Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 197
  • 781
  •   2
Отговори
# 525
Тези са ми от този сезон, два чифта,  и ми е жал да ги изхвърля. Иначе не след всяко море съм така, но сега ми излезе и една крайно стресова ситуация, та нещата са комплексни.

# 526
Е, изпери ги тогава на 60 градуса, гарантирано няма да им стане нищо. Никога не си пера банските на ниски температури.
А и все пак - не сме тръгнали да си изхвърляме всички гащи, защото имаме гъбички. То, ако затова точно гъбясвахме, нямаше да се отървем никога. Както сама казваш - стресовата ситуация най-вероятно е отключила проблема.

# 527
Така, след 7 месеца неравностойна борба с некадърни лекари, гъбичка кандида крузей и ешерихия коли във влагалищен секрет и урина, най-накрая съм утрепала тия гадове. Няма ешерихия, няма крузей в микробиологията. За мой ужас е избуяла друга бактерия ентерококи фекалис, но микробиоложката,  която е може би една от най-добрите в България, ми каза да не правя нищо. След месец нова проба и засилване на имунитета,.може пробиотици вагинално и борна киселина, която се оказа цяло чудо и благодарение на която се отървах от кандидата, а.и.вдигнах лактобацилите си над 10 на пета. Сега ще мина през личната да й покажа резултатите да видим тя какво ще каже.

# 528
А имаш ли лактобацили изобщо?
Личната не е много подходяща за тези въпроси.
От опит мога да ти кажа, че това е страшно резистентна гад, тъй че се подхотви за борба. Но само локално, най-вече с вагинален пробиотик. Колкото може повече.
Аз така успях да я елиминирам последния път, но ми отне 3 месеца.

# 529
А имаш ли лактобацили изобщо?
Личната не е много подходяща за тези въпроси.
От опит мога да ти кажа, че това е страшно резистентна гад, тъй че се подхотви за борба. Но само локално, най-вече с вагинален пробиотик. Колкото може повече.
Аз така успях да я елиминирам последния път, но ми отне 3 месеца.
Това каза и микробиоложката - пробиотици вагинално и никакъв антибиотик. А иначе личната ми лекарка е най-адекватната от всички светила, дето обиколих и не я послушах за лечение още в нначалото. Какви симптоми ти даваше тая гад? Аз имам нещо като боцкане, дразнене, сърбеж.. Не е непрекъснато, но ме влудява. Имам лактобацили над 10 на 5.

# 530
Пареше ми като пишкам и не само.
Почвай поддържаща терапия, ще ги пребориш без АБ.

# 531
Пареше ми като пишкам и не само.
Почвай поддържаща терапия, ще ги пребориш без АБ.
Току що си тръгвам от личната - ударна доза клеева тинктура за месец, миене с гинексид и озонотерапия с вулвоваги. Никакви гробули, защото от ползване на толкова много съм станала супер чувствителна. Пуснах и на аг изследванията да видим утре какво ще каже. И на мен ми припарва, отвратително е. Утре ще пусна и стерилна урина да видя там дали има нещо или съм успяла да утрепам ешерихията.

# 532
  • гр.Пловдив
Какво е озонова терапия с вулвоваги? Thinking

# 533
Какво е озонова терапия с вулвоваги? Thinking
Това е спрей, който се пръска външно и вътрешно. Лекарката каза, че е озонова терапия. Даже още не съм видяла какво представлява.

# 534
Моля препоръчайте добър пробиотик за вагинално ползване.
Изписаха ми  Лактажин-получих ужасен сърбеж от него.
Мен също ми препоръчаха да се  мия с интимен сапун на Себамед 3,8рн

# 535
Сафорела го дават за измиване при бактериални и гъбични инфекции.
Ето какво пише, който иска да го използва съпътстващо при лечение на такива.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010018937

# 536
Себамед е добър, аз го ползвам от години.
Лактажин - наистина дразни много при някои.
Гинофилус е много по-добър.
Обаче, ако си с активна гъбична инфекция, вагиналния пробиотик няма да ти помогне, той е за възстановяване на флората. И за превенция.

# 537
Здравейте! Реших и аз да попитам за съвет, защото съм леко отчаяна от тия гъби. Март месец за първи път се появиха- гъст секрет, сърбеж, микробиологията потвърди кандида албиканс (отварям скоба, че отскоро съм сексуално активна, та може и да е свързано, знам ли). АГ ми изписа еднократно Ломексин. Всичко мина. Месец след това - същата работа, този път без течение. Тогава вече пих Микомакс на 1,3 и 7-ми ден, също ми изписаха Клотримазол за мен и приятеля ми, тъй като и той имаше някакви симптоми. Микробиологията след лечението ще я приложа, казаха ми, че е ок. Май месец нямаше нищо. Да, обаче юни отново, пак само сърбеж. И така досега. Седмица преди да ми дойде задължително ме засърбява. Последното лечение, което ми назначиха е Микомакс за 2, 3 месеца - еднократна доза от две капсули на третия ден от МЦ. Вече съм на втория месец от тази схема, този път бая ме сърбеше, като има и дни на затишие, много ме объркват тия гъби. Слагах по предписание след леченията Гинексид, Ева Интима, Лактажин, но гъбите си се появяват. Прикачвам и последното изследване от юли. Ще съм благодарна ако ми дадете някакви съвети, ще направя още един месец Микомакс схемата, но ми е притеснено, че няма досега никакъв резултат.

От юли

# 538
Не са гъби в случая.
Имаш бактериална инфекция от Стрептокок, а това се лекува по друг начин.
Лактобацилите ти ги няма никакви, единични са, затова избуяват други бактерии. Лактажинът явно не помага.
Направи сега актуална микробиология, защото от юли досега кой знае какво се е случило.
Схемата с Микомакс е добра, просто не прави изследване веднага след него, изчакай 7 дни и пускай да се види какво се случва точно.
И секс - само с презервативи.
Приятелят ти трябва да си пусне и той изследване на еякулат.
И между другото - освен обикновена микробиология, пусни и ДНК тестове за полово-предавани болести - хламидия, микоплазма и уреаплазма. Не рядко именно заради тях се получават такива инфекции, а те не се хващат на обикновена микробиология.

# 539
  • Пловдив
Не знам първото изследване с антибиограмата откога е,но там има бактерия,а не гъбички.Последното изследване е ок,само нямате лактобацили.

Общи условия

Активация на акаунт