Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 236
  • 781
  •   2
Отговори
# 435
Aloevera,
Дай да видим схемата, то така не се разбира. Иначе - правилните лекарства са изписани. Въпросът е как точно трябва да ги пиеш.
Другото - задължително пробиотик за АБ (Синкванон например) през целия курс АБ и месец след това. Вагинален пробиотик - да, след Макмирор, но да минат 1-2 дни след това.
Wa_wa, Гиназол действа 5 дни. Никакви други глобули през това време.
А и като цяло - по-добре изчакай 10 дни и направо пускай нова МБ, няма смисъл от Миковаг, Интимохелп или нещо такива.
Раздразването вероятно е многото глобули и вагинална сухота във връзка с менопаузата. Обсъди го с АГ.

# 436
  • Враца
Благодаря Мила,
Обсъдих го с гинеколога, затова бях на втори преглед. Изписа ми овлажняващи глобули, а външно да мажа Бетазон Трио, който не понесох, беше страшно парене. Затова си взех овлажняващ гел, който мажа от вчера вечерта. Но явно след всичко това съм нетърпелива да усетя подобрение, защото е страшно неприятно. А и от смрадлика съвсем съм пресушила кожата. Изобщо пълен купон 😞😞

# 437
Добре, овлажняващите глобули кои са? За какво ти е Миковаг или Интимохелп (което, доколкото знам - не върши никаква работа)?
Супер си се пресушила. Смрадликата е абсолютно не там. Аз от смрадлика си бях направила страшен проблем на лигавицата на устата, а за долу да не говорим. Бетазон Трио там долу 🤦🏻♀. Ужас. Този кортикостероид съвсем ще оплеска нещата, а да не говорим, че мен лично ми пари също.
Този Мултигин изглежда подходящ, но след като ще слагаш Гиназол, просто го прескочи следващите 72 часа след слагането и чак тогава поднови.
И да, сега нещата ще стават бавно, тъй че… бъди търпелива.

Бърз edit: пак съм пресолила манджата с Гинофилуса. Отново съм с явни симптоми на цитолитична вагиноза. В МБ ми пише “множество лактобацили”. Изписаха ми вътрешни промивки с разтвор на сода, има готови:

https://remedium.bg/eva-intima-intimen-dush-sas-soda-za-hlyab-ph … -0-147ml-075243/p

Та, дами, съвет, не предобряйте. Аз май месец бях с умерено количество лактобацили, само че след още месец слагане активно по 2 пъти в седмицата - хоп. А симптомите ми са брутални, то е едно парене при пишкане, парене долу, тече, кисела миризма. Пусках стерилни урини, няма нищо. Аман. Или никакви лактобацили, или много. Нещо дори аз не мога да уцеля количеството.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 19:21 от Mila1331

# 438
  • Близко съм

Това ми е схемата.

# 439
Тежка артилерия.
Обаче ти имаш 3 в 1, тъй че - прави я.
Ноо - се намесвам. Микомакс е недостатъчен, 3 капсули за 20 и кусур дни? Ще гъбясаш жестоко.
Как си с черния дроб? Ако си ОК - давай на всеки 3 дни по 1 хапче, ако не - поне ги направи на всеки 5. 7-8 Микомакса не е крайно много за месец, при добре работещ черен дроб, няма проблеми (от опит - пила съм двойно повече).
Друго - с това гарантирано ще умрат абсолютно всички лактобацили. Гинофилус е просто задължителен - вече писах, след Макмирор. И пробиотика е ясен, пий го на обед, за да не се бърка с АБ.
Уф, гадно, но ще оцелееш. И обичка на ушето да ти е оттук насетне.

# 440
Фунгостстин 3 пипети (300 000) и макмирор вагинални капсули. Да пия ли и магарешки трън хапчета,, как мислите?

# 441
  • Враца
Благодаря ти отново Мила!
Смрадликата и гела използвах само външно.
Искаше ми се да приложа Интимо хелп или микоеаг заради лекото розово течение, което ме стресира. Вчера имаше леко по флакона на Гиназола след прилагането.
Овлажняващите овули са Жавал. Сега ги прегледах, изглеждат подходящи за моята ситуация.
Ще изчакам 5 дни за Гиназола и ги започвам.

# 442
Юзър, с каква цел е този магарешки трън?
Wa_wa, ясно, че външно си ги ползвала, но… то и отвън се пресушава. Миковаг и Интимохелп няма да ти помогнат за това течение. Така и така, вече си сложила Гиназола. Чакаш 5 дни, ако още имаш розовото - отиваш на АГ да види какво се случва. Жавал са ОК, иначе.

# 443
Ва Ва мии с това, което ти препоръчах и мажи външно с вагисан. Ще видиш как сухотата ще отмине.

# 444
Юзър, с каква цел е този магарешки трън?

Получих много тъмни кръгове под очите от както започнах с лекарствата, черния дроб е претоварен може би

# 445
Фунгостатин е Нистатин, той изобщо не товари черния дроб.
Итраконазол - да.
Според мен - изчакай приключване на курса на лечение и тогава започни с този трън.
Според някои теории - няма такива неща като детокс на черния дроб. Той си се възстановява от самосебе си (разбира се, има някакъв капацитет).
Тъмните кръгове не ги свързвам точно с лекарствата, но все пак - не е лошо да си пуснеш едни чернодробни като ти мине лечението. Ти не си на някаква уау доза. Аз бях качила АЛАТ след няколко месеца активно лечение на гъби в червата с Дифлукан, но бях изпила сигурно 30.

# 446
Фунгостатин е Нистатин, той изобщо не товари черния дроб.
Итраконазол - да.
Според мен - изчакай приключване на курса на лечение и тогава започни с този трън.
Според някои теории - няма такива неща като детокс на черния дроб. Той си се възстановява от самосебе си (разбира се, има някакъв капацитет).
Тъмните кръгове не ги свързвам точно с лекарствата, но все пак - не е лошо да си пуснеш едни чернодробни като ти мине лечението. Ти не си на някаква уау доза. Аз бях качила АЛАТ след няколко месеца активно лечение на гъби в червата с Дифлукан, но бях изпила сигурно 30.

Дори още не съм започнала итраконазола, мислиш ли че такава малка доза ще има ефект на крузей?
То по принцип ме боли корема от страната на черния дроб от кандидата, вече може би не толкова силно и постоянно както преди нистатина

# 447
Изобщо не ти е малка дозата.
Боли те черния дроб от Кандида? Че те са чревни, освен да имаш болки в червата няма как това да те боли дроба 🤔. Боря се с гъбички в червата от няколко години, не е било Крузей, но съм си отглеждала няколко пъти Тропикалис, веднъж Кефир, веднъж Албиканс - има болки, но те са си в долната част на корема.
Според мен - пусни си чернодробни ензими преди да почнеш да пиеш Итраконазол и след него.

# 448
Кога е най-добре да се пуска МБ, за най-точни резултати?

# 449
За Мб няма точен момент, стига да не си в цикъл. И е хубаво да не си приемал АБ или антимикотични или поне да се отбележи.

Общи условия

Активация на акаунт