Частни училища -информативно - дискусионна тема- 62

• 67 521
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
Споделете нещо за Мейпъл.
Мейпъл предприеха стъпка …

Благодаря ти!

# 196

О, Фенси, и аз те харесвам, да знаеш😁😁
За подбора в Иззи не е вярно, че е подобен. Даже изобщо и не наподобява този в СС. За Азбуки има подбор на няколко деца, ако евентуално се освободи място, защото си пълнят класовете от детската градина. Или мислиш, че и там ги гонят като в Иззи, ако не им отговарят на профила? За Британика донякъде мога да се съглася, но и те не правят цели класове с подбор, а искат такъв за приходящите, ако се освободи място. За Мейпъл, гууд пойнт😁, но те пък толкова нямат нищо общо със спора, че няма накъде.
Относно великите умове от СС, не знаех, че останалите 36 деца от СС, които не са в АК са се спрели на Испанската. Това вече е новина😁 Вече надминаваш Данибон, да знаеш. Дерзай, момиче😁

Любовта ти не е взаимна, да знаеш. Ахахахах
А разговорът за реализацията на випуските на СС вече го отметнахме назад в темите. Върни се и прочети.
Темата за това с какви деца от други ЧУ учи сега моето дете ти я отвори. Не аз. Аз само ти отговорих с цифри. Статистиката е точно такава. 1 към 10. Единицата е за деца от други ЧУ. Десятката - знаеш. Wink
Данибон ми е под нивото. Laughing Mask

И да, велики са умовете на децата от СС. Иронията ти само подсказва завист. Болестна. НОоооо умовете и на другите деца, които са успели да реализират мечтите си също са велики. И на тези, които не са успели, но дерзаят.
Е, поне отметнахме обясненията в любов😁😁😁 Статистиката не ме интересува, особено тази, свързана със СС. Ти в натрапваш непрекъснато. И става въпрос за чиста математика. Единични бройки от други училища и четири, пет пъти повече от СС. Ако единичните бройки са две, значи от СС са десетина. А останалите бройки къде са? Или випускът на Испанската е от 12 деца плюс твоето😁 Честно казано, не ми се спори с теб. А относно завистта, тцъ, не завиждам. Още по-малко на деца. За мен всяко дете е ценно и велик ум независимо в кое училище учи. Нито съм тръгнала да развявам резултати, нито злорадствам, че някой си бил изкарал с две точки повече от състезател по математика. Това е по твоята специалност😁 И за нивото на Данибон и твоето има кой да решава😁

Ама личи си от 100 км., че за теб всяко дете е "ценно". И личи, че "не" завиждаш. Пак от 100 км.
Резултатите не се развяват. Те се реализират. С труд и усилие. Който може и иска. И всеки, който е успял, заслужава адмирации.
А темата сега за точките и прочие ти пак я подхвана в жалък опит да се подиграеш на СС и всяко дете, завършило училището.
И всъщност дай де. Развей малко резултати. Ако можеш и има за какво. Аз поне искрено ще се зарадвам. И няма да иронизирам за великите умове.

# 197

О, Фенси, и аз те харесвам, да знаеш😁😁
За подбора в Иззи не е вярно, че е подобен. Даже изобщо и не наподобява този в СС. За Азбуки има подбор на няколко деца, ако евентуално се освободи място, защото си пълнят класовете от детската градина. Или мислиш, че и там ги гонят като в Иззи, ако не им отговарят на профила? За Британика донякъде мога да се съглася, но и те не правят цели класове с подбор, а искат такъв за приходящите, ако се освободи място. За Мейпъл, гууд пойнт😁, но те пък толкова нямат нищо общо със спора, че няма накъде.
Относно великите умове от СС, не знаех, че останалите 36 деца от СС, които не са в АК са се спрели на Испанската. Това вече е новина😁 Вече надминаваш Данибон, да знаеш. Дерзай, момиче😁

Любовта ти не е взаимна, да знаеш. Ахахахах
А разговорът за реализацията на випуските на СС вече го отметнахме назад в темите. Върни се и прочети.
Темата за това с какви деца от други ЧУ учи сега моето дете ти я отвори. Не аз. Аз само ти отговорих с цифри. Статистиката е точно такава. 1 към 10. Единицата е за деца от други ЧУ. Десятката - знаеш. Wink
Данибон ми е под нивото. Laughing Mask

И да, велики са умовете на децата от СС. Иронията ти само подсказва завист. Болестна. НОоооо умовете и на другите деца, които са успели да реализират мечтите си също са велики. И на тези, които не са успели, но дерзаят.
Е, поне отметнахме обясненията в любов😁😁😁 Статистиката не ме интересува, особено тази, свързана със СС. Ти в натрапваш непрекъснато. И става въпрос за чиста математика. Единични бройки от други училища и четири, пет пъти повече от СС. Ако единичните бройки са две, значи от СС са десетина. А останалите бройки къде са? Или випускът на Испанската е от 12 деца плюс твоето😁 Честно казано, не ми се спори с теб. А относно завистта, тцъ, не завиждам. Още по-малко на деца. За мен всяко дете е ценно и велик ум независимо в кое училище учи. Нито съм тръгнала да развявам резултати, нито злорадствам, че някой си бил изкарал с две точки повече от състезател по математика. Това е по твоята специалност😁 И за нивото на Данибон и твоето има кой да решава😁

Ама личи си от 100 км., че за теб всяко дете е "ценно". И личи, че "не" завиждаш. Пак от 100 км.
Резултатите не се развяват. Те се реализират. С труд и усилие. Който може и иска. И всеки, който е успял, заслужава адмирации.
А темата сега за точките и прочие ти пак я подхвана в жалък опит да се подиграеш на СС и всяко дете, завършило училището.
И всъщност дай де. Развей малко резултати. Ако можеш и има за какво. Аз поне искрено ще се зарадвам. И няма да иронизирам за великите умове.
Малки са ми децата и още нямам нищо за развяване😁. А и точките на НВО-то на МОН едва ли някога ще ми станат толкова важни, че да ги развявам из форумите. Но теб лично ще те информирам за резултатите на моите лични деца, не се безпокой😁 Никога не съм имала нищо против СС, нито срещу децата, които учат там. Имам против истерията, която се създава и убеждението, което цари в тази, а и не само тема, че СС е единствената алтернатива и гаранция за доживотен успех. Имам против всичко да се измерва с резултата от НВО и да се твърди, че училищата извън СС били треторазрядни. Имам против хора, които злорадстват, че дете състезател е изкарало по-малко точки на НВО по математика. Имам против да се оценяват деца спрямо това къде са учили и от кое училище идват. И имам против личните ти нападки, но колкото и да се пънеш, няма да ти падна на нивото😁

# 198
  • София
За добро или за лошо, повечето родители в тази тема не са съвсем безразлични къде ще продължат да учат децата им след 7 клас, така че мен “истерията” НВО живо ме интересува. Дали ще е НВО или друг изпит, децата ни трябва да го държат и лично аз не се срамувам от този факт 🤣

# 199
"Треторазрядни" няма абсолютно нищо общо с НВО.
Има общо с качеството на услугата и нивото на образование, което дават за същата цена. Не аз се фиксирам върху НВО, а ти. Детето ми не учеше в СС само заради високата успеваемост на НВО. От училището получи много повече от това.
Не си спомням някога изобщо да съм злорадствала, а какво остава да е по отношение на дете. Вероятно бъркаш прости резултати със злорадстване. Отново.
Но ти си майстор да вменяваш на другите собствените си мисли и комплекси. Дори и малките деца имат успехи. Но те разбирам и съчувствам. Лесно е да плюеш по другите деца и да им иронизираш умовете...

# 200
Здравейте,
Тепърва навлизам в темата с училищата, детето ми кандидатства за ПУК. Не го приеха на предварителния в СС, ще се яви отново януари. Също планирам да пробваме и ТЕ. Междувременно я приеха в КО и сега съм преди дилема как да постъпим. Ще се радвам на малко акъл от вас - аз разсъждавам по следния начин: по-добре да си запазя мястото там, ако януари не стане в другите двете. Но сумата от 3300 не е никак малка за прежалване. Как сте постъпили, ако сте били в подобна ситуация?

# 201
"Треторазрядни" няма абсолютно нищо общо с НВО.
Има общо с качеството на услугата и нивото на образование, което дават за същата цена. Не аз се фиксирам върху НВО, а ти. Детето ми не учеше в СС само заради високата успеваемост на НВО. От училището получи много повече от това.
Не си спомням някога изобщо да съм злорадствала, а какво остава да е по отношение на дете. Вероятно бъркаш прости резултати със злорадстване. Отново.
Но ти си майстор да вменяваш на другите собствените си мисли и комплекси. Дори и малките деца имат успехи. Но те разбирам и съчувствам. Лесно е да плюеш по другите деца и да им иронизираш умовете...
Фенси, злорадстване си беше и още как. Ти може и да не помниш, но има хора, които помним. Както се казва, следите остават. По отношение на качеството на услугата, ти конкретно как съдиш за въпросното качество след като нямаш и най-бегла представа какво и как се предлага в другите училища? Или си всевиждаща и всезнаеща? По отношение на успехите на моите деца, какво точно те интересува? Чудесни деца са. Мили, добри и състрадателни. Голямото се справя добре в училище. Има приятели. Чете доста. Има хобита и интереси. Малкото успява само да ходи до тоалетната, да се съблече и облече и да се погрижи за личната си хигиена😁 Не решават интеграли и са далече от четене на Шекспир и Рабле в оригинал, но се справят прилично за възрастта си. Нещо друго интересува ли те? 🙂Комплекси нямам. Абсолютно видно  е кой има и това не съм аз.  Мисля да не ти обръщам повече внимание, защото рискувам да затъна в блатото на личната ти неудовлетвореност, а не ми се иска. Не ми се иска и темата да придобие нелицеприятния вид, към който се стремиш. Весели празници и се успокой малко🙂

# 202
  • София
Valana, какво мисли детето ви за КО след пробният ден? Ако не сте имали, то помолете и вижте как ще се чувства. Възможно е да не допадне на детето изобщо, но е възможно и да си го усети като негово и да не иска да кандидатства вече другаде. Аз лично бих постъпила така преди да дам 3300 лв.

# 203
Valana, какво мисли детето ви за КО след пробният ден? Ако не сте имали, то помолете и вижте как ще се чувства. Възможно е да не допадне на детето изобщо, но е възможно и да си го усети като негово и да не иска да кандидатства вече другаде. Аз лично бих постъпила така преди да дам 3300 лв.
Извинявам се, но ти сериозно ли? Дете на 6 ще усеща мястото? Дете на 6 години трудно има обектива оценка освен хареса ми, не ми хареса. И тя е свързана с доста различни фактори.
Моето не хареса сградата на Питагор, щяла да му падне на главата. (Беше сградата на Руски преди ремонта), дали нямаше да хареса повече ПБ ако го бяхме завели там?
Може би е крайно време да направят задължителни родителски курсове  в които да се включва и психологията.

Здравейте,
Тепърва навлизам в темата с училищата, детето ми кандидатства за ПУК. Не го приеха на предварителния в СС, ще се яви отново януари. Също планирам да пробваме и ТЕ. Междувременно я приеха в КО и сега съм преди дилема как да постъпим. Ще се радвам на малко акъл от вас - аз разсъждавам по следния начин: по-добре да си запазя мястото там, ако януари не стане в другите двете. Но сумата от 3300 не е никак малка за прежалване. Как сте постъпили, ако сте били в подобна ситуация?
Зависи какви са приоритетите ви и какви са нагласите ви? Ако КО е трето по желание училище, аз лично не бих записала детето а бих изчакала класиранията и на другите две.
Ако януари не стане в другите две ще търсите вариант 4 и 5 Simple Smile
Ако обаче КО ви е на равно с ТЕ, но е по-близко до вас или пък ви е по-удобно като местонахожденое. Бих записала детето и бих спряла цялата останала сага с кандидатсване.

# 204
  • София
Хоуп, съгласна съм за задължителните родителски курсове, аз съм минала през няколко такива и много ми помогнаха. В тях разбрах, че дете на 6 е съвсем способно да си избере училище и ако профилът му е, като на моето дете, то няма да се чувства добре в нещо "натрапено". Моето дете избра Иззи, а беше разглеждало базата на Школото, която няма как да отрека, че е много по Уау от тогава само малката сграда на Иззи.

# 205
Нямам идея за Азбуки, но за Британика:
- първо, училището е на 5 години и НВО-класациите не отчитат добре този фактор /т.е. седмокласниците от последните няколко години не са обучавани през цялото време в училището, не са преминали през подбор, повечето са заварени деца от Дрита - училище със съвсем друга насоченост/. Въпреки това трендът е нагоре и Британика се нареди в топ 10 след последните НВО.
- второ, Британика няма същия подбор за ПУК като повечето частни училища. Има само единични бройки, защото децата от групите от детската градина продължават. На 3 години наистина няма как да се направи подбор. В момента в ПУК са два класа, повечето деца са там от първа градинска група и ще продължат.

# 206
Здравейте, някой може ли да сподели какви са таксите в Азбуки, тъй като видях, че се коментира и също така гледам, че на сайта е посочено, че учебният ден приключва в 16.00ч., това наистина ли е така? Има ли някакви опции за по-късно предаване на децата?

# 207
  • в страната на чудесата
Естествено, че има треторазрядни училища. И частни и държавни. Все едно не знаете, не реагирайте като ощипани моми. И въобще не мисля, че всички деца са велики умове. Едни са умни, едни глупави или поне медиокре.. и в това какво необичайно има. Ми и възрастните са така - едни велики умове, други са марианската падина… и целия спектър помежду им.
Дружба са купени от румънци, това обсъдихме ли?
Нямаше време да поразпитам има ли вече концепция нова…

# 208
  • София
Аз пак да напомня, че колкото повече интерес има към едно училище, толкова повече неприети деца ще има, дори ако им пускат записи на университетски лекции за заспиване. Това не е някаква абсолютна преценка, а относителна - тип "тази година това са 56-те деца, които ще приемем в ПУК". Ако са кандидатствали 300, ще има 56 неприети и 244 неприети, които са си пак супер деца, просто останали извън селекцията (хубава или лоша, и към метода на подбор винаги е имало забележки). Нямаме нито едно доказателство, че липсата на уроци е причина за неприемане - имаше доста свидетелства за приети деца, които не са били на уроци.
Не мисля, че трябва да се демонизират училища като Света София, Питагор или Британика, че са селективни. Те моментално ще се провалят ако решат да приемат всички кандидати.

# 209
Здравейте! Дали някой може да сподели скорошни впечатления от Дорис Тенеди? Интересува ме начален етап. Изключително трудно намирам информация за това училище. Интересува ме по-специално дали натоварването в 1ви - 4ти клас е адекватно? Като цяло търся някакъв баланс между добра дисциплина и все пак да не се поставят нереални изисквания за толкова малки деца. Също така се чудя какви са шансовете за прием директно в първи клас (без ПУК преди това).

Общи условия

Активация на акаунт