Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 179
  • 781
  •   1
Отговори
# 585
Няма да мине само с крем… От опит - имам доста голям такъв с всякакви кожни инфекции по тялото от гъбички и при големи участъци само с локално лечение не става. Ако е малко петънце - може, но това, което е описано, няма да стане само с мазане.
Кандизол (или Флуконазол) аз лично пия с шепи от години. Никакви странични ефекти не съм имала. Дозата не е висока, според мен щом лекар е преценил, че става за 15-годишна, няма защо да подлагате изписаното лечение под съмнение.

# 586
Такава сериозна кожна гъбична инфекция изобщо не съм убедена, че ще мине и с три хапчета флуконазол. Но без тях няма да стане изобщо. Десет сантиметра е огромен кожен участък и по-скоро аз бих се притеснявала, че ще мажа с кортикостероиден крем толкова много място. За такива инфекции мисля, че итраконазола е по-адекватното лечение, но не съм доктор и няма как да съм категорична.

# 587
По принцип мога да споделя опит за подобна инфекция, мой познат беше получил такава в началото на лятото от запотяване. Даже не му бяха изписали и противогъбичен крем, но му бяха наблъскали схема с 14 дни Итраконазол. Оправи се, но това е доста сериозна доза, която не знам колко е подходяща за дете на 15 г.
Иначе - когато аз лично получа кожни гъби, почти никога не мажа кортикостероид, обикновено е чист антимикотик и го мажа със седмици.
Единственото, което правя като изключение е за себорейния ми дерматит по лицето, но там адски много сърби, тогава обаче ползвам Дактакорт, не Тридерм или Бетазон Трио.
Според мен - пробвайте с тази схема, със сигурност няма да навреди известен период с комбиниран препарат, кортикостероидът ще потисне възпалението, но смятам, че после трябва да се продължи с чист антимикотик.
А Флуконазол си се изписва и за кожни инфекции, аз лично си го пия за такива и ми помага.
То, всъщност, най-добре би било да се направи посявка и според причинителя и чувствителността да се определя лечението, но това много малко лекари го правят.
Ако няма резултат от това лечение, препоръчвам да идете до кожно-венерическия център, там освен кожни посявки, могат да погледнат детето и с лампа на Wood, за да се види доколко е активна инфекцията след лечение, защото петното няма да се махне толкова бързо.

# 588
  • гр.Пловдив
Лекувах такъв участък на подмишница миналото лято ,първо беше червен със сърбеж и болеж,после стана гадно кафяво,казаха ,че е от потта ,но и от отслабнал имунитет.Мазах първо с Тридерм=0,после 10 дни с Ламизил и се изчисти перфектно

# 589
Здравейте, имам въпрос относно дамите, които са имали гъбички имахте ли симптоми като зачервяване и парене около входа на влагалището. Понеже съм в това състояние и в момента се лекувам още тамън почва да мине и пак се зачервява и пари ужасно. Изглежда сякаш има някакво възпаление и болезнен полов контакт.
При хронична инфекция е възможно да има и такива оплаквания.

# 590
Кой е този венеролог от Пловдив? Simple Smile

Всъщност - писала съм го многократно, от години не ходя на АГ за течения и т.н. проблеми, ходя на венеролог.
Нейните лечения са много адекватни, диагностиката е по-добра, наблягаме много на профилактиката, следя си нивото на лактобацилите и т.н.
АГ се оказва, че далеч не са толкова добри специалисти по тези въпроси.
И уреаплазма съм лекувала много успешно, и гъби, и БВ, всъщност много спорадично имам вече проблеми там.

+1000 Mila,съсипа ми живота тази БВ  с гарднерела в най-хубавите ми години се влачих като идиот и ми костваше много средства /500-1000лв/ преди 15г ,изключително гадна работа ,но попаднах на топ венероложка в Пловдив,която ме пое и ме излекува ....Идваше ми да се гръмна,няма такава гадост,другото ми премеждие беше от сега с втората ми бременност ...а бе гадни истории ,разказвала съм ,дано всички тръгнали по този път намерят хаир...

# 591
  • гр.Пловдив
Д-р Емилия Мукарева-вижте в нета координати,само на частно работи,кабинета й е на В.Априлов

# 592
Здравейте !Аз също се интересувам от някакви алтернативни методи за справяне с бактериална вагиноза,тъй като все още кърмя .С Бактериалната вагиноза се сдобих през бременността ,лекуваха ме с полижинакс,арилин,но без успех и ми се иска да пробвам нещо по-щадящо.Знам ,че със сериозните лекарства е трудно ,какво остава без тях ,но все пак ,ако някоя от Вас има някакъв положителен опит ще се радвам да сподели.Четох малко назад в темата ,но коментарите са наистина много и не успявам с всичко.
Също така препоръка за лекари,пт които сте доволни(до тук разбрах само за др.Кристин Рачева ) .
В моя случай е следната микробиология
Микроскопско изследване:
Липсват lactobacili; Преобл. Гр (-) кокобацили (Gardnerella морф.); 2-3 Leuco/поле; "clue"
Но ми се струва ,че и това не е достатъчно като изследване ,четейки Вашите коментари
Ще се радвам на всякакви съвети.
Предварително благодаря

# 593
Съвсем достатъчно е изследването, с класическа БВ си. И не се литкай, моля те, по някакви глупави алтернативни лечения, защото само ще си докараш хронични проблеми.
Ключовото в лечението на БВ е след основното лекарство да възстановиш средата, т.е. лактобацилите. Ако не го направиш и 100 Арилина, 100 Полижинакса (което много-много не знам дали изобщо действа на Гарднерелата), пак нищо не постигаш.
Вариантите за лечение на Гарднерела са 2 - с Метронидазол - т.е. Флажил, Арилин и подобните или с Клиндамицин.
Но както казах, това е първата част от лечението.
След него - задължително подкиселяване на средата - с Вагизан за няколко дни.
След това - вагинален пробиотик - минимум 1 курс Гинофилус.
И да, аз ходя при д-р Кристина Рачева, но схемата, която ти писах по-горе я дотамъних с момичетата тук. Защото ние знаем понякога повече и от докторите. Д-р Рачева е супер и яз продължавам да си ходя при нея, просто в случая си добавих Вагизан към изписаното от нея лечение.
А що се отнася до хомеопатията, сори, ама не действа. Особено при гъбички. За инфо - пробвала съм - 3 пъти, при 3-ма различни хомеопати.
Да не казвам как благодарение на последния хомеопат, който не ми позволи да си лекувам разноцветния лишей с противогъбични кремове, той се разпространи, та после трябваше с месеци да го лекувам, беше ми обхванал целия торс. Просто с тая хомеопатия съм супер анти, мога цял роман да напиша.
На фона на хомеопатичното лечение кашлях 1 месец, чистела съм се била. Като теглих 1 майна на хомеопата и си пуснах изследване, имах стафилокок и в носа, и в гърлото…
Споменах ли гъбичките по краката… Същата работа, ама тогава вече не издържах и се намазах с Ламизил.
Тъй че я не се занимавайте с глупости, дами, а търсете какво ви отключва гъбите, това е в основата на целия проблем.

# 594
Съвсем достатъчно е изследването, с класическа БВ си. И не се литкай, моля те, по някакви глупави алтернативни лечения, защото само ще си докараш хронични проблеми.
Ключовото в лечението на БВ е след основното лекарство да възстановиш средата, т.е. лактобацилите. Ако не го направиш и 100 Арилина, 100 Полижинакса (което много-много не знам дали изобщо действа на Гарднерелата), пак нищо не постигаш.
Вариантите за лечение на Гарднерела са 2 - с Метронидазол - т.е. Флажил, Арилин и подобните или с Клиндамицин.
Но както казах, това е първата част от лечението.
След него - задължително подкиселяване на средата - с Вагизан за няколко дни.
След това - вагинален пробиотик - минимум 1 курс Гинофилус.
И да, аз ходя при д-р Кристина Рачева, но схемата, която ти писах по-горе я дотамъних с момичетата тук. Защото ние знаем понякога повече и от докторите. Д-р Рачева е супер и яз продължавам да си ходя при нея, просто в случая си добавих Вагизан към изписаното от нея лечение.
А що се отнася до хомеопатията, сори, ама не действа. Особено при гъбички. За инфо - пробвала съм - 3 пъти, при 3-ма различни хомеопати.
Да не казвам как благодарение на последния хомеопат, който не ми позволи да си лекувам разноцветния лишей с противогъбични кремове, той се разпространи, та после трябваше с месеци да го лекувам, беше ми обхванал целия торс. Просто с тая хомеопатия съм супер анти, мога цял роман да напиша.
На фона на хомеопатичното лечение кашлях 1 месец, чистела съм се била. Като теглих 1 майна на хомеопата и си пуснах изследване, имах стафилокок и в носа, и в гърлото…
Споменах ли гъбичките по краката… Същата работа, ама тогава вече не издържах и се намазах с Ламизил.
Тъй че я не се занимавайте с глупости, дами, а търсете какво ви отключва гъбите, това е в основата на целия проблем.
Мила,аз пък повярвах на хомеопатията точно благодарение на отърваването от гъбичките.Не знам защо при теб не се е получило,но нека дамите да пробват все пак. Може да не си попаднала на правилния хомеопат. А БВ може да се лекува с масло от облепиха ,към което се добавят 20капки масло от чаено дърво и се поставя на тампон.Проблемът е,че много цапа и не се изпира. Разбира се,че както винаги казваш и ти,  консултацията с лекар е задължителна,но продължавам да настоявам,че има алтернативни лечения и че проблемът трябва да се третира комплексно. Вагиналните гробули често помагат за 1 нещо и разбутват друго нещо,постигането на баланса след тях е доста трудно.Бях се разорила от пробиотици и прочие,по едно време вече се съмнявах в резултатите от лабораториите.То все нещо излизаше. Когато ми писна от прием на медикаменти,оставих само алтернативните методи,хомеопатията,маслата и читавите пробиотици,но ги прилагах системно няколко месеца при най-лек дискомфорт и основно преди МЦ,когато обичайно цъфвах отново и за съжаление това винаги блокираше лечението с глобулите,които все пак трябва да се прилагат без прекъсване,а при мен трябваше да се прекъсват или да се отложи цялото лечение за 10дни напред,а то не се търпи...По същото време детето ми беше 3месечно бебе и въпреки всички грижи,вечно беше подсечен. Мазахме по с тридерм и с какво ли не,нищо не помогна.Така разви толкова голяма гъбична инфекция,че кожата му приличаше на мокра хартия и падаше.Първата ми консултация с хомеопат беше точно заради това.Знам,че няма да ми повярваш,но дадох 1 лекарство от хомеопата 1 ден,1 прием и на другата сутрин кожата беше напълно здрава.Това стана повод да консултирам и себе си.Никой не може да ме убеди,че 3 месеца го мажа с каквото педиатърът каже и не минава и след 1 прием изведнъж са подействали всички лекарства и видите ли това е просто съвпадение.

# 595
Велислава,
Радвам се за теб, че си се оправила, но както казах, била съм на 3-ма хомеопати, с месеци съм се лекувала по техните схеми, ами не работи.
Иначе - всеки има глава на раменете си и си преценява как да се лекува. Не отричам никакви методи, споделям личен опит какво ми се е случило на мен.

# 596
Някой опит с Кандизин капсули?
Правило се 10 дни прием , 20 дни почвика и така 3 месеца.

https://bioshield-bg.com/product/%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8% … 0%B7%D0%B8%D0%BD/

# 597
Здравейте ,момичета!
Можете ли да ми помогнете с разчитането на тази микробиология,защото се затруднявам. Докторът не ми вдига телефона ,а съм на преглед чак на 17.09
Благодаря Ви предварително!
Нямате гъбички, имате липса на лактобацили , това се коригира , чрез вагинални глобули и добавки, всичко останало изглежда ок.

# 598
Някой опит с Кандизин капсули?
Правило се 10 дни прием , 20 дни почвика и така 3 месеца.

https://bioshield-bg.com/product/%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8% … 0%B7%D0%B8%D0%BD/
и на мен ми ги изписаха, заедно с фунгокап по схема. Не съм ги започнала обаче.

# 599
Здравейте,от около 2 години през месец два получавам гъбички. Микробилогия,цитонамазка и колпоскопия чисти. Въпреки всичко пак излизат. Кажете ми какво да правя,на какъв доктор да отида вече не знам. Качвам последната цитонамазка и микробилоги.

Общи условия

Активация на акаунт