Първокласници 2023/2024 - 3 тема

• 26 319
  • 685
  •   1
Отговори
# 540
До дете си е. Моята е много отговорна и наистина ѝ имам доверие, остава сама често с телефон подръка. Разпределя си задачите - чете до обяд, храни се и спи. Тия дни я записахме на лятна занималня, така че няма да се налага, но когато се - няма проблем. За мое спокойствие пускам мобилни камери в стаите, които имат връзка с телефона ми по всяко време.

# 541
Не бих я оставила сама в никакъв случай. Тя иска, даже настоява!!! Но много е палава. Имаме и големи тераси, на отворената не излиза без наш надзор. Просто няма начин.
Да, и аз на 6-7 г. в София бях с ключа на врата, и ядене си топлех на печката, но сега не е така.
Ние я пращаме на много хубава занималня лятна, всеки ден й правят диктовки, попълва си книжката от училище и чете Мечо Пух там. Отделно ги извеждат в парка да играят. Много деца са, забавно им е. Вкъщи по цял ден само дете да бездейства или да гледа ТВ...? Краен вариант, ако съвсем никой не може да го поеме детето.

# 542
  • София
Не. Нямаме нужда да я оставяме сама. А и тя е страхлива и не иска да стои.

# 543
  • София
Оставяме го за по час-2, като имаме да вършим нещо - пазар, администрации и тн. Цял ден не е оставал, и двамата с баща му работим основно от вкъщи и не се налага като цяло.
С чипа на врата го пускаме на двора и в околията, знае си къде му е разрешено да ходи и къде не. С часовник е винаги и имаме връзка, а и го наглеждам къде се намира.

# 544
  • София
Моята е много кротка. Оставала е за по-малко сама като се налага. Има часовник, от който може да ни звънне при проблем. Иначе и сега лятото ще си остане вкъщи, но баща и е хоум офис, така че няма да е сама.

# 545
  • София
Оставяли сме го за час-два-три, но сам да стои по цял ден и то дни и месеци наред - абсурд!
Няма да стане от компютъра и от телефона! Нито книга ще погледне, нито нещо ще напише. Момиченцата са по-отговорни и организирани. Аз с моя калпазанин не смея да рискувам.

# 546
  • София
Все си мисля, че ако са сами няма да вилнеят толкова. Нямат публика..ама без да съм категорична разбира се.
Батко й започнахме да го оставяме сам някъде след 3-ти клас. Под сам имам предвид за 3-4 часа дневно.

# 547
И за мен след 3 клас е нормално.  Още повече, че ние сме в къща и нашия шари и по двора, като любимо занимание му е да работи с градинските инструменти на баща си и ме е страх от наранявания. Отделно, ако е сам ще прекалява с телевизора и телефона. 
Ambrosia, би ли споделила какви са камерите, за които писа!

# 548
Такива - https://www.ozone.bg/product/kamera-za-nablyudenie-tp-link-tapo- … y3BgaAjgDEALw_wcB Много са удобни, задействат се при движение, изпращат известие на телефона, отделно служат и за телефон - може да се говори по тях, може да се пуска алармен сигнал (ако е в друга стая я викам по този начин да ми се покаже Grinning). Когато не сме вкъщи също ги пускаме за крадци.

# 549
  • Германия
Оставям я сама за половин-един час. Тя е на 7 все пак и не искам за по-дълго да е сама. Отделно че и по закон не мога да оставям само дете под 12-13 години за по-дълго от 2-3 часа.

Тя ще се справи, но не би ми било спокойно.

# 550
Такива - https://www.ozone.bg/product/kamera-za-nablyudenie-tp-link-tapo- … y3BgaAjgDEALw_wcB Много са удобни, задействат се при движение, изпращат известие на телефона, отделно служат и за телефон - може да се говори по тях, може да се пуска алармен сигнал (ако е в друга стая я викам по този начин да ми се покаже Grinning). Когато не сме вкъщи също ги пускаме за крадци.
Благодаря за подробната и полезна информация!

# 551
И ние имаме камери и той остава по малко сам, като ходя да пазарувам например. Но чак да го оставя за часове, не бих. Не, защото се притеснявам, че нещо ще направи, а защото се притеснявам, че нищо няма да направи. Някой ако не е с него, не пише. Пък и е лято, време да играе с други деца, да е навън и да събира слънце.
Плановете ми засега са да ходи на занималня до обяд и после да се занимаваме вкъщи.

# 552
  • София
Искам да чуя някакви мнения, защото вече почвам да се чудя в мен ли е проблемът. За края на учебната година подарихме ваучер на госпожите за по 200 лв и по една орхидея в саксия, отделно картички от всяко дете. Един според мен много добър подарък.
Сега нали ви споделих, че 2 седмици са на нещо като занималня-  да се събират отново пари- по 50 лв на дете, защото госпожите заслужавали и били класът с най-добър успех. Дъщеря ми е единствената от випуска с 50 т на всички състезания от рода "Аз и еди какво си", включително и на финалното такова. Със сигурност и госпожите все са я научили на нещо, но, както и преди съм споделяла имам много забележки към тях и успехът и не се дължи особено на училището. Никога не съм отказала да дам пари за 8 март, р.д и т.н, но само аз ли си мисля, че това в момента е излишно?

# 553
  • София
И аз съм на твоето мнение.
Ние им направихме кошници.

# 554
Ние им подарихме някакво луксозно шампанско с чаши към него и билети за представление / театър. Освен това всяко дете донесе по цвете.
Спешно търся нещо подобно на тетрадката към читанката с въпроси по текст. да може освен книги да се упражняваме и четене с разбиране. Да, мога и аз да му напиша въпроси, но не съм педагог и ми прави впечатление, че там наистина бяха много добри въпросите и много добре подредени.

Общи условия

Активация на акаунт