Първокласници 2023/2024 - 3 тема

• 26 321
  • 685
  •   1
Отговори
# 525
"Ние врабчетата" изобщо не фигурира в нашия списък, Хитър Петър и Настрадин Ходжа също.
Имаме "Пет приказки" на Валери Петров.

# 526
  • София
В нашия списък няма Пипи, много се учудих и мисля да му я предложа все пак.  

За таблицата нищо нямаме като информация от класната, но детето се е амбицирало и я "проучва". Госпожата им давала на няколко деца "сложни" задачи с умножение и някой от неговите приятели знаел вече, та да не остане нашия по-назад. Пазех му картите на Клевър бук уж за догодина, но по собствено желание се занимава от 2-3 седмици като се сети.

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 20:43 от Нелка*

# 527
Явно само при нас все още не са раздадени удостоверенията и не са официално завършили. Това ще стане на 3ти. Ще се съберем в класната стая и госпожата им е измислила някакви въпроси, на които ще отговарят, ще правят сценка, ще казват стихчета и ще раздават удостоверенията. Родителите също ще присъстват. На последния учебен ден празнуваха в класната стая с торта. Опитахме се да организираме класа да ги заведем някъде да се почерпят и да поиграят на 3ти, но неуспешно, затова както винаги ще се съберем с 5-6 деца и ще си запазим някъде.

Дали са им само 4 книги за задължително четене и 2 по желание. А мислех, че за всички са еднакви и ще са поне десетина.
- Български народни приказки
- Басни на Езоп
- Пет приказки на Валери Петров
- Карлсон, който живее на покрива
И двете по желания бяха някакви стихотворения. Това е при нас. Май българските народни приказки и басните само се припокриват навсякъде.
Аз също ще му взема Читателски дневник да попълва. Ще изчакам да проверя при нашите дали имам някоя от изброените книги, останали от мен, и ще поръчам каквото трябва + мисля да му взема едно помагало за четене с разбиране и още нещо ще избера да има да се занимава. Ще трябва да измисля как да му организирам деня лятото. Искам да се радва на ваканцията си, но и не съвсем нищо да не пипва. Вие как сте го измислили?
За завършването съм му взела активни карти с умножение и деление и още едни математически, защото му е силна математиката. Все ме кара да му измислям задачи с умножение и почти е научил таблицата.
Върху краснописа обаче има какво да работи, защото пише бързо и не се старае. Госпожата ме успокоява, че така били математиците, но мен ми боде в очите това и искам да се старае повече в тази посока.

# 528
Какви са тези карти с умножение?

# 529
  • София
amini, предполагам на Cleverbook. Те имат такива, не са лоши, но установих, че старомодния начин: пиши, пиши, пиши и помни, е най-стабилен 🤭. И после от време на време препитване и така. Запомнят я децата, ако се позанимава някой с тях.
Гледам списъците ви и едно недоумявам - защо такива различия? Едва ли Читанките във 2ри клас на различните издателства са чааак толко различни?! Шашава работа.
Определено смятам, че за Карлсон са малки. Има го в списъка за 2ри клас!
Истината е, че трябва да четат повече. И сигурно затова се презастраховат госпожите.
Програмата за лятото, в шеговит тон, разбира се,  ще е: два часа писане, смятане, и после премятане 🤭.
Честит празник на малки и големи! И весела и ползотворна ваканция!

# 530
  • София
Аз съм на мнение, че и за "Пет приказки" и "Мечо Пух" са още малки, но педагогическите експерти и капацитети явно не мислят така ..

Щастлив празник на всички малки и пораснали деца! 🤗❤️

# 531
При нас "пет приказки " са в списъка след 3-ти клас (имам и третокласничка).

# 532
Честит празник на всички дечица и весела ваканция! Balloon

На Клевър бук са картите.
Скрит текст:

За книгите точно това се чудех и аз, защото мислех, че списъкът е еднакъв за всички.
Явно аз съм в някаква заблуда, че всички учат едно и също.

# 533
  • Германия
Книгите от списъците ви хич не ми се струват подходящи за деца 1/2 клас 😳 като знам какво се тук книгите предназначени за 1-2 клас, като дължина, големина на буквите, илюстрации и т.н. се чудя при кой е “грешката” 🤔

# 534
  • София
Нашият списък беше от 7-8 книги, но не мисля Патиланско царство да чете. Хич не е за него с тези диалектни изрази. Напълно ще се отегчи и изгуби в превода. Мисля Басните на Езоп да прочете, Приказки на народите и стихотворения разни имахме. За повече не вярвам да има време. Имам спомен от моя първи клас и Чичо Томовата колиба що рев изревах. Цяло лято ми беше мъчно за чичо Том. Disappointed
Весел празник на всички деца! Живи, здрави, щастливи и безгрижни Flowers Hibiscus

# 535
  • София
Ние официално закрихме учебната година, последен турнир по шах днес и от понеделник лятно училище 2 седмици.
Оцеляхме в първи клас, доволна съм. Кутии, сандвичи, За утре пет картона от тоалетна хартия ми трябват, справихме се.
Капарирах и курс по математика за догодина, оказа се че отсега се мисли тази работа.

# 536
  • София
Какъв курс по математика? И защо?

# 537
  • София
Записах го в школа Когито, защото като цяло има интерес.
Наричат го курс за напреднали/състезателна математика.

# 538
Чичо Томовата колиба не е за сега определено. Но и в днешно време много ги щадим децата. Ние със сестра ми поглъщахме книгите, по 10 взимахме от библиотеката за седмица, а в днешно време какво, три да прочетат все е успех...
"Пет приказки" не бях я чувала дори.
Днес като взех децата от баба и дядо, бяха попрочели от "Хитър Петър", по инициатива на родителите ми 😉

# 539
Оставяте ли първокласниците сами вкъщи? Онзи ден деверът ни беше на гости. Внучка му е в първи клас и каза че стои сама сега ваканцията в апартамента в София. Та той предложил да я пратят при тях. Там също ще си стои сама в апартамента, тъй като и бабата и дядото работят, но са в малък град и работите им са наблизо до дома. Аз също на тази възраст си стоях сама в къщи, но тогава времената бяха други. А и моя е момче и е палав. Всичко го интересува,  навсякъде си пъха носа. Не смея още да го оставям сам.

Общи условия

Активация на акаунт