Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 165
  • 781
  •   1
Отговори
# 600
Тестове за ППБ пускани ли са? Трихомони, микоплазма, уреаплазма, хламидия?
Най-добре - консултация с дерматовенеролог, както и да ти се направи тест за горните неща. Фемифлор ще покрие повечето, без трихомоните, за тях си трябва специална посявка.
Вероятно не се касае за гъбички, или просто не ги хващат на стандартните микробиологии.
Но определено имаш нещо, то си се вижда и в цитото, имаш левкоцити и възпаление.

# 601
На Фемофлор на Геника пише,че се изследват тези патогени.... наистина ли не ги хваща Rolling Eyes
В моето изследване уж ги има ....

# 602
Snake,
Ти си имаш и уреаплазма и бактерии, и малко гъби, лактобацилите ти не са наред. Изобщо имаш доста неща за лекуване.
Единственото, което не се хваща от ДНК тествовете са трихомоните.
Всичко останало си се хваща.

# 603
На Фемофлор на Геника пише,че се изследват тези патогени.... наистина ли не ги хваща Rolling Eyes
В моето изследване уж ги има ....

От лекар знам,че трихомоните се виждат на микроскоп веднага след натривката и след това се разпадат и не може да се докаже,че ги има или че ги няма.Затова някои АГ имат микроскопи в кабинета си. По отношение на дамата,която пише,че от 2 год.и се появяват през месец,това беше моят случай,който лекувах най-накрая с алтернативни методи.Обаче преди това се уверих,че няма нарушения като инсулинова резистентност и хормони.Хламидии също биха излезли,ако има такива във влагалището на обикновения вагинален секрет. Според мен най-сериозен проблем може да представлява лошата преработка на стреса.

# 604
Хламидия, микоплазми и уреаплазми не излизат във влагалищния секрет. За тях се взима проба от цервикалния канал, цервикален секрет и се тества с PCR.
Трихомоните пък се изследват със специални посявки, но има много малко лаборатории, които наистина ги хващат. Освен това, те са силно неиздръжливи във външна среда и пробата трябва да бъде занесена максимално бързо в лаборатория.

# 605
Хламидия, микоплазми и уреаплазми не излизат във влагалищния секрет. За тях се взима проба от цервикалния канал, цервикален секрет и се тества с PCR.
Трихомоните пък се изследват със специални посявки, но има много малко лаборатории, които наистина ги хващат. Освен това, те са силно неиздръжливи във външна среда и пробата трябва да бъде занесена максимално бързо в лаборатория.
Твърдя,че хламидиа се хваща,освен това и на кръвен тест,но при него не се знае къде са точно,в белия дроб или във влагалището.

# 606
Snake,
Ти си имаш и уреаплазма и бактерии, и малко гъби, лактобацилите ти не са наред. Изобщо имаш доста неща за лекуване.
Единственото, което не се хваща от ДНК тествовете са трихомоните.
Всичко останало си се хваща.

Знам,минах лечение за Уреаплазмата и гъбичките, въпроса ми беше след като ги има в изследването,то хваща ли ги или не? За да знам да пусна друго,което е специално за тях.
Доколкото знам Фемофлор e PCR тест.

# 607
Да, за хламидия има и кръвни тестове, и да, не е ясно точно къде са… Но то така или иначе - лечението е все с орален АБ.
Обаче специално за активни, скорошни инфекции, дори и не толкова скорошни - златен стандарт си е ДНК изследване от цервикален канал. Кръвните не винаги са супер достоверни.
Иначе да, Фемифлор е PCR тест. Обаче не разбирам въпроса ти, Snake.
Щом си лекувала и гъби, и бактерии и уреаплазми, най-лесно е да се пусне нов Фемифлор. Друг вариант е да се пусне отделно PCR само за уреаплазми (и микоплазми, те вървят в пакет) и отделно обикновена МБ за гъбички с директна микроскопия. Но в твоя случай, аз лично бих заложила на Фемифлор, при теб има доста изолирани причинителя, нека се види реалната картина след лечението. Но трябва да са минали поне 20 дни от последната доза АБ специално за Уреаплазмата. Иначе ако решиш за обикновена МБ само за гъбите и евентуално за бактериите - 7 дни след АБ и там каквито глобули са ти изписали.

# 608
Въпросът ми беше дали трихомоните се хващат с Фемофлор ?
Иначе да,чакам контрола за Уреаплазмата,но съм решила поне 30 дни след антибиотиците. Просто да знам за тези щуротии. Че както ми нямаше нищо,така всичко светна и не знам дали само това изследване е достатъчно да хване целия "букет" от новия партньор.

# 609
Много правилно си решила за 30-те дни. Ако е отрицателно, за всеки случай - пусни си още една контрола след няколко месеца.
Иначе - за съжаление има нови партньори с такива “букети”. И понеже обикновено мъжете са безсимптомни, си го носят навред. Предполагам, че си го уведомила, за да се лекува и той.
И не, трихомоните твърдо не се хващат нито от Фемифлор, нито от какъвто и да е PCR тест, това съм го видяла лично, при положителни посявки и при мен, и при мъжа ми, всички тестове в Геника излизаха отрицателни.
Такова е и мнението не само на всички пишещи в темата за трихомоните тук в бг-мамма, но и на моята лекарка в НЦЗПБ, с която сме коментирали въпроса.
Вече къде да се изследваш точно за тях - наистина не знам, не искам да давам неточна информация, тъй като аз се лекувах преди повече от 10 години. Ако искаш - виж в темата за трихомоните, можеш и да пишеш там, спрягат една лаборатория Медирс, но аз пък лично смятам, че там излизат фалшиво положителни резултати. В Пирогов има една проф.Лесева, микробиолог, тя знам, че е добра в откриването, но пак казвам, че не се наемам да давам актуална информация.
Не знам какво ти е било точно лечението, предполагам си пила един курс АБ, антимикотик и някакви глобули, но ми е любопитно дали са ти изписали някакъв Метронидазолов препарат (Флажил, Арилин или нещо подобно), защото имаш и някакви анаероби, въпреки че те не са доминиращи. Защото по принцип същите се изписват и срещи трихомони.
Но каквото и да е лечението, с тези ужасно малко лактобацили е направо задължително да си направиш един курс с вагинален пробиотик след цялото това лечение, защото с АБ съвсем си убила всичко.

# 610
Не,не ми изписаха Арилин,но аз си сложих 2 глобули на края на курса с оралните Пих 1х2 Азитромицин,14 дни Доксициклин и завърших с 1х1 Азитромицин.
Пак на своя глава и от коментарите тук 4 дни Вагизан и после  Гинофилус.
Имам още външен сърбеж,но мисля че е от всичко,дето съм си слагала последните месеци,плюс антибиотиците...ще видим. Още малко
Иначе благодаря за инфото,ако се налага,ще търся и венеролог. Само да попитам, задължително ли про тях има течение с мирис?
Защото при мен се появи леко течение,но нямам мирис. А преди да се лекувам ,бях адски суха.
Господинът е уведомен,но отказва да пие антибиотици Sad(
Или да пусне изследвания. Реално той твърди,че преди мен не е имал никакви проблеми. Омагьосан кръг Sad(

# 611
  • гр.Пловдив
Странна работа...Специално Доксициклин баща ми пи за пневмония по Ковид време ,какво общо има с изложените от вас проблеми ? Интересна работа?

# 612
Доксициклин се  предписва основно за ППБ ,защото е широкоспектърен антибиотик и доста силен. Почти за всяка инфекция бива предписван. То и Азитромицин ми предписват за гнойна ангина,но често е и за Уреаплазмата

Странна работа...Специално Доксициклин баща ми пи за пневмония по Ковид време ,какво общо има с изложените от вас проблеми ? Интересна работа?

# 613
  • гр.Пловдив
Доксициклин се  предписва основно за ППБ ,защото е широкоспектърен антибиотик и доста силен. Почти за всяка инфекция бива предписван. То и Азитромицин ми предписват за гнойна ангина,но често е и за Уреаплазмата

Ок,не споря,просто ми се видя странно,аз съшо съм лекувала бактерии и инфекции,но не с този вид АБ

# 614
Знаете,че е по преценка на лекуващия лекар. Аз само се надявам да съм ги утрепала ,че ....
Важен е крайния резултат. И лекаря да е адекватен за дадената инфекция. При наличие на  масово лактобацили,грам - кокобацили и грам + коки,умерено левкоцити....казаха,че нямам проблеми.....

Общи условия

Активация на акаунт