Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 219
  • 781
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, открих, че имам Candida Albicans. Но тъй като имам нов сексуален партньор в живота си се притеснявам дали мога да го заразя и него. Понеже отношенията ни са чисто сексуални не знам дали към момента има някакви оплаквания. Какъв е шанса за заразяване и симптоми при мъжете от тези гъби?

# 451
Здравейте, открих, че имам Candida Albicans. Но тъй като имам нов сексуален партньор в живота си се притеснявам дали мога да го заразя и него. Понеже отношенията ни са чисто сексуални не знам дали към момента има някакви оплаквания. Какъв е шанса за заразяване и симптоми при мъжете от тези гъби?
Задължително лечение и той, че може да си ги подмятате дори и той да няма симптоми и да се мъчиш ти.

# 452
Изобщо не е задължително. Мъжете много по-рядко хващат гъбички.
Така - та първо - докато не се излекуваш - никакви сексуални контакти. По правило - неусложнена гъбична инфекция се лекува за около седмица.
Второ - секс само с презервативи, особено при нова връзка. Гъбичките са най-безобидното като инфекция. А и обикновено не се хващат, те си живеят в нас, избиват при определени фактори.
Все пак - обсъди въпроса с лекаря ти, на мен последния път ми казаха, че няма смисъл от лечение на партньора и не ми ги е препредал.

# 453
Изобщо не е задължително. Мъжете много по-рядко хващат гъбички.
Така - та първо - докато не се излекуваш - никакви сексуални контакти. По правило - неусложнена гъбична инфекция се лекува за около седмица.
Второ - секс само с презервативи, особено при нова връзка. Гъбичките са най-безобидното като инфекция. А и обикновено не се хващат, те си живеят в нас, избиват при определени фактори.
Все пак - обсъди въпроса с лекаря ти, на мен последния път ми казаха, че няма смисъл от лечение на партньора и не ми ги е препредал.
Това, че не винаги мъжете имат симптоми, не значи, че не може да ни го прехвърлят ей така. При жените 90% от предаваните болести се проявяват със симптоми, при мъжете ако се прояви е доста по-късно. Заслужава ли си?
Не е ли по-лесно мъжа да пие едни капсули по схема и да маже мъжеството си за една седмица и готово.
Моят приятел не реагира остро при това, даже много отговорно се отнесе към това. Сам каза, предпочитам да съм сигурен, че всичко е наред, а не да си ги подмятаме тия гъби и да се притесняваме.
Иначе, да, гъбичките са си в нас, просто при благоприятна среда се размножават. Еми при мен беше след басейн. И то глабрата.
След лечението нямам проблеми, само дето пия пробиотик, че лактобацилите ми са изчезнали 😂 след три месеца живот и здраве да няма др проблеми ще ида пак на преглед.
На мен всеки гинеколог при гъбична инфекция ми е давал и лечение за партньора. Може да е и само през устата, зависи от случая.

# 454
Може ли да ми препоръчате добър лекар в София, който ще може да ми помогне с кандида КРУЗЕЙ?
Приключих итраконазола и абсолютно никакво подобрение. Не се издържа вече

# 455
Азара.,
Така, има много неща, които пишеш и са верни, някои обаче не са.
Гъбичките от рода Кандида нормално обитават влагалището. При свръхрастеж - се получава инфекция. Мокрите бански са много по-опасни за свръхрастеж, отколкото секс. Затова и от години - винаги си нося по 2 чифта бански и си ги сменям.
Изрично питах 3 различни лекари миналата година - АГ, кожно-венерически и микробиолог за моята Кандида Албиканс - не изписаха нищо за партньора. За Глабрата положението може би е мааалко по-различно, защото е по-особен щам.
Ами не ме е презаразил с гъбички, това е сигурно. Но то си зависи и от имунитет и от всичко.
Относно лактобацилите - съжалявам, но се налага да ти го кажа - с пиене на пробиотици няма да стане завъждането на лактобацили във влагалището. Вземи си един вагинален пробиотик и си слагай поне 1 курс - най-добре Гинофилус - 14 вечери по 1.
И съм сигурна, че ще видиш положителен резултат за лактобацилите.

Edit: User, д-р Боянова, НЦЗПБ. Давала съм координати по-назад в темата. Тя е микробиолог и се занимава с такива идиотски щамове Кандида. Щом на мен ми излекува Кефира, и с Крузей ще се справи.

# 456
Азара.,
Така, има много неща, които пишеш и са верни, някои обаче не са.
Гъбичките от рода Кандида нормално обитават влагалището. При свръхрастеж - се получава инфекция. Мокрите бански са много по-опасни за свръхрастеж, отколкото секс. Затова и от години - винаги си нося по 2 чифта бански и си ги сменям.
Изрично питах 3 различни лекари миналата година - АГ, кожно-венерически и микробиолог за моята Кандида Албиканс - не изписаха нищо за партньора. За Глабрата положението може би е мааалко по-различно, защото е по-особен щам.
Ами не ме е презаразил с гъбички, това е сигурно. Но то си зависи и от имунитет и от всичко.
Относно лактобацилите - съжалявам, но се налага да ти го кажа - с пиене на пробиотици няма да стане завъждането на лактобацили във влагалището. Вземи си един вагинален пробиотик и си слагай поне 1 курс - най-добре Гинофилус - 14 вечери по 1.
И съм сигурна, че ще видиш положителен резултат за лактобацилите.

Edit: User, д-р Боянова, НЦЗПБ. Давала съм координати по-назад в темата. Тя е микробиолог и се занимава с такива идиотски щамове Кандида. Щом на мен ми излекува Кефира, и с Крузей ще се справи.

Преди при други АГ съм била, с албиканс, също са ми изписвали за партньора, с когото съм водила полов живот.
За човек като мен, който е предразположен към чести гъбични инфекции (антибиотици, стрес, менструация, басейни и морета и тн), мисля, че няма да му стане нищо на човека ако глътне три капсули за седмица.
Презаразявала съм се така, извинявай, но ти го пиша и от опит.
Продадох си учебниците да ти покажа какво пише в тях.

Така е редно, да се лекуват и двамата. Вече какво Ви казват другите АГ не знам.

За пробиотиците знам, че не  винаги става само перорално, но това ще се допълни при последващ преглед и след МБ.
Не съм лекар, акушерка съм по специалност и работя като медицинска сестра. И въпреки това не си самоизписвам лекарства, има си лекари за тази работа.
Иначе откакто пия пробиотиците имам подобрение (не съм взимала повторна Мб, както казах ще е при следващия преглед).

П.с. Не се заяждам, съжалявам ако звучи така.

# 457
Задължително лечение и той, че може да си ги подмятате дори и той да няма симптоми и да се мъчиш ти.

# 458
Азара.,
Не го приемам като заяждане, тук сме, за да си помагаме някакси. Споделям опит и аз.
Разбира се, не съм лекар, но съм минала доста и знам какви са механизмите на предаване на такъв вид инфекции, както и това, че всъщност гъбите са си наши, просто трябва да ги държим под контрол.
Виж на контролната МБ, но лично аз само от орален пробиотик не съм завъждала лактобацили.

# 459
Здравейте!
Отчаяно търся помощ. В микробиология на фецес се изолира масово количество Кандида. Основен симптом е ужасна диария по няколко пъти на ден. Сутрин се изхождам нормално и след това се започва. Бях на гастто и ми изписаха Микомас 3 таблетки през ден и Омнобиотик 6. Днес изпих последната таблетка,мо ефект почти няма.. Утре ще ходя до личния, който е хомеопат да видя той какво ще каже. Направо тази диария ме побърква Sad правиха ми и други изследвания като калпротектин отрицателен, окултно кървене,което първоначално беше слабо положителен резултат,после при повторно отрицателен и дефисиле нещо си, също отрицателно. На ехо всичко е Ок.
Някой минавал ли е през нещо подобно..

# 460
Какъв тип гъбичка се откри? Албиканс, нон албиканс? Влагалищен секрет чист ли е? В НЦЗПБ може би да потърсите консултация с микробиолог, макар че едно от момичетата, което пише тук не успя да се излекува от кандида крузей дори и след лечение назначено от тях.

# 461
Пише само Candida spp - масово..
Влагалищен не са ме карали да пускам,а бях и на гинеколог. Каза,че съм чиста там.

# 462
Лошото е, че тъй като вече е проведено лечение, ще трябва да се чака минимум 10 дни преди нова МБ.
Иначе - тъй като и аз си лекувам чревните истории в НЦЗПБ - понякога не сме успявали от първи опит с първо лечение да ги изтребим гъбите и сме сменяли схемата на лечение в движение. Много е важно да се държи връзка с лекаря за динамиката на симптомите. Аз лично съм звъняла да ми променят лечението и при втори опит е било успешно.
Чревните гъби, особено, когато са нон-албиканс са по-трудни за повлияване - поне от моя опит и не винаги с по-лека схема успяват да се изтребят.
Но много е важна антимикограмата в случая, за да се знае каква е чувствителността спрямо различните антимикотици.

# 463
Гъбичката трябва да се типизира и да се направи антимикограма, иначе е преливане от пусто в празно.

# 464
И аз съм общо взето на това мнение.
Неприятното е, че ще трябва да се изчака за нова микробиология с цялата тази симптоматика, но… аз съм била с месеци така.
Справях се донякъде с Ентерол да може да не съм с брутално разстройство, но и той трябва да се спре 5 дни преди МБ.
За пробиотиците няма някакво ограничение.

Общи условия

Активация на акаунт