Първокласници 2023/2024 - 3 тема

• 26 314
  • 685
  •   1
Отговори
# 555
sea.sea, нашият подарък също беше за 200 лв., по 10 лв. от дете. Лично за мен не е нужно да е толкова скъп, но пък от друга страна, ако всеки сам купува подарък ще ми е трудно да избера нещо полезно за 10 лв. За тези две седмици 50 лв. отново ми се виждат много, но частните занимални са по 30 лв. на ден в нашия град.
Prolet.. продават читателски дневници - аз взех такъв има еднотипни въпроси - заглавие, автор, любим момент, изброи героите, любим герой, защо, отрицателен герой, защо, поука, непознати думи

# 556
От сайта на Просвета може да видите друга читанка и тетрадка към нея, предполагам се и продават.

Вашите подаръци са много големи, ние се ограничихме само с букети. Имаше и родители, които бяха приготвили подаръчета, но това си е тяхно решение, в групата не стигнахме до консенсус.

# 557
  • София
sea.sea, не разбрах защо отново трябва да се събират пари след като веднъж вече сте дали подаръци?
Ние минахме с ваучери за мол по 100лв, ако не се лъжа.

Занималнята, в която записах моето дете е 650лв. на месец.

prolet_inchen, аз ти препоръчвам да вземеш някоя от ваканционните книжки.
Хем са забавни, хем ще поддържат знанията.
Ето тази например на изд. Рива. Снимала съм произволни страници, за да добиеш представа.

# 558
Боооже, при нас никакви подаръци за госпожите, всяко дете им занесе по едно цвете на връчването на удостоверенията. За мен това е напълно нормално. Вярно, че организаторите на тържеството се изхвърлиха там с украси, почерпки и аниматори, но се надявам догодина да ги обуздаем. В повече ми идва цялата тая олелия за един завършен клас.

# 559
И ние сме с тази книжка, в занималнята работят по нея Simple Smile

# 560
  • София
Втори подарък и аз не бих била съгласна. Ако е за рожден ден който се пада по време на занималнята да, но просто така, не ми звучи смислено. Каква е мотивацията на предлагащите? Заради допълнителното усилие ли, заради работата лятото?

# 561
Показаната книжка бях взела на баткото, когато беше в първи клас. На малкия сега взех друга, но и двете ми се струват прекалено леснички. Ще я попълни де, но съчетаваме с диктовки и четене на книжки - вече прочете Пипи Simple Smile Апропо, имам файл "Домашна работа за лятната ваканция след 1 клас", който вече изисква по-сериозна работа, форматът също не е игрови, и ще го подкараме и него след това. Ако някой иска - мога да изпратя по мейл.

# 562
Ние засега правим диктовки, оглеждам по материала, ако има нещо недовършено или давам сходни упражнения и решаваме задачи. Но ако Пипи наистина е 350 страници, както пишеше сега като проверих в store.bg и трябва да прочетат поне 3 книги, то той трябва да чете поне по 10 страници на ден, може би 15.
Общо взето ще го взимам следобяд и ще учим. Днес чете гладко, без да срича изобщо. Но чете много бавно, и според мен нарочно се бави, защото изобщо няма желание. Трябва някак да го стимулирам.

# 563
  • Димитровград
Ние подарихме по една орхидея от целия клас. Според мен всичко крайно е неподходящо- и при нас, и при ваучерите от 200 лева. Достатъчно беше поне по един малък ваучер за книжарница. Ама... Украсата беше от госпожите и беше страхотна. Заслужават повече от по една орхидея.

# 564
Пипи определено не е 350 страници текст 😉 лесно се чете. Не ги карам да четат на глас, много бавно става.

# 565
  • София
При нас подаръците бяха по едно скромно цвете общо от целия класи плюс ваучери за двете учителки от по 200 лв. Допълнителен подарък за още две седмици занималня не бих подкрепила.
На детето съм взела няколко книжки за втори клас за ваканцията - тип четене с разбиране и отговори на въпроси по текст, граматика, разни лексикални упражнения и т.н., но като гледам съпротивата му, ми се струва, че поръчаните книжки ще стигнат и за по-малките ми две деца, като стигнат същата възраст, явно съм се престарала. Купих и читателски дневник, попълването на информацията за първата книжка беше по линията на най-малкото съпротивление - колкото се може по-малко писа детето.

# 566
И при нас госпожите получиха кошници и големи букети. Отделно много деца си носеха цветя последния ден.

Пълни сме с книжки за 1 и 2 клас, но само тази от училище попълва в занималнята. Освен това след като прочете Уана, се оплака, че Мечо Пух й е голяма и трудна. Не била и интересна. Сега я чете в занималнята, а у нас извади пак бебешките книжки за Мишлето Моли и другите, които имат плюшена играчка, която се мърда с пръст Simple Smile Изчита си ги за приспиване. Много на детски акъл е нашето и много му се играе Simple Smile

# 567
При нас подаръците са по 300 на учител за Коледа и толкова за завършване, но без никакви допълнителни подаръци. За рождени дни нещо супер малко, колкото за уважение. След такъв подарък не бих подкрепила допълнителен за две седмици също. Моето чете около час следобяд след занималня - към 50 страници сме си заложили. Ако ѝ е интересно чете още, но тя си чете от преди първи клас, аз съм споделяла, та затова ѝ е и лесно. После излизаме за игра, засега е ок така и тя е доволна. Ние често четем двете преди лягане - една глава тя, една аз, хем прекарваме време заедно - хем минава и книжката.

# 568
  • София
Абе, хора, само на мен ли това ми е прекалено ? Подаръци за рожден ден?? Защо?  Звучи ми абсурдно. Това са лични празници, несвързани по никакъв начин нито с децата, нито с учебния процес.
Честно казано дори не знам кога са рождените дни на нашите учители (при нас са 4 на брой + 1 по физическо), а и не виждам причина да ме интересува това.
Абсолютният максимум, който мога да понеса, са подаръци за Коледа и за края на годината.
Дори за Осми март съм само за малко букетче.

# 569
  • София
О и за рожден ден подарявахме, ама пък той беше на 15.09 и някак не вървеше без подарък. 😃
Причината е, че нашият клас бил с най-висок успех. 😃
И сега само аз и още една майка не искаме да даваме още пари и не правим добро впечатление, ама хич ми не е. 😃
Честно казано не ме вълнува колко е частната занималня на ден, защото те за тези две седмици със сигурност не работят про боно.

Общи условия

Активация на акаунт