Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 204
  • 781
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря ви. Тези стептококи са от края на април, забравила съм да спомена. Тогава АГ ми каза да не се притеснявам, че имало във влагалището по принцип. Иначе хламидия, уреаплазма и микоплазма правих февруари и всичко беше отрицателно, приятеля ми и той.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 11:47 от Justine9

# 541
Аз искам да питам как може да се дезинфекцира бански, тъй като по време на морето пак се сдобих с гъбички (имам час за преглед другата седмица, но нямам никакви съмнения какво е, евентуално да са някой различен от албиканс вид). За бельото ясно, че се пере на много високи градуса, но предвид материята на банските едва ли е приложимо. Сещам се за едни антибактериални препарати, имаше такъв на ДМ, та се чудя дали би свършило работа.
Няма особена нужда.Гъбичките в природата живеят на тъмни,непроветриви места. Гъбичките се хващат от морето,първо,защото водата е солена и тя дезинфекция,особено срещу гъбички,много,защото ултравиолетовата светлина не им понася. По морето се променя диетата,пие се биричка и това носи със себе си гъбички инфекции.Има дезинфектанти за пране,за по-настоятелните дами,но всъщност гъбичките и ешерихията коли са си нормална та флора в червата.Т.е.човек се самоинфектира.По-добре избягвайте бял хляб,особено с мая,бира,пак по същата причина,всъщност какъвто и да е алкохол,сладки неща,приемате пробиотици през устата щамове точно за вагинални гъбички и използвайте спрей озонотерапия.Това профилактично.А при първи симптоми, може за започнете или тампони сода с мед или някакво основно етерично масло с такова от чаено дърво,но прого правилно дозирано,че да не се изгорите. Вършат доста по-добра работа от поредица антибиотици и антимикотици.( понеже кандида и ешерихия обикновено се редуват,лечението на едното прави другото и после обратно). И най-вече стрес и недоспиване ги докарва Simple Smile

# 542
Ама моля ти се, що за глупости.
Морска вода не е равна на гъбички. А и има някои, които не пият биричка на морето.
И не, не се самоинфектираме, няма да се уморя да го повтарям. Ние целите сме пълни с гъбички, имаме по кожата, по лигавиците, в червата, в устната кухина и ВЪВ ВЛАГАЛИЩЕТО. Просто гъбичките са в малко количество и при здрава микрофлора, не се развиват така, че да правят инфекции.
Обаче при мокра, топла среда, което е равнозначно на седене с мокър бански по цял ден, е твърде възможно да се развият и да предизвикат инфекция. Не от самото море, а от влагата и топлината.
За въглехидратите съм съгласна, за самолеченията със сода, мед, чаено дърво и т.н. - абсурд. Сложете си тампон със сода, която е супер алкална в нормално киселинното си влагалище и освен да си убиете лактобацилите, друго няма да постигнете. Чаеното дърво не на всеки понася, мен лично дори и в малко количество във вагинални глобули ми дразни. И не съм само аз така. За меда, който пък съдържа захари да не говорим.
При симптоми на гъбична инфекция се ходи на доктор, прави се микробиология, лекува се с подходящи лекарства и глобули. При често рецидивираща Кандида, без други полово-предавани болести (да, една нелекувана трихомоназа или инфекция с уреаплазма също се отключват), се изключват метаболитни проблеми с кръвната захар и инсулина и се прилагат дългосрочни схеми, не само за един курс лечение. Едни противозачатъчни също могат да отключат гъби, както и ред други лекарства - антибиотици, кортикостероиди, на мен ИПП ми правят гъби също. Хроничен стрес също.
Айде, да не обвиняваме солената вода и мъжете нон-стоп, въпреки че последните при рецидивираща кандидоза също трябва да се изследват и то не само за гъби, ами и за всякакви полово-предавани болести.
Освен, че аз самата съм се лекувала от 100 гадории, та знам от опит как се навързват нещата, съм в този форум от години и виждам как недиагностицирани навреме ППБ отключват гъби и БВ.

# 543
Урокултурата ми остана чиста за първи път от месеци. Обаче тая тъпа бактерия ентерококи фекалис във влагалищен секрет ми се струва, че няма да изчезне без нищо. Някой ползвал ли е силвърджин вагинални глобули? Не ми се иска пак антибиотик както настоява гинекологът. Тоя кръговрат няма да има край иначе.

# 544
Няма да изчезне без нищо, ама няма да изчезне и с нов АБ.
Ползвала съм ги тези глобули, но са много слаби, това в мултирезистентна гад, няма да се оправиш с тях.
Аз комбинирах няколко вида АБ и антисептични глобули с вагинален пробиотик и така се отървах.
Ако не се лъжа - първо пробвах с Флоумизин + Лактажин, не стана, после Видермина глобули + Гинофилус и се оправих.
Иначе, ако сега се лекувам - ще си сложа Флоумизин + Гинофилус, това бих си го измислила сама като схема. 😃
Само споделям, не натрапвам мнение 😉.

# 545
Няма да изчезне без нищо, ама няма да изчезне и с нов АБ.
Ползвала съм ги тези глобули, но са много слаби, това в мултирезистентна гад, няма да се оправиш с тях.
Аз комбинирах няколко вида АБ и антисептични глобули с вагинален пробиотик и така се отървах.
Ако не се лъжа - първо пробвах с Флоумизин + Лактажин, не стана, после Видермина глобули + Гинофилус и се оправих.
Иначе, ако сега се лекувам - ще си сложа Флоумизин + Гинофилус, това бих си го измислила сама като схема. 😃
Само споделям, не натрапвам мнение 😉.
Вкъщи имам гинофилус. Трябва да взема само другите глобули. Понеже на силвържина пише изрично, че е за тази бактерия. През устата не искам да пия, обаче глобули ще сложа, защото бая сърби вече.

# 546
Хаха, глупости, не е изрично за тази бактерия. В него има сребро, което е широкоспектърен антисептик, но в какво количество - казва ли ти някой. Точно с тоя ентерокок едва ли ще се справи.
Аз лично Силвържина (Плюс) го ползвам да си намаля лактобацилите като си направя някоя цитолитична вагиноза, ама той и затова не върши кой знае каква работа винаги, последния път - грам никаква работа не свърши, а говорим за лактобацили, а не за резистентни ентерококи.
Ама ти си знаеш, де, аз отново споделям лично мнение.

# 547
Ама моля ти се, що за глупости.
Морска вода не е равна на гъбички. А и има някои, които не пият биричка на морето.
И не, не се самоинфектираме, няма да се уморя да го повтарям. Ние целите сме пълни с гъбички, имаме по кожата, по лигавиците, в червата, в устната кухина и ВЪВ ВЛАГАЛИЩЕТО. Просто гъбичките са в малко количество и при здрава микрофлора, не се развиват така, че да правят инфекции.
Обаче при мокра, топла среда, което е равнозначно на седене с мокър бански по цял ден, е твърде възможно да се развият и да предизвикат инфекция. Не от самото море, а от влагата и топлината.
За въглехидратите съм съгласна, за самолеченията със сода, мед, чаено дърво и т.н. - абсурд. Сложете си тампон със сода, която е супер алкална в нормално киселинното си влагалище и освен да си убиете лактобацилите, друго няма да постигнете. Чаеното дърво не на всеки понася, мен лично дори и в малко количество във вагинални глобули ми дразни. И не съм само аз така. За меда, който пък съдържа захари да не говорим.
При симптоми на гъбична инфекция се ходи на доктор, прави се микробиология, лекува се с подходящи лекарства и глобули. При често рецидивираща Кандида, без други полово-предавани болести (да, една нелекувана трихомоназа или инфекция с уреаплазма също се отключват), се изключват метаболитни проблеми с кръвната захар и инсулина и се прилагат дългосрочни схеми, не само за един курс лечение. Едни противозачатъчни също могат да отключат гъби, както и ред други лекарства - антибиотици, кортикостероиди, на мен ИПП ми правят гъби също. Хроничен стрес също.
Айде, да не обвиняваме солената вода и мъжете нон-стоп, въпреки че последните при рецидивираща кандидоза също трябва да се изследват и то не само за гъби, ами и за всякакви полово-предавани болести.
Освен, че аз самата съм се лекувала от 100 гадории, та знам от опит как се навързват нещата, съм в този форум от години и виждам как недиагностицирани навреме ППБ отключват гъби и БВ.

Никъде не си противоречим.Не съм изключила фактора хормони,стрес  и прочее.Под "самоинфектираме" имам предвид същото.Гъбичките живеят нормално навсякъде в нас,но не ни правят проблеми,ако няма допълнителен фактор.За содата с мед (а не поотделно!) ми го препоръча АГ,2те заедно се смесват в пропорции и се поставя с тампон.И да ти кажа,че върши по-добра работа от Нистатин например.Човек може да е алергичен към всичко,не само чаено дърво,то се разрежда много ,защото гори.Към мед може също да има алергия.Ама всеки си знае. Аз давам само допълнителна информация,че има и други лечения,познати на света много преди съвременните( за да не звуча,че ги отхвърлям,ще кажа само,че се лекувам  винаги по лекарско предписание,а не по форуми и препоръки).Жените нямат гъбички от последните 50год и все пак са се лекували.Също от лекар знам за промиване с чай от лайка,за лавадулово масло и прочие.Човек като има непоносимост към едно,може да опита друго.Разбира се ,винаги трябва да пита лекаря си.Медът дезинфекцира от всякакви бактерии и същевременно храни лактобацилите,така че спокойно, няма да намалеят. Някога със сода и мед в детството ми лекуваха  гнойна ангина.Може би тук има дами,които ще го потвърдят,беше масова практика.И за солената вода,настоявам,че  не е фактор. Самата вие го казвате,да не я обвиняваме.Макар и да гори бебешката кожа,някога хората, когато са я използвали,бебетата не са развивали кожни гъбични инфекции.Това не значи,че са нямали други работи Simple Smile

# 548
Казваш много правилни неща, гъбичките не са отсега, лекували са се с каквото там е имало преди да има сегашните антимикотици.
Колко са вършели работа тези неща - идея си нямам, а и надали има някаква адекватна историческа статистика.
Идеята ми е, че то допреди 20 години беше масова практика АГ да изписват промивки, вътрешни, с какви ли не кухненски глупости. Соди, лайки, смрадлики, калиев перманганат, да, външно някои от тези неща облекчават, ама не лекуват, вътрешно - тотално скапват флората, години наред не се оправях ни от гъби, ни от всякакви бактериални инфекции, и то как - като грам лактобацил не ми беше останал от агресивните лечения. Добре, че излязоха нови продукти на пазара, АГ взеха да отричат промивките и там каквото е, та взех да се оправям лека-полека.
Повярвай ми, последеният път като хванах гнойна ангина, какви ли не тъпотии си прилагах като гаргари, само и само да паднат налепите, които ставаха все повече и повече, защото хванах и уикенд, та чаках 5 дни, докато ми излезе МБ - сода, лайка, мед, Гранифурин, нишадър, затоплена кола (прочетох го тук във форума), нищо не помогна, имах стафилококова инфекция и без АБ не стана, но на 2-рия ден от АБ налепите почнаха да падат от самосебе си. Не че не се наложи да пия 2 АБ, ама това е друг въпрос. Много съм за билките и народното лечение, но преценявам внимателно кога се ползват с успех, кога не (обикновено проба-грешка). Тъй че знам от опит, че влагалището с неговата особена киселинност и микрофлора, която е много по-различна и уязвима от тази на устата, не е за прилагане на разни такива илачи. Както и очите, там всякаквите лайки, кърма, сребърна вода, само могат да навредят, а не да помогнат.
Виж, в устата и носа съм експериментирала с какво ли не, то и с очите си съм го правила ☺, но истината е, че при сериозна инфекция просто нещата не се получават. За някое дребно вирусче - да, за гъби и бактерии - не.
Не го приемай като критика, но има доста девойки, които не искат да ходят на АГ, защо да не видят в бг-мамма какво пишем и хоп, да почнат да се самолекуват с мед, сода, чесън, кисело мляко и подобни. Ми не е ОК, съжалявам. Разбира се, че всеки си носи глава на раменете и може да си прави каквото си иска с тялото, но не живеем в 19 век все пак. За Нистатин конкретно, ми то е най-стария антимикотик или по-точно АБ с противогъбично действие, за да съм най-точна, на мен лично също ми идва слаб, тъй че предпочитам по-новите, еднократни и силни антимикотици, когато ми се наложи да се лекувам.
Факторите - вече сме ги споменавали многократно, но ширещата се заблуда, че всъщност “хващаме” гъбички, ме кара постоянно да напомням, че не, не ги хващаме, а ги развиваме и това е ключово, за да ограничим рецидивите. Защото, ако жена Х прави по 1 гъба на 5 години, има жени, които го правят всеки месец, то тогава проблемът обикновено е сериозен и се крие нейде дълбоко в цялото и тяло (че и душа, ако щеш). И е важно тези неща да се знаят.
Аз ги пиша тези работи постоянно, явно още не ми е секнал ентусиазмът, но понеже за първи път, когато се сблъсках с гъбички беше, когато бях на 18 г. и още секс не бях правила дотогава, вече имам над 20 годишен стаж с такива инфекции и далеч не само влагалищни, ами всякакви. Разбира се, не следва моето мнение да е меродавно, но споделям опит, нали това е целта на този форум. Иначе - да, има алтернативни лечения или да кажем - профилактики, една добре балансирана диета без сладко е супер, въпреки че дори аз дето баща ми се шегува от години, че съм гъбената ферма, сори, ама не я спазвам. Та така 😀.

# 549
Казваш много правилни неща, гъбичките не са отсега, лекували са се с каквото там е имало преди да има сегашните антимикотици.
Колко са вършели работа тези неща - идея си нямам, а и надали има някаква адекватна историческа статистика.
Идеята ми е, че то допреди 20 години беше масова практика АГ да изписват промивки, вътрешни, с какви ли не кухненски глупости. Соди, лайки, смрадлики, калиев перманганат, да, външно някои от тези неща облекчават, ама не лекуват, вътрешно - тотално скапват флората, години наред не се оправях ни от гъби, ни от всякакви бактериални инфекции, и то как - като грам лактобацил не ми беше останал от агресивните лечения. Добре, че излязоха нови продукти на пазара, АГ взеха да отричат промивките и там каквото е, та взех да се оправям лека-полека.
Повярвай ми, последеният път като хванах гнойна ангина, какви ли не тъпотии си прилагах като гаргари, само и само да паднат налепите, които ставаха все повече и повече, защото хванах и уикенд, та чаках 5 дни, докато ми излезе МБ - сода, лайка, мед, Гранифурин, нишадър, затоплена кола (прочетох го тук във форума), нищо не помогна, имах стафилококова инфекция и без АБ не стана, но на 2-рия ден от АБ налепите почнаха да падат от самосебе си. Не че не се наложи да пия 2 АБ, ама това е друг въпрос. Много съм за билките и народното лечение, но преценявам внимателно кога се ползват с успех, кога не (обикновено проба-грешка). Тъй че знам от опит, че влагалището с неговата особена киселинност и микрофлора, която е много по-различна и уязвима от тази на устата, не е за прилагане на разни такива илачи. Както и очите, там всякаквите лайки, кърма, сребърна вода, само могат да навредят, а не да помогнат.
Виж, в устата и носа съм експериментирала с какво ли не, то и с очите си съм го правила ☺, но истината е, че при сериозна инфекция просто нещата не се получават. За някое дребно вирусче - да, за гъби и бактерии - не.
Не го приемай като критика, но има доста девойки, които не искат да ходят на АГ, защо да не видят в бг-мамма какво пишем и хоп, да почнат да се самолекуват с мед, сода, чесън, кисело мляко и подобни. Ми не е ОК, съжалявам. Разбира се, че всеки си носи глава на раменете и може да си прави каквото си иска с тялото, но не живеем в 19 век все пак. За Нистатин конкретно, ми то е най-стария антимикотик или по-точно АБ с противогъбично действие, за да съм най-точна, на мен лично също ми идва слаб, тъй че предпочитам по-новите, еднократни и силни антимикотици, когато ми се наложи да се лекувам.
Факторите - вече сме ги споменавали многократно, но ширещата се заблуда, че всъщност “хващаме” гъбички, ме кара постоянно да напомням, че не, не ги хващаме, а ги развиваме и това е ключово, за да ограничим рецидивите. Защото, ако жена Х прави по 1 гъба на 5 години, има жени, които го правят всеки месец, то тогава проблемът обикновено е сериозен и се крие нейде дълбоко в цялото и тяло (че и душа, ако щеш). И е важно тези неща да се знаят.
Аз ги пиша тези работи постоянно, явно още не ми е секнал ентусиазмът, но понеже за първи път, когато се сблъсках с гъбички беше, когато бях на 18 г. и още секс не бях правила дотогава, вече имам над 20 годишен стаж с такива инфекции и далеч не само влагалищни, ами всякакви. Разбира се, не следва моето мнение да е меродавно, но споделям опит, нали това е целта на този форум. Иначе - да, има алтернативни лечения или да кажем - профилактики, една добре балансирана диета без сладко е супер, въпреки че дори аз дето баща ми се шегува от години, че съм гъбената ферма, сори, ама не я спазвам. Та така 😀.
Така е.И права си,лекарят не може да се прескочи,най-малко,защото човек няма как да знае какво точно има ей така,по описание и на око.Може да си мисли,че са гъбички,ама да не са.Или да са комбинация от нещо.И аз като теб се занимавах с години,но  после с години се отървах.Дори не беше точно всеки месец,а направо нон стоп и с редуване с ешерихия,което пък налага антибиотично лечение и след антибиотик,разбира се -пак гъби. Правих пълни хормонални изследвания и на захар,какво ли не.Пих пробиотици,витамини и т.н.Накрая ми изписа тези неща,които съм убедена,че лекарите по принцип ги учат. Поне по-възрастните.Фармацевтите-също.Просто са отвикнали да разчитат на тях.Действат по-бавно,но не по-лошо,доказано чрез изследвания.След дълго редуване на антибиотик с антимикотик,накрая АГ каза да спра с тези работи.Като взех комплексни мерки с другите неща,взеха, че се махнаха.Не знам кое в каква степен помогна,може би просто,защото подходът е бил комплексен.Строга въглехидратна диета не съм пазила,само хлябът с мая изключих.Алкохол не пия. Но пък шоколад ....

# 550
  • Варна
Здравейте , Дами !
Минавам с една молба - препоръчайте ми изпитан пробиотик ( орален и локален -вагинален ) .
  В омагьосан кръг съм от доста време - появяват се пустите гънки , пускам изследвания , назначават ми лечение , минавам повторно изследванията - всичко излиза чисто и след 2-3 месеца сме в стартова позиция. До сега нито един гинеколог не ми е изписвал някакви пробиотици , било то такива , които да пия или да слагам локално след лечение с глобули и кремове , за възстановяване.
  Ще бъда благодарна , ако ми препоръчате и споделите колко време приемате и в каква доза .
 Благодаря предварително !

# 551
Качи последната си микробиология да видим как са ти лактобацилите.
От вагиналните - Гинофилус, от оралните - аз лично съм доволна от Синкванон.

# 552
Здравейте , Дами !
Минавам с една молба - препоръчайте ми изпитан пробиотик ( орален и локален -вагинален ) .
  В омагьосан кръг съм от доста време - появяват се пустите гънки , пускам изследвания , назначават ми лечение , минавам повторно изследванията - всичко излиза чисто и след 2-3 месеца сме в стартова позиция. До сега нито един гинеколог не ми е изписвал някакви пробиотици , било то такива , които да пия или да слагам локално след лечение с глобули и кремове , за възстановяване.
  Ще бъда благодарна , ако ми препоръчате и споделите колко време приемате и в каква доза .
 Благодаря предварително !
Аз пих в продължение на четири месеца пробиотици на Або фарма Интимохелп. По два пъти на ден. И един месец ползвах борна киселина влагалищно. Резултатът е лактобацили над 10 на 5. Борната киселина трепе всякакви гъбички и бактерии.

# 553
  • Варна
Качи последната си микробиология да видим как са ти лактобацилите.
От вагиналните - Гинофилус, от оралните - аз лично съм доволна от Синкванон.

За съжаление нямам снимка , но ясно помня :
- Не се изолират патогенни микроорганизми
- Кандида - (-) отрицателно
- Трихономис вагиналис - (-) отрицателно
- Лактобацилис - Липса на лактобацили

За Гинофилус - колко време продължи употребата му? За Синкванона мисля да си го пия поне 3 месеца за начало .

# 554

Здравейте, това според вас как се лекува, има ли някой с подобен проблем и само с полижинакс може ли да мине, защото нямам подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт