформление.
хайде да се разберем какво правим и престанете да коментирате този въпрос, има много по-важни неща за решаване.

На въпроса:
говорих с мой приятел куклен актьор - работи в театър Ариел. Разпитах го за представленията им, каза им, че се е случвало да идат да играят в някоя детска градина, така че като имаме осигурена зала в Сатиричния може да дойдат да играят там. Каза, че той лично би играл без пари, но шефа му няма да се навие.
Така че в понеделник ще звънна на шефа да видим за колко пари и дали ще е съгласен да ги ангажираме. По мнение на моя приятел може би около 120 лв да ни вземат, което на мен ми се струва много добре като цена.

Значи аз си представям нещата така - ако ги ангажираме, събираме колкото можем деца - искаме им цена на билет малко по-висока от нормалната (той ми каза, че е 4-5 лв).
Можем да решим да речем ,тъй като повечето ще са близнаци - за 1 дете 10 лв, за 2-то наполовина по 5 лв. Така общо се връзва на дете по 7.50 лв, което е малко по-скъпо от обичайното. Ако има 100 деца и всички са близнаци, това прави 750 лв.
Разходите за трупата ще са от парите, които ще ни дадат за организация на събитието.

Другото, което мисля, говорих и с Кали, понеже от ФРГИ искат повече начини за привличане на средства, Раде ти, ако можеш да идеш до сатиричния да провериш какво представлява кафенето им.
Предполагам, че представлението ще го направим сутринта, което означава, че други хора в театъра няма да има и кафенето ще е само за нас.
Моля те виж според теб колко души могат да се поберат вътре. Запиши си цените на кафе, чай и минерална вода.
МОжем да направим нещо от типа на кафе паузите  - всмисъл докато децата гледат , родителите да се съберат там на по кафе, ще видим дали и нещо друго ще подготвим и да им се обясни да речем какво предвиждаме за кръглата маса..
Там може да се сложи и кутия за дарения, който иска да остави още парички е добре дошъл Wink

А като начин да ангажираме бизнеса без да се занимаваме много много да ходим по срещи (това си остава като вариант, ако не съберем достатъчно средства), ако намерим познат в някоя фирма за дестки играчки или детска козметика можем да дадем на децата подаръци:
1) или на всички еднакво
2) или под формата на томбола, на кой каквото се падне.

Това си е реклама за въпросната фирма Peace

Ами това е от мен засега.

Последна редакция: сб, 17 фев 2007, 23:47 от Клеопатра

# 201
Хайде сега да се разпиша и по другите въпроси  Laughing
Жени, Владе, много се радвам, че добре е минала срещата  Hug
Гери, аз за датата съм съгласна, идеята ти да остане достатъчно време и след събитието е добра, само трябва малко повечко да се впрегнем , за да го организираме  Peace
Другата дата, която на мен ми хрумва е около Великден. И ще обясня защо, доколкото си спомням май понеделник след Великден  се почива, тоест може да е тогава. Мислех си го защото по приницп, който и да наемем за представление те по принцип играят събота и неделя сутрин, тоест или трябва да ги наемем за следобяд или да е друг ден.

Относно проектите за Пловдив - те нещо местно ли касаят?
Честно казано не мисля, че имаме възможност да се захванем с още нещо.
След малкото събитие ще трябва да мислим едновременно за КАТ и за кръглата маса  ooooh!
АМ - и аз се радвам на ентусиазма ти  Hug В интерес на истината наистина сме гио обсъждали тези неща, без това с фирмите.
По принцип за членството решихме, че засега е по-добре да не се разрастваме прекалено бързо, защото трудно можем да контрлолираме нещата. В крайна сметка, ако някой иска да помогне само с пари винаги може да го направи и без да става член.
Aila - лошото на това с парка е, че наистина не ми е много ясно как ще събираме пари там. А и до другата седмица трябва да се предаде какво ще правим на малкото събитие, тоест като не знаем какво ще е времето не виждам как да го пишем сега  newsm78
А иначе си абсолютно права, че трябва да се пише в близнашкия, за да могат мамите, които нямат възможност да дойдат да дадат парички, ако искат. В крайна сметка, дори и да са с по-големи деца, не всички са от София  Peace
Наси мила сестра ти как е?
А адашката какво е пострадала  Cry

И момичета да ви питам за новите членове - моля ви когато са ваши познати казвайте.
Да одобря ли заявлението на venush?

Деси, душа, твоето го одобрих  Mr. Green

Ине, ти досега кои заявления си получила - на АМ, на Aila и на venush така ли?
Други нямаш ли  newsm78

# 202
Добре дошла Хриси, дано си отпочинала добре,

само да уточня, че съм попълнила онлайн заявление, но в последните няколко дни не бях в офиса, за да мога да принтирам хартиен носител, имахме обучение в един хотел. В понеделник ще разпечатам и в удобно време ще го пратя, също и парите.

# 203
Добре дошла Хриси, дано си отпочинала добре,

само да уточня, че съм попълнила онлайн заявление, но в последните няколко дни не бях в офиса, за да мога да принтирам хартиен носител, имахме обучение в един хотел. В понеделник ще разпечатам и в удобно време ще го пратя, също и парите.
можеш да не го пращаш, нали около 8-ми ще се видим, тогава ще ми го дадеш  Peace
а и всъщност не знам с теб как точно да го направим, със задан дата ли, защото си плащала членски внос за миналата година  Rolling Eyes

# 204
За събитието ми хрумна да говорим с Мамма за контакт с фирмата-вносител на Nivea, които да поканим за ексклузивен партньор за провеждането на събитието и кръглата маса.

Това е продиктувано от факта, че тази (и няколко други фирми), посредством предоставянето на подаръци на майките в родилните домове, събират информация за тях и децата им, т.е. разполагат с база данни. От нея могат да се извадят жените, родили близнаци в последните 2-3 г. например и да им се изпратят покани за събитието (съдържащи и кратък текст на идеята за кръглата маса). Така ще си осигурим комуникация, освен тази във форума.

Ползите за Nivea ще се изразят в:
- популяризиране на марката (напомняща реклама и доказателство за социалната ангажираност на компанията) сред таргет групата;
- ефективна реклама чрез поставяне на рекламни банери и др. комуникационни материали (напр. брандирани папки и химикалки за кръглата маса, флаери) и на двете събития, едното от които (кръглата маса) ще бъде медийно отразено (т.е ще имат и ATL реклама).

Остава да се доизчисти формАта на събитието и да се калкулират варианти за финансовото участие на фирмата (т.е. да имаме поне 2 варианта - по-евтин и по-скъп).

Друг вариант е цирково представление. То би било интересно и забавно за всички деца и родители.
Можем да опитаме да договорим ангажиране на цяло представление с/у по-ниска цена на билетите, а за целите на мероприятието да остане разликата до стандартната цена.

Отново напомням, че предварително трябва да се изчисти и въпроса за финансовите (и не само) документи.

За датата след Великден не е много добра идея, тъй като се събират 3 почивни дни и много хора пътуват извън града.

Относно проектите за Пловдив - те нещо местно ли касаят?
Честно казано не мисля, че имаме възможност да се захванем с още нещо.

Аз пък си мисля, че това е добър вариант членовете, които не са от София, да се нагажират активно с някаква дейност и да бъдат максимално полезни на сдружението. Така ще наберем и повече членове от страната.
За съжаление повечето инициативи са свързани със София и се получава така, че остават само странични наблюдатели, независимо от участието им в дискусиите тук.
Гери, ти спряла ли се на някакъв проект, който смяташ за удачен и изпълним?

Владе
, ще те затрудни ли да въведеш данните ми в сорса на базата?
Предлагам също или да се скрие полето с датата на членство, или за съществуващите членове да се напишат вярните дати.  Peace

Ине, ти досега кои заявления си получила - на АМ, на Aila и на venush така ли?
Други нямаш ли  newsm78

Само тези са, да.
Тъй като Зина, Лили и Пенка са в списъка с одобрените, предположих, че са ги предали на последната среща.

Последна редакция: нд, 18 фев 2007, 23:02 от Cruela D'Evil

# 205

Владе
, ще те затрудни ли да въведеш данните ми в сорса на базата?
Предлагам също или да се скрие полето с датата на членство, или за съществуващите членове да се напишат вярните дати.  Peace

Nяма проблем да въведа правилната дата. Само да знам коя точно да е? Предполагам за учредителите ще бъде датата на учредяване, а за новите членове си остава тази дата на която Хриси ги е одобрила

# 206
Момичета, говорих с много мои приятели, чийто фирми се заинтересуваха да ни помогнат. Дайте да помислим и по този вариант. По какъв начин ще им издаваме документи и как ще ги отразяваме в нашето счетоводство.
Мисля, че Кали или Хриси каза, че вече си имаме счетоводителка, нека да пише аз разбирам малко от счетоводство и да обмислим нещата. Чесно казано можем да съберем доста парички по този начин стига и останалите членове да са съгласни. Аз ще се постарая да направя една малка презентация на сдружението ни с целите и задачите. Само ще помоля Ради или Кали да ми дадат малко информация, т.е накратко за срещата на ФРГИ,  за да мога да го добавя като инфо.
Влади, не ми каза мила дали ти свърши работа инфото от Сви.
Хриси, аз също съм на мнение, че ако се направи по Великден, много хора няма да са в София, така че за Благовещение ми се вижда по подходяща датата....

# 207
Момичета, говорих с много мои приятели, чийто фирми се заинтересуваха да ни помогнат. Дайте да помислим и по този вариант. По какъв начин ще им издаваме документи и как ще ги отразяваме в нашето счетоводство.

Браво Наси!   bouquet
Това е може би най-трудната част от работата по всеки проект - набирането на средства.
Документално даренията се оформят с договори, даже Жени даде линк към бланка.
http://www.bgblago.com/?3,4

Този сайт ми изпрати Роси за бланките за дарение
Когато някой разполага с време , ще го помоля да погледне и да пригоди една за нас
Задължително условие е парите да са преведени по банков път, т.е. да има доказателства (банкови парагони) за разхода на дарителя и прихода на дарения.

Последна редакция: нд, 18 фев 2007, 18:14 от Cruela D'Evil

# 208
Ине, видях ги тези бланки, но докато не чуя специалист да казва, че това е документа не пипам нищо. Може би съм изпуснала инфото, но имаме ли вече бланка с логото ни готова, ако да и ако това е документа ще се спретне набързо един договор и едно споразумение.
Чакам да се произнесат и останалите

# 209
Роси сподели , че цялата изминала година са работили с тези бланки . Приключили са счетоводно годината , без никакви проблеми , единствено както Ина е написала - парите по банков път . Според мен не е проблем и на ръка да се дадат , стига отново да се внесат в ПИБ , за да минат като официален приход

Общи условия

Активация на акаунт