💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 111

• 37 696
  • 738
  •   2
Отговори
# 420
Девин пак е на път да повярва на чалъмите на Хю,  да си хвърля психоложката диплома 😄

Ако Хю е поръчала бащата това нече няма прошка и Девин трябва да го знае.

# 421
Едва ли и е повярвала и се е хванала на номерата на Хюлия. Тя каза вече на Аслан, че отношението и към баща й и Хюлия е отделена тема. Грижата й сега е Аслан след като и той сто процента изпитва вина по отношение на майка си и ако прави нещо го прави заради него. Но сега ситуацията коренно се променя.

# 422
  • au bout du monde
Според мен думите й бяха за пред Недрет. Wink И за Недрет си има едно на ум.

Девин никога не е вярвала на Х. От ден 1 не се хваща на номерата й. Разгада я още в началото. И точно това ми хареса в нея. И двамата с Аслан не й се връзваха.

Сега се опитва да помогне на Аслан. Той трябва да преодолее травмата си, за да може да живее спокойно. Той е наред за лекуване. Още от началото се чудех на причината на Аслан да стои до майка си отново и отново. Вече я разкриха.

Харесва ми как филма проследява "лечението" на всички. Последен идва реда на Аслан.

Девин донесе промяната, раздвижването, от което имаха нужда всички.

Последна редакция: сб, 02 дек 2023, 11:35 от La Libellule

# 423
  • София
Здравейте!
Тази Хюлия има неизчерпаем запас от номера. Тези танци от къде ги измисли?Saxophone  Направо ги метна в джаза Аслан и Девин.  Но може пък, да и се иска да се повесели малко. Но ако наистина е поръчала бащата на Девин, планирала е отмъщение. Един по един-бащата, Неше, сестра и...нея. Така ги виждам нещата към финала.  Едната от двете трябва да изчезне.  И Недред пак си пъха носа, където не трябва. Не я понасям- лоша е, интересчийка и манипулаторка. Не е добронамерена към никой. Следват си  плана с Бедри. Единият ламти за пристанището, тя за къщата и всичко останало.

# 424

Добро съботно утро на всички! Слава Богу, че свърши тази седмица, беше много натоварена служебно и едва снощи успях да понаваксам с четенето и гледането на епизода.

И Аслан и Девин са чисти души, изстрадали и отгледани в семейства на силно изявени нарцистични личности, с преобладаваща хистрионна компонента и дори дисоциативни елементи (социопатия и нагоре)...
Аслан беше напълно прав да се чувства така и безкрайно уморен и омерзен от това подобни ситуации да ескалират в драматизма и лошотията си, повтарящи се до безкрай. Предупреди майка си хиляди пъти преди това, но тя не само не се спря, а продължи да надгражда и прекрачва граници с използваните от нея методи.
За Хюлия няма граница, която е свята и не може да се премине - тя е готова да затрие целия свят, само и само да постигне целта си...

Това е суров нарцисизъм, а вече има и отключване на психоза. Фиксацията е Аслан да бъде до нея, в нейният дом, на нейната трапеза, по нейните правила... НИЩО друго няма значение.
Дори другите ѝ деца - кучета ги яли, няма значение за нея - Джейлян е едно стъпало над домашна прислужница и болногледачка, която бива отпъждана с махване на ръка и досада; Лейля гние в затвора, където самата Х. я прати, но нищо от това не я трогва.
Само Аслан да е там. Но не от обич.
Това е травматична фиксация, Хюлия действително е много болна и много опасна, но за разлика от анализите на Ваня, тук фокуса според мен  никак, ама никак не е подбуден от някаква благородна цел, като да "спаси децата и внуците си от задаваща се война с Илияс и т.н."... Не!

Допускам, че интелигентна и ерудирана дама като Ваня е възможно умишлено да провокира с тези контрастни анализи в защита на Х., за да се създаде дискусия, иначе колкото и да се опитвам да гледам неутрално и емпатично на Хюлия, тя отново прави нещо, с което тотално компрометира мнението ми.

Много е тежко да се откъсне човек от отровни хора в живота си, особено ако това са близки приятели и роднини, защото въпреки съзнателното осъзнаване на системната вреда, която нанасят в живота ни, ние все пак имаме емоционална привързаност с тези хора, иначе манипулациите им нямаше да са така успешни..
Да се откъснеш безкомпромисно и да поставиш ясна граница е изключително трудно и болезнено, но за съжаление в такива случаи на деца с нарцистични родители, понякога това е единственото спасение, за да не доопропастят живота им.

Проблемът е, че жертвата обикновено отново бива всмуквана обратно в динамиката, също както и при домашното насилие - само че с други методи.
В случая Хюлия какво ли не опита, накрая реши да наказва с назидание - "ти ме отхвърли и изостави, сега ще страдаш за мен"... А всъщност той ПРОСТО искаше да се изнесе в собствен дом, така както самата ТЯ навремето е направила със семейството си....

Недрет също е манипулативна, но не мога да се съглася, че е по-лоша от Хюлия. В Недрет има човечност и тя, за разлика от Х. има ясни граници и код на честта, който следва. Ясно се видя в ситуацията с прострелването на Аслан и думите ѝ към собственият ѝ син, който е най-скъпото и важно нещо на света за нея...
Ако беше Хюлия в същата позиция, дори да знаеше, че Аслан е поръчал стрелбата, щеше просто да заличи следите и да го оправдае. Никак не е същото, нали?

За евентуалната поръчка на убийството на Ергюн - си мисля, че няма логика да се прави, освен от гняв и безсилие - "всичко се разпада, и ти ще го отнесеш"...
По-вероятно ми се струва Ергюн да е получил някаква криза - я инфаркт, я друго, и да е изпуснал колата от контрол...но не заради това, че предаде собствената си дъщеря и тя го разкри, а по-скоро за скъпоценната му клиника и загубите, които ще последват и за имиджа му пред обществото и материалните такива. И той като Х. е много привързан към тях.

Тук много се подразних на това как пазачът докладва на Екрем за Бедри и Ямур, като че ли Ямур му е някаква собственост... И честно казано очаквах Еко да хукне към пристанището да я "спасява" или пък в пияна омая да промълви нейното име пред Елиф, която е така нежна и свястна, че изобщо заслужаваше много повече от този плазмодий... ама....

Илияс пък в последните епизоди ми стана някак симпатичен. Може би се дължи и на самият актьор, но в първи сезон като го показаха, имаше онова злостно и опасно излъчване на страшен мафиот...
А сега ми изглежда като един безкрайно уморен възрастен човек, на когото страшно му е писнало от всички простотии около себе си и едва издържа - въздиша тежко, върти очи... А и емоциите, които показва покрай Недрет и Бедри ме карат да виждам нещо различно в него, освен първосигналното.

По същия начин усмивката на Недрет като си тръгваше от последния им разговор - това не беше доволното подсмихване на злодей, постигнал целта си, както прочетох някъде, напротив.
За мен това беше плахата усмивка на облекчение, но и заради чувството, че бившият ѝ любим, към когото таи такава горчивина, все пак постъпва по този начин, за да предпази и нея.
Нали осъзнавате, че зад цялата тази "омраза" и агресия между Илияс и Недрет, зад няколко изпуснати думи, които да смирят гордостта и да го разкрият, се крие силен огън, който все още гори. Надявам се да доразвият това до края..

Та да се върна на Девин и Аслан - за децата на такива родители като техните, е много смела постъпка да съумеят да поставят граница и да се отделят далеч от източника на токсичност. Но това, че нещо се случва на въпросните родители след това - дали естествена смърт, дали инцидент или друго, в НИКАКЪВ случай не е по вина на децата им, които са ги конфронтирали с някои истини.
Не може да е сериозно да се говори "Ще види той Аслан, ще съжалява за думите си". За кое да съжалява? За това, че каза истината?? Който трябва да съжалява, ще си понесе последствията. Аслан и Девин нямат никаква вина, те са безкрайно разбиращите потърпевши, които продължават да дават шанс след шанс след шанс на мъчителите си, и те отново ги разочароват.
Неизбежно е обаче да страдат при такава загуба, защото въпреки помията, Аслан и Девин са с добри сърца и имат чувства, а интернализирането на отговорността и вината е отново травматична реакция, заради начина, по който са отраснали.

Скрит текст:
Може би защитниците на Хюлия са с подобни на нея характеристики в реалния живот, знам ли? Друго обяснение нямам за това на черното да кажеш бяло.

# 425
  • au bout du monde
♛𝐵𝑒𝒶 𝒮𝓃𝑜𝓌♛ , абсолютно съм съгласна. Това са и моите виждания.

# 426
Привет, дружки! Hug

Терзи Kiss Уау ... три пъти за късмет Heart

Благодаря ви за всичко споделено! Kiss С някои от вас съм съгласна, с други обаче не съвсем. Изгледах цялата серия най- после. Какво да кажа ... Според мен Хюлия никога няма да се промени Thinking И мисля, че само собствената и смърт ще спре нейната маниакална зависимост от Аслан, за съжаление ... Аз такова, направо страшно обсебване от майка към син гледам за пръв път, наистина. Защото тя не иска детето и да е щастливо, иска си го единствено за и до нея. И заради това е готова на всичко, дори да рискува да умре, за да го върне отново в детството ... Ако това не е манипулатор, и то от най - добрите, здраве му кажи! Започвам да подозирам, че е възможно и Юсуф да си е теглил куршума именно заради нея Thinking Изобщо не би ме учудило ...
Не разбрах много какво беше това в новия фраг Thinking Дали пък Хюлия прилага нова тактика, за да воюва срещу Девин ? "Дръж приятелите си близо, а враговете още по- близо" ? И ако тя действително е замесена в убийството на Ергюн, както пишете, то тогава пътят и е или към затвора, или към лудницата или към савана, който и донесе Недрет ... Да видим Thinking
Пепи, ами не я харесвай Недрет, твое право е. Но, поне не я осъждай предварително, докато не видим действително такава ли е, за каквато я мислиш, става ли ? Защото от видяното от нея до тук, аз лично виждам една дълбоко наранена жена от живота без щастие и любов, който е била принудена да води, явно благодарение именно на Хюлия, която е издала на родителите и връзката с Иляс, за да се отърве от нея. В този живот тя има само сина си, той е нейното всичко! И нейното възпитание е било погрешно, за да стане Бедри толкова самонадеян и да се мисли за центъра на света. Но си мисля, че той всъщност не е лошо момче, само дано това негово огромно самочувствие не му изяде главата. Недрет за мен наистина хареса и обикна Девин, не се преструва. Искрено се радва на щастието им с Аслан, така я усещам. Видяхме, че прояви съчувствие дори към Хюлия, когато детето и се бореше със смъртта, не мисля, че се преструваше. Тя е открит човек за мен, който казва право в очите това, което мисли на всички - и на Девин, и на Аслан, и на Хюлия и на Иляс, дори на собствения си син, когото обожава. Но тяхната връзка няма нищо общо с обсесията на Хюлия към Аслан. Това видях досега от нея, пък да видим кой най-правилно я е усетил какъв човек е Hands Plus1 Може пък да греша, не изключвам и това.
Много ми хареса този коментар за сцената, която и на мен ми е най - любимата в серията, а именно , когато Девин дойде да каже на Аслан , че могат да станат родители:
Цитат
Невероятна сцена! И беше представена перфектно и изиграно превъзходно! Браво Хакан Бономо, браво Серенай, браво Къванч!
Харесва ми как е показано, че Аслан наистина толкова преживява, че сякаш губи връзка с реалността за момент и чуваме, че за него гласът и отеква като ехо, когато Девин казва: "ако искаме, можем да имаме дете ”...
И как и на двамата очите моментално се променят от емоциите, които изпитват, дори цветът им е по-ярък и се виждат сълзите на Девин и непролетите сълзи на Аслан от емоциите! И как се променят гласовете им! Девин говори нежно, сякаш се страхува да не изплаши щастието, а Аслан дори започва да заеква... Толкова много е показано в тази сцена! И радост, и облекчение, че вече няма косвена вина, и надежда. Много искам да имат деца!

И още за филма ни, явно е, че колегите им го харесват много.
Цитат
Известната турска актриса Пелин Акил за филма " Последно повикване до Истанбул приключва“:

"Гледайте филма „Последно повикване до Истанбул приключва“ точно сега! Много съм впечатлена от този сценарий, ще следвам този режисьор навсякъде. Действително има такова нещо като жизнеността и хармонията на Берен и Къванч. И това е толкова хубаво, че Анил и аз много плакахме, когато те така много се обичаха. Здраве на целия екип! Ура! Най-накрая имаме романтичен филм, който след дълго време ще бъде също толкова епичен. Берен и Къванч, вие сте прекрасни!️"

Много хубав клип от подругите

https://vk.com/feed?z=video-195524900_456243609%2F03c90a492ea4bf … _-195524900_97444
Ками Hands Plus1
Беа, страхотно си го написала, изцяло подкрепям разсъжденията ти! Kiss И за усещанията ти към всеки един от героите Hands Clap
Най- много ми хареса това:
Цитат
Не може да е сериозно да се говори "Ще види той Аслан, ще съжалява за думите си". За кое да съжалява? За това, че каза истината?? Който трябва да съжалява, ще си понесе последствията. Аслан и Девин нямат никаква вина, те са безкрайно разбиращите потърпевши, които продължават да дават шанс след шанс след шанс на мъчителите си, и те отново ги разочароват.
Неизбежно е обаче да страдат при такава загуба, защото въпреки помията, Аслан и Девин са с добри сърца и имат чувства, а интернализирането на отговорността и вината е отново травматична реакция, заради начина, по който са отраснали.
Имайте хубав ден, дружки! Hug

# 427
Камилита, малко не съм съгласна с теб. Според мен трябва да се тръгне в друг ред. Причината за травмата на Аслан е Хюлия и първо трябва да се премахне причината т.е тя да бъде лекувана. И вече го писах, не за да стане бяла и добра, а да осъзнае какво е причинила и причинява на децата си. После е на ред Аслан. 

Думите на Девин за баща й и Хюлия, Девин ги каза, когато бяха с Аслан в новата къща и после той и разказа историята, когато е бил на 10 години.

Беа, благодаря 🤗 Много ми харесаха твоите мисли. Единствено за Недрет имам резерви, вече ставам досадна 😜, но да не забравяме, че има убийство на бащата на Бедри. Все още не знаем кой точно го е извършил и каква е причината, но явно, когато става въпрос за детето й границите и тя може да премине. При цялата ситуация около пристанището нямаше никаква пряка заплаха за Бедри, така че реакцията й ми се вижда напълно нормална.
В последния епизод Аслан показа яхтата на Ибо на Бедри и му разказа за последния им разговор. В заключение Аслан каза на Искоч, че Бедри няма да се промени. Интересно е как ще се развият техните отношения, предвид и факта, че Илияс разбра истината.

Качвам информацията за бижутата на Девин.

# 428
  • au bout du monde
А може би Хюлия не може да бъде излекувана? Rolling Eyes
Според мен Аслан първо трябва да се спаси и после евентуално Хюлия. Тя е изворът на тази отрова и всеки трябва да прекъсне връзката си с нея.
Ако Аслан наистина се откъсне от майка си, тогава ще е в състояние да й помогне.
Вероятно тя ще се осъзнае, защото вече няма да има това влияние върху Аслан.

Х. наистина може да е оставена за финал. Ще се спаси ли или не?

Според мен Х. е неспасяем случай.

# 429
Аслан вече осъзна каква е връзката му с Хюлия, но тя не го остави пак.
Ако единствения начин да се откъснат от Хюлия е нейната смърт ми звучи много песимистично и не добро като послание към всички хора, които имат подобни връзки. Така ще излезе, че няма никаква надежда за тях.

# 430
Здравейте къде мога да гледам епизодите??

# 431
  • au bout du monde
Осъзнава, но още не е готов напълно. Има гняв и болка.
Тя може и да не умира, но трябва да влезе в болница. Точно това мисля, че ще стане. Ще полудее напълно.

Не за всички хора с психични проблеми има лечение като магия. За жалост.  😔

Поздрав на К. към българските фенове.
https://twitter.com/kivanc_kosovo/status/1730882383291826635?t=V … MTYFjjt6PA3Q&s=19

Последна редакция: сб, 02 дек 2023, 13:26 от La Libellule

# 432
Камилита, това също е вариант. Ако се върви към тази ситуация обаче се надявам, че много внимателно да се разгледа чувството за вина, което изпитват близките на такива хора.  Да се покаже пътя на осъзнаване, че няма как да им се помогне освен чрез лечение доброволно или принудително.  Те правят добро за болния , за околните и не трябва да живеят с мисълта, че са предали близкия си.

Девин му каза тези думи на Аслан, за болката, гнева. Това може да се види и при нея, когато разговаря с баща си нищо, че му каза, че той е мъртъв за нея.

Благодаря за видеото 🤗

# 433
Пепи, благодаря за значението на бижутата! Kiss
Колкото до Аслан, аз от руския превод разбрах, че 10 години Хюлия си е правила тези извращения с него, преструвайки се, че умира, а не, че той е бил 10 годишен. За да се спаси и излекува Аслан е необходимо да се среже тази пъпна връв с майка му изцяло! Ще разберем по какъв начин ще ни го покаже Бономо Thinking
Попадна ми тази статия за филма, може да ви е интересна:
Цитат
Spiky TV: Място за заснемане на Последно повикване за  Истанбул приключва (2023).

Ако сте почитател на романтичните драми с нотка на приключение, може би сте уловили шума около най-новия турски филм на Netflix, Полетът приключва до Истанбул. Режисиран от Гьоненч Уяник, тази завладяваща романтична комедия е хит не само заради трогателния си сюжет, но и заради зашеметяващите места на снимките, които добавят малко магия към историята.

Но какво е Flight Ending to Istanbul и къде се е случила тази вълнуваща история? В тази статия се задълбочаваме в страхотния сюжет, талантливия актьорски състав и, най-важното, хипнотизиращите места за заснемане, които служат като фон на това незабравимо кинематографично изживяване.

В суматохата на международното летище Джон Ф. Кенеди съдбата преплита Мехмет и Серин, изиграни съответно от талантливите Къванч Татлъту и Берен Саат. Техните животи, привидно в различни светове, се сблъскват, когато багажът на Серин изчезва в ръцете на спътник. Това, което започва като трескаво търсене на изгубена вещ, се превръща в история за любов, изкупление и непоклатима лоялност в рамките на една незабравима нощ на фона на оживения Ню Йорк.

Сюжетът се променя: Мехмет и Серин, двама женени хора, неочаквано се намират на летището. Вместо да тръгнат по различни пътища след нощта, както беше обещано първоначално, те решават да изследват желанието и изкушението заедно, което води до една нощ, изпълнена с вълнуващи приключения и силен гняв. Сюжетът обещава да бъде влакче от емоции, разположено на фона на оживените улици и емблематичните забележителности на Ню Йорк.

Сега нека навлезем в същността на въпроса – местата за заснемане, които добавят към чара на Flight Ends to Istanbul. Филмът ни отвежда на визуално пътешествие из улиците на Ню Йорк, улавяйки същността на града, който никога не спи.

Голяма част от филма е заснет в емблематичния градски пейзаж на Ню Йорк. Продуцентският екип се възползва от жизнената енергия на Голямата ябълка, за да покаже романтиката и приключенията, които се развиват между Мехмет и Серин. От оживени улици до високи сгради, филмът улавя същността на Ню Йорк.

Едно от забележителните места, които красят фона на няколко сцени, е мостът Манхатън, висящ мост над Ийст Ривър, свързващ Долен Манхатън с центъра на Бруклин. Тази живописна обстановка се превръща в повтарящ се елемент в сцените с участието на Серин и Мехмет, докато се движат в нощния живот на града. Central Park също играе важна роля във филма, като ключови части от филма са заснети в различни части на това емблематично зелено пространство. Известен със своите живописни гледки, Bow Bridge осигурява фона за някои от най-запомнящите се моменти от филма.

Докато героите изследват града, може да забележите познати забележителности като Таймс Скуеър и Трайбека. Въздушни снимки на града показват емблематични сгради като Емпайър Стейт Билдинг, Статуята на свободата, Deutsche Bank Center, Central Park Tower и Chrysler Building.

Въпреки че сърцето на филма бие в Ню Йорк, няколко също ключови сцени са заснети в Истанбул. Това придава на филма автентично усещане, отразяващо културно-историческата същност на града. Истанбул, разположен в северозападна Турция, служи като културен, икономически и исторически център на страната, осигурявайки богат фон за избрани сцени.

Решението да се снима едновременно в Ню Йорк и Истанбул добавя слоеве към разказа, показвайки контраста и връзката между тези два оживени и богати на култура града.
Хвани го. Перфектен превод. На няколко места трябваше само да коригираме заглавието на филма.

Автор: Стефан Гибс.

Magdaiirv eто тук  - https://1plus1tv.ru/20842-semya-aile-vse-serii-2023-smotret-onla … sskom-yazyke.html
Или от 11 .12 по БТВ Лейди / Стори всеки делничен ден от 19.00 ч.

Ками Hands Plus1

# 434
Пепи благодаря за бижутата Интересно ми беше Фенче благодаря за превода и на всички за споделеното

https://www.showtv.com.tr/show-tv-dizi/galeri/504254-aile-23-bolum-fotograflari

[img]https://pbs.twimg.com/media/GAWoayTXEAAiwGu?format=jpg&name=large/img]

https://www.showtv.com.tr/dizi/haber/3641897-aile-nin-23-bolumunde-neler-olacak

ГП

На празнична вечеря, организирана в яхтеното пристанище, Девин взема решение с подкрепата на Аслан. Животът обаче ще изпита Аслан и Девин от места, които не са очаквали.

След големия хазарт на Хюля с живота й, за да избегне загубата на сина си, Аслан налага условие за възстановяването на Хюля в замяна на това те да продължат да си стоят у дома: Започване на терапия. Девин пък се превръща в стена срещу Ергюн, който се опитва да го достигне.

Ергюн, който губи всичко след престоя си в болницата, започва да заплашва Хюля, за да го спаси от ситуацията, в която е изпаднал. От друга страна; Недрет намира нов фронт за борба срещу Хюля: Фондация СЕВДЕМ.

Научавайки, че сътрудничеството на Иляс и Бедри все още продължава, Аслан има план да отреже крака на Бедри от яхтеното пристанище. Девин ще бъде домакин на изненадващ гост в своята клиника.

Решен да отиде на терапия за двойки, Девин намира нов терапевт. В тази терапевтична сесия Аслан и Девин осъзнават, че за да подобрят отношенията си, първо трябва да подобрят отношенията си със семействата си и се оказват на вечеря с Хюля. Случилото се онази вечер ни позволи да опознаем Хюлия, която не бяхме виждали досега; Ще бъде незабравимо за всички. На празнична вечеря, организирана в яхтеното пристанище, Девин взема решение с подкрепата на Аслан. Животът обаче ще изпита Аслан и Девин от места, които не са очаквали.

Последна редакция: сб, 02 дек 2023, 17:43 от dterziiska

Общи условия

Активация на акаунт