Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 228
  • 781
  •   1
Отговори
# 465
Бях при личния днес. Каза, че с 3 таблетки Микомакс едва ли ще се изчистя и ми изписа Нистатин, но не знам на каква схема, защото пусна рецептата електронно + хомеопатия за поддържане на червата.
Сега се чудя дали да не искам още едно мнение от гастро, защото при първия дето ходих май цялата идея е да стигна до колоноскопия и ме вкараха в някаква схема.
Мила, каква беше симптоматиката при теб при кандида на червата?

# 466
Бях при личния днес. Каза, че с 3 таблетки Микомакс едва ли ще се изчистя и ми изписа Нистатин, но не знам на каква схема, защото пусна рецептата електронно + хомеопатия за поддържане на червата.
Сега се чудя дали да не искам още едно мнение от гастро, защото при първия дето ходих май цялата идея е да стигна до колоноскопия и ме вкараха в някаква схема.
Мила, каква беше симптоматиката при теб при кандида на червата?
Можеш да изпиеш и десет микомакса, ако кандидата не е чувствителна на него няма да се оправиш. Същото е и за нистатина. Не се лекувай на сляпо, защото ще станеш резистентна и ще влезеш в кошмарен филм. Няма никакво значение как се е лекувала Мила, след като ти не знаеш какво бориш. Схемата е една - микробиология, изолиране на гъбичка, типизиране, антимикограма и читава лекар да назначи схема за лечение.

# 467
Разбира се, че няма да се лекувам с лечение идентично на Мила.
Питах я какви симптоми е имала. Simple Smile

# 468
Извинявам се, ако съм прозвучала рязко. Понеже аз от януари съм в ада с кандида крузей и ешерихия коли, та много искам да съм в помощ на други да не стигат до това положение. Едва, едва се оправям след поредно лечение, въпреки че от самото начало имам перфектна микробиология и антимикограма, но пък попадах на много калпави лекари.

# 469
Извинявам се, ако съм прозвучала рязко. Понеже аз от януари съм в ада с кандида крузей и ешерихия коли, та много искам да съм в помощ на други да не стигат до това положение. Едва, едва се оправям след поредно лечение, въпреки че от самото начало имам перфектна микробиология и антимикограма, но пък попадах на много калпави лекари.

Няма проблем, желая бързо възстановяване!
Аз съм ядосана, защото от около 3 седмици съм с кофти диария и подуване на корема без болки и влязох в някаква схема май, тъй като още преди прегледа лекарката, при която ходих ми назначи окултно кървене, калпротектин и клостридиум дифисиле, паразити и микробиология в лабораторията на център, в който тя работи.
Съответно абсолютно всичко си заплатих. Не знам дали нещо можеше да мине по ЗК. Излезе слабо положителен тест на окултното, останалите две отрицателни. Подозирам, че имам вътрешни хемороиди, защото през годините се е случвало при изтриване да има следи от малко ярка кръв. А и сега с тази диария доста дискомфорт имах. Повторих окултното в друга лаборатория и излезе отрицателен. Микробиологията излезе с Кандида - масово и само това пише, няма антимикограма, няма дявол. Паразити нямам.
Последва преглед с ехограф, където не се откриха отклонения, но казаха, че най-сигурно е да се направи колоноскопия и директно ме пратиха за хоспитилизация, като искат да си заплатя самата процедура. Отделно ми пуснаха туморен маркер СА 19-9 (в норма) и тест за хранителни непоносимости като на касата ми искаха още 270 лева да пусна пак при тях, при което отказах. Пуснах само ТМ на друго място. Сега имам дата за колоноскопия за 29.08, но със сигурност ще потърся още едно мнение....

Забравих да допълня, че съм с тревожно разстройство и коремът ми години наред е доста чувствителен като цяло.

# 470
Споделям какво беше при мен - гадна диария с още по- гадна миризма. Направоооо 🤢.
Разбира се газове и т.н. След лечението - диарията се оправя и така знам, че гъби няма. До следващия път.
Колоноскопия за гъби? Аз бих се лекувала първо от тях и едва тогава - колоно. Разбира се, това също съм го правила - имам СРДЧ. Т.е. на колоноскопията нищо не откриха 😃.
Ти си имаш явен причинител на диария, а ако си с хемороиди - нормално в момента да са раздразнени и да кървят.
Разбира се, la farina е права, моето лечение си е било за моите гъби, с моята чувствителност към антимикотици.
И да, редно е да се направи по-точно изследване, но обясних вече, че ще трябва да чакаш, през това време диарията ще продължава. Не че е някаква супер драма, спокойно можеш да пробваш с 2 Ентерола на ден да я тушираш, но поне ще знаеш какво лекуваш и кои са верните лекарства.
Вариант 2 - пробваш с Нистатина и се надяваш, че си чувствителна и ще ти мине от него. После правиш задължително контролна МБ, но иди в НЦЗПБ, дори да не те лекуват там, изследванията им са точни и има антимикограма.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 15:12 от Mila1331

# 471
Благодаря!
Аз вчера изпих освен пробиотика, един Ентерол и последният Микомакс и оризова вода и днес съм добре, диария няма. Ходих си нормално веднъж засега. Ще видя идните дни как ще е.
Иначе и на мен ми мирише, че искат да си вземат пътеката и затова натягат за колоно.
Не съм от София, няма как да посетя НЦЗПБ на този етап.

# 472
Тогава пробвай с лечението на ЛЛ, дано подейства.
А за колоното - казвам ти го, защото според мен трябва да си се излекувала от тези гъби преди да правиш изследване от този тип. Мен лично цялото очистване ми доведе ужасен дискомфорт и диарията ми беше по-зле след колоното…

# 473
И аз това се зачудих на база сегашната ми диария и неизлекувани гъби как ще приема още препарати за прочистване..

# 474
Здравейте, момичета,
Препоръчвам ви горещо Уолтър Ласт и “Преодолей кандида”. Нужно е да сте готови за такъв тип диета обаче. Тялото не трябва да се мъчи, душата още по-малко, но пък сега е идеалния сезон за нея. Аз не ям месо, цитруси, както и печива с квас, кози продукти също (които ги и има като възможни храни), а от пробиотиците ми действат добре само ацидофилус, бифидус (3 вида) и рамнозус. Кандида не обича изненадите, затова надграждам с масла и зелени растения (чесън и лук постоянно), а също и със сода, чаено дърво (външно), маслина, риган, кокос, които я стресират (ако стомахът ви е проблемен, има лечение и за това, но пак е свързано с храненето, мисленето и емоциите). Купувам нещата си от фермерски пазари, старая се всичко да е органично и гледано от добри ръце.
Ако усещате гъбички и по други части на тялото си:
- за крака и ръце - бани от нишадър 2 пакета, чаено дърво (качествено масло), сода, йод/Лугол;
- за нокти - горното и мазане на ноктите с чаено дърво;
- за уши - с клечка за уши чаено дърво разредено с вода (никога навътре в ухото).
Планирам да започна да чета и Антъни Уилямс (има го и онлайн). От опит знам, че Кандида почти никога не е сама (дори и микробиологията да не го показва), затова цялостното изчистване е добра идея (нямам предвид лечебен глад). С неорганични хапчета и глобули не става трайно, освен в някои единични и начални за състоянието случаи.
Вярвам, че природата и връзката ни с нея е особено важна за лечението. За мен всяка болест е знак, че нещо вътре в нас не е наред, а специално вагиналните проблеми (не само според мен) са знак за дисбаланс в отношенията ни с мъжете. Вичко в нас е свързано (според източната медицина) и ние сме свързани (но това е друга тема). Храненето какво, как, с кого е особено важно. Нашето тяло е съвършено. Ние сме любов, но сме забравили това.
Започнете деня с усмивка и благодарност за хубавите неща в живота ви, с време за себе си (гимнастика, разходка, книга, танц, песен) или намерете ден, в който да сте сами. Промяната е важна. Но не очаквайте, че състояние, което ви измъчва 5 години, ще изчезне за 5 дни. Това е възможно само, ако избягате окончателно от настоящия си живот и навици.
За мен сексът е последния проблем, защото той е енергия, която всеки може да си набави и чрез общуване. Да живееш без любов (нямам предвид само партньори, деца и биологични връзки) е най-болезненото състояние. Както казва д-р Бах: Има две причини за всички болести на земята - да загубиш връзка със себе си и да загубиш връзка с околните (той също няма предвид роднините).
Няма трайно излекуване, докато няма трайно мислене в нова посока. А прошката е най-доброто стартово хапче за лечение на всичко. Всеки го има и е безплатно. Обичайте се и бъдете здрави!
П.п. Не следя форума, затова ако имате някакви въпроси по книгата, на лични.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 09:08 от tiarina

# 475
Здравейте имах гъбички (candida albicans) ,които излекувах успешно, изследването беше супер.
Лекувахме се заедно с партньора ми, той след това не отиде на преглед.
След това  няколко пъти само след секс имах гъсто бяло течение и след няколко дни всички симтоми пак са на лице. На какво се дължи според вас, възможно ли е той да не се е излекувал или вината е в мен...

# 476
Звучи ми като да не е бил излекуван, щом при теб нещата са били ок след изследването. Аз и него бих пратила да се тества, преди да имаме контакт.

# 477
Да, най-вероятно не се е лекувал или долекувал той. Сигурно ли е, че се е лекувал както трябва, някои мъже са малко пренебрежителни спрямо лечения, ако изобщо започнат не довършват цялостния курс и е да им мрънкаш като майка на дете. Моят приятел поне е доста отговорен и като види проблем отива и сам на лекар, като има лечение си го прави колкото трябва.
Пък имах един бивш, който ми разправя история с бившата си, как тя получила гъбички и са й изписали три капсули, едната дала на него, другите две за нея, ама той вика курва била, третото било за любовника според неговите представи 😂. Та голям страх берях да не гъбясам и аз, че върви обяснявай на ограниченомислещ откъде идват кандидите..

# 478
Да, най-вероятно не се е лекувал или долекувал той. Сигурно ли е, че се е лекувал както трябва, някои мъже са малко пренебрежителни спрямо лечения, ако изобщо започнат не довършват цялостния курс и е да им мрънкаш като майка на дете. Моят приятел поне е доста отговорен и като види проблем отива и сам на лекар, като има лечение си го прави колкото трябва.
Пък имах един бивш, който ми разправя история с бившата си, как тя получила гъбички и са й изписали три капсули, едната дала на него, другите две за нея, ама той вика курва била, третото било за любовника според неговите представи 😂. Та голям страх берях да не гъбясам и аз, че върви обяснявай на ограниченомислещ откъде идват кандидите..
Пихме и двамата Кандизол по схема , на мен ми бяха изписани още неща. Сега най-накрая се съгласи да се тества...

# 479
Дами,
Хубаво е да обвиняваме партньорите си за такива неща, НО…
Кандидите не са класическа полово-предавана болест. Те си живеят в нас и категорично не могат да се “хванат” само от секс. Причината, разбира се, може да е секс, но партньорът трябва да наистина с кандидоза, а това означава не чак толкова трудно видимо състояние. Това с безсимтомното носителство на гъбички при мъжете е толкова голям мит, че няма докъде. Сексът, сам по себе си, обаче може да причини гъбички, при самото триене се получават микротравми, микровъзпаление, средата се променя, изобщо - чудесна картинка на гъбичките, които така или иначе си живеят в нас да избухнат.
Причините може да са толкова неизброимо много, че няма докъде - прием на АБ, противозачатъчни, кортикостероиди, неподходящо бельо, ендокринни заболявания, стрес, други ППБ, нарушена микрофлора и какво ли още не. Сигурна съм, че изпускам нещо, защото факторите са много.
Но, за да не бъдем гадатели на боб и леща, следва да се направи следното - при една рецидивираща гъбична инфекция, следва все пак да се изследва и партньора, но не само за гъби, а и за други ППБ. Жената - също - хламидии, микоплазми, уреаплазми и изобщо всичко. Ако партньорът има гъби - да се лекува и съответно да се изследва контролно.
Ако няма - то проблемът не е той, а е при жената и да се видят кои от гореспоменатите фактори са провокатор на гъбите.
Секс - само с презервативи, най-вече, за да не се въртите в омагьосан кръг и да гадаете има ли гъби мъжа или няма.
Споделям само мимоходом опит - сегашния ми партньор не се лекува успоредно с мен от гъби, а аз имах 2 пъти. И двата пъти си бяха чисто мои - от други лекарства, които приемам. Питах изрично 3-ма лекари, АГ, венеролог и микробиолог, нито един не изписа лечение за партньора. Или моят е с някаква уау имунна система и не ги хваща или не знам, но не е хванал, не ми ги и предал обратно. Всъщност - досега от целият ми над 20 годишен опит с гъбички, никога от никой не съм хващала, на никого не съм ги предала. Винаги факторите при мен са били лекарства и донякъде - стрес.
Не ангажирам никого да се съобразява с моето мнение, но това е моят опит. За съжаление, това изобщо не важи за някакви други тъпотии, които съм имала от рода на уреаплазма и трихомони, тук става дума за патогени, а не за нормална флора и те задължително, ама задължително се тестват/изследват/тестват и за мъжете. Защото тук вече говорим за истинско безсимптомно носителство. Гъбичките си живеят върху всеки един от нас, от раждането до смъртта. Бебето ми на 1 седмица направи гъбички от подсичане, например. Миналата година направи кожна инфекция от Кандида на единия си пръст, бях в ужас, че ще го разнесе по кърпи и какво ли не - ами не, не стана нищо, нито той се зарази на друго място, нито зарази някой от нас. С това също искам да дам пример, че това, че някой друг е заразен от гъбички, не значи край, избухна атомна бомба и всички навред ще се заразим. То ако така лесно ставаше - да сме умрели всички от Кандида.
А това, че е отказал да се тества - ама изобщо не ме изненадва. Ако заплашите, че трябва да ходи на лекар, олеле, това ще е ад под небето. А пък при мъжете се иска следното - 1 стерилно шишенце, мастурбация и ти носиш пробата в лабораторията. 😀

Общи условия

Активация на акаунт