Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 187
  • 781
  •   1
Отговори
# 555

Здравейте, това според вас как се лекува, има ли някой с подобен проблем и само с полижинакс може ли да мине, защото нямам подобрение.
Не, няма да мине с полижинакс. Тази гад я утрепах след 7 месеца борба и изпити сума антибиотици. Оправих се от нитрофурантоин, който пих 1 месец по схема. Седем дни по 2 таблетки сутрин и вечер и останалите дни по 1 таблетка вечер. От 100 мг. бяха. Както и за 10 дни макмирор, който едва изтраях.

# 556
  • Варна

Здравейте, това според вас как се лекува, има ли някой с подобен проблем и само с полижинакс може ли да мине, защото нямам подобрение.

Не минава само с полижинакс . Месец пиех и аз хапчета по схема , за жалост обаче не помня какво и по колко , но борбата е дълга и доста ожесточена .

# 557
Елизабет,
Направи си курс 14 дни подред вечер Гинофилус, след това вземи още една опаковка и слагай през вечер, докато не ти свърши. Ако дойде цикъл междувременно - спирай и подновявай след това.
Синкванон - месец поне, после може да смениш с друг пробиотик, знам ли, тук другите дами да се изкажат. Но той е хубав, защото освен пробиотик, в него има Сахаромицети, които ги има и в Ентерол, чудесно е за червата, както и витамини от групата B.
Мария,
Може само с глобули, не пий АБ, от опит - не се оправя Ешерихия във влагалището от пиене на АБ през устата. Полижинакс - 12 вечери, след което и ти един курс Гинофилус. Не виждам в изследването микроскопия, т.е. дали имаш лактобацили, но вероятно нямаш никакви и ти, за да я има тази Ешерихия.
И ако на контролата пак излиза - пробвай отново с глобули, но други, наистина трудно се лекуват, но от опит - и с 3 АБ не стана при мен, накрая се оправих само с вагинален пробиотик, ама беше с месеци…

# 558
Два курса правих с полижинакс по 12 дни и НЕ се оправих, също го казвам от опит. Без АБ през устата ешерихия коли няма да изчезне от влагалището. Ще се влачи и тя като мен дълго, ако не пие правилния антибиотик през устата. Аз затова и предложих най-доброто и сигурно лечение - нитрофурантоин. Той действа като химиотерапевтик и там грешка няма, на мен испански уролог ми го изписа точно заради ешерихия, която се влачеше между уретрата и влагалището.

# 559
Благодаря, бременна съм, предписаха ми полижинакс к него ще слагам, после мисля да направя курс с пробиотици, ще видим какво ще ми кажат...

# 560
Благодаря, бременна съм, предписаха ми полижинакс к него ще слагам, после мисля да направя курс с пробиотици, ще видим какво ще ми кажат...
Аз пък се чудя червената боровинка не работи ли по същият начин,както ако причинява цистит? Нали така или иначе тази бактерия е част от нормалната флора в червата.

# 561
Бактерия без антибиотик няма как да се излекува. С добавки червена боровинка и мечо грозде може да се потушат симптомите и да облекчи за известно време, както и профилактично да се приемат, но не е за самостоятелно лечение.
Това е като да те боли зъб - ще пиеш обезболяващи, ама проблема си остава налице, тоест - кариеса. Без да се направи пломба и излекува зъба както трябва, колкото и обезболяващи да пиеш ефекта е един и същ, просто ще се стигне до невъзможна болка.
Същото е и с бактериите ( за тях АБ), както и гъбичките ( за тях антимикотици).

# 562
За съжаление - не.
Червената боровинка по принцип няма как да убие Ешерихията и в пикочния мехур, но някакси механически не и дава да се разраства толкова там, както и д-манозата, която я има в много от добавките за цистит.
Те наистина помагат - самата аз си пия редовно, както профилактично, така и когато съм имала цистит, ето в момент пак скърцам със зъби от поредното такова изстъпление, но… Ако има ешерихия или някаква друга тъпотия, трябва и АБ през устата, това си е вече задължително. Добавките просто облекчават и помагат, не лекуват 100%.
Вече във влагалището те не могат да стигнат, така както, за съжаление и да пием 500 орални пробиотика, каквото и да говорят - няма как те да колонизират влагалището с лактобацили. Затова си има глобули, затова си има вагинални пробиотици.
То за такива чревни бактерии и оралните АБ не са подходящи, от опит. Не само не изтребват тия бактерии 100%, ами и убиват лактобацилите - супер поле на действие за други чревни бактерии. Няма да забравя как преди години имах едни 6 месеца, които имах:
1. Ешерихия коли
Пия АБ
2. Контролна МБ - Ешерихия коли + ентерокок 🫨
Пия 2 АБ
3. Контролна МБ - Ентерокок
Тръгвам да пия 3-ти АБ - получавам зверска алергична реакция и докторът беше - давай само с Полижинакс, то трябваше по схема да пия АБ + да слагам глобулите.
Та сложих ги, почнах после с гелчета Гинофит и някакви там пробиотици, млечни киселини, ала-бала, с триста зора се оправих, простоооо…
Ph-то на влагалището ми беше стигнало 6, а нормалното е около 4, никакви лактобацили нямах, Флоражин не ми вършеше никаква работа, тъкмо тогава навлезе Лактажин, и той слабо ми действаше.
Добре че го пуснаха Гинофилус, че иначе изнемогвах.
Иначе имаше преди едно друго - Лактофем, със същия състав, супер беше. И тъкмо си бях оправила всичките проблеми, взеха, че го спряха.
Ох, понякога се чудя дали направо да не напиша роман със заглавие - “Всякаквите гадории, които съм хващала и колко мъки ми е отнело да ги излекувам” 😂, ама нали ме търпите тук във форума, та имам достатъчно поле за изява.

# 563
За съжаление - не.
Червената боровинка по принцип няма как да убие Ешерихията и в пикочния мехур, но някакси механически не и дава да се разраства толкова там, както и д-манозата, която я има в много от добавките за цистит.
Те наистина помагат - самата аз си пия редовно, както профилактично, така и когато съм имала цистит, ето в момент пак скърцам със зъби от поредното такова изстъпление, но… Ако има ешерихия или някаква друга тъпотия, трябва и АБ през устата, това си е вече задължително. Добавките просто облекчават и помагат, не лекуват 100%.
Вече във влагалището те не могат да стигнат, така както, за съжаление и да пием 500 орални пробиотика, каквото и да говорят - няма как те да колонизират влагалището с лактобацили. Затова си има глобули, затова си има вагинални пробиотици.
То за такива чревни бактерии и оралните АБ не са подходящи, от опит. Не само не изтребват тия бактерии 100%, ами и убиват лактобацилите - супер поле на действие за други чревни бактерии. Няма да забравя как преди години имах едни 6 месеца, които имах:
1. Ешерихия коли
Пия АБ
2. Контролна МБ - Ешерихия коли + ентерокок 🫨
Пия 2 АБ
3. Контролна МБ - Ентерокок
Тръгвам да пия 3-ти АБ - получавам зверска алергична реакция и докторът беше - давай само с Полижинакс, то трябваше по схема да пия АБ + да слагам глобулите.
Та сложих ги, почнах после с гелчета Гинофит и някакви там пробиотици, млечни киселини, ала-бала, с триста зора се оправих, простоооо…
Ph-то на влагалището ми беше стигнало 6, а нормалното е около 4, никакви лактобацили нямах, Флоражин не ми вършеше никаква работа, тъкмо тогава навлезе Лактажин, и той слабо ми действаше.
Добре че го пуснаха Гинофилус, че иначе изнемогвах.
Иначе имаше преди едно друго - Лактофем, със същия състав, супер беше. И тъкмо си бях оправила всичките проблеми, взеха, че го спряха.
Ох, понякога се чудя дали направо да не напиша роман със заглавие - “Всякаквите гадории, които съм хващала и колко мъки ми е отнело да ги излекувам” 😂, ама нали ме търпите тук във форума, та имам достатъчно поле за изява.
Мила, с теб вече говорим на един език 😁☺ или поне не сме се разбирали поначало правилно. Иначе аз като работех в болницата и си гледах епикризите лошо ми стана какво ми се е случвало ( слава Богу счупено нямам за сега), ама какви ли не гадории и при мен. Аз пък имам явно свръхактивен пикочен мехур и при нерви или вълнение припиквам през половин час, един в най-добрия случай.
Ама не съм диагностицирана от лекар, ходех по едно време по изследвания и не ми се занимава вече, ако направя бъбречна криза пак, тогава. Че по едно време се чувствах негодна за живот. Ама да, спря да ми пука и намаляха проблемите. Личният ми лекар като ме видеше и всеедно сме приятели вече, то и на него му висях на главата доста 😂 аз се бъзиках, че ако някой ден се женя ще го каня на сватбата, толкова сме близки 😂

# 564
Азара.,
Ама тук сме си един отбор сродни душици 😂.
И аз съм с неврогенен пикочен мехур, освен циститите. Само да се притесня - и се почва веднага. Освен това имам и някакви повредени нерви по гръбнака, дето само да се обадят - почва едно ходене до WC, едно парене… Та никога не знам със сигурност бактерия ли е, неврологично ли е, от стрес ли е… Затова - пия си боровинките, пускам си урини, като има бактерии - е, там вече си пия АБ, но вече в 90% от случаите не е от това.
И аз не съм стъпвала на уролог от години, 2-та истински случая на цистит ми ги лекува моята АГ, в интерес на истината - от нея знам Урикод, то е боровинка с Д-маноза и е наистина супер добавка, препоръчвам.
Моята ЛЛ ми е позната отпреди да ми стане ЛЛ, съседка е на нашите. Не знам дали много ми се радва 😅, ама съмнявам се. Аз обаче гледам да не я тормозя много-много ☺.
Затова пък всякаквите други доктори пищят от мен, но нали си плащам 😂😂😂.
Олей, един комичен момент, говоря си с моята очна лекарка, която си ми е наистина приятелка и ѝ споделям как съм казала на един друг нейн колега, че съм прочела всичко за конкретния казус в интернет и тя беше - “Ох, моля ти се, не казвай такива неща на лекарите”.
И аз бях 🙄 - “Защо?”
“Защото се изкушаваме да ви пращаме такива пациенти да ви лекува интернет… Ние тук учим незнам си колко години, ала-бала, вие прочитате 2 дни някакви неща в интернет и вече знаете повече от нас”.
И аз, вече, сконфузена: “Ами, аз на всички доктори това им го казвам, ужас”.
Та така, опитвам се да се въздържам от фразата: “Ама в интернет пише, ама в бг-мамма четох” и т.н.
Истината е, обаче, че ние сме си сила, сега не за всичко абсолютно, ама например като тази пролет за първи път получих БВ в живота си, се доверих за лечението на Cafe Del Mar и още няколко дружки от форума, а не на моята лекарка и резултатът беше потресаващо вълшебен, за 1 седмица Гарднерелата ми просто се стопи.
Тъй че - освен, че пиша една камара лирически отклонения тук, чета доста и слушам препарилите, защото понякога просто знаем повече.

# 565
Аа, я кажете за гарднерелата, как я преборихте?

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 13:01 от Ena123

# 566
С Арилин - 5 дни орално и Арилин Рапид 2 глобули подред. После 3 Вагизан и ударно 1 седмица Гинофилус сутрин и вечер. След това - още няколко дни само вечер.
Но пак повтарям - това ми беше първата БВ в живота, хванах я буквално в началото и предполагам, че затова много лесно я излекувах.
Но нямах иначе никакви лактобацили, аз бях пила 2 АБ за месец и нещо и оттам се появи тая гадост. 😩

# 567
При мен рецидивира. Уж се изчисти и скоро отново идва. След 10 дни имам час за гинеколог, ще видим дали ще се изолира пак при изследването.

# 568
Провери се за уреаплазми и други гадории.
Понякога едно такова нещо води до чести рецидиви.

# 569
Здравейте ,момичета!
Можете ли да ми помогнете с разчитането на тази микробиология,защото се затруднявам. Докторът не ми вдига телефона ,а съм на преглед чак на 17.09
Благодаря Ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт