Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 104
  • 781
  •   1
Отговори
# 690
Мими, аз съм царицата на гъбичките и бактериите 😂.
Но все още в колекцията ми липсват няколко екземпляра като микоплазма и хламидия, но не горя от желание и това да лекувам. 🙏🏼
Snake, ползвам две лаборатории, или поне до скоро беше така. Едната беше в 4 МБАЛ, но я закриха, представяте ли си, закриват болнична МБ… Но аз си издирих микробиоложката, сега работи в Кандиларов на ул. “Бузлуджа”, тъй че вече пусках няколко изследвания там. Утре, живот и здраве, пак там ще си нося секрета.
Другата лаборатория е в НЦЗПБ, там ходя за чревни бактерии и гъби, много са готини, но са 2 отделни лаборатории - едната е Микология, другата - МБ. Там още не съм пускала вагинален секрет там, но някой път ще пробвам. За тези изследвания, както и за хламидия, мико и уреаплазма се ходи само в Микологията, докторката е много готина, тя изписва и лечение.

# 691
  • Варна
Ще видим какво си отглеждам , утре си пускам изследвания , ще чакаме резултати и ще се "похваля" . Развъдника му дръпнах шалтера , защото полевия тест да приеме непозната не го мина ( 5 Мин му трябваше да я приеме , че и да заговори за с*кс с нея ) , за капак пропусна да каже ,че е обвързан ( е вече не е , та си а напълно прав 🤣) , сега стискаме палци да нямам ППБ и всичко е ток .
   Ако трябва да съм честна с Гинексид душ втора вечер , течението взе да клони към бялото вече и дискомфорта ми нямала драстично.
  После ще ви споделям лечения и как се развиват нещата . 🤣

Mila1331 - душа , можем да се състезаваме за първото място по гъби и бактерии 🤣 До сега и аз само ППБ не съм имала, ама с гъбаркото дето бях и това не е изключено , така че може и да те изпреваря в класацията 🤣

# 692
Здр.  С поликистозни яйчници съм и се лекувам с противозачатъчни. От две години почти непрекъснато съм с гъбички. Смених пет гинеколога. Противозачатъчните също.
Гинеколожката ми изписа      Клиндомицин за мазане . Може ли само с него да се преборят тези гадини?  Мисля да отида на уролог. Последното ми изследване: Дайте съвет какво да правя.

# 693
Кокиче, засича се уреаплазма в изследването, а тя се третира с друг антибиотик, и то по схема - венеролог или гинеколог ще ти свършат работа за правилно изписване на лечение. Партньорът се лекува и той задължително. Доксициклин е стандартът, но е хубаво да се направи антибиограма. Накратко - по-добре отиди да ти вземат нов цервикален секрет, за да се направи антибиограма и да пиеш правилния за теб антибиотик.
Гарднерела също има, необяснимо за мен как вирее, при наличието на толкова много лактобацили, които си имаш. Но, гарднерелата ще я пребориш и с 2 глобули арилин рапид 2 вечери подред, но уреаплазмата си иска друго лечение. След всичко това - една хубава терапия с вагинален пробиотик. Към антибиотика за уреаплазмата обезателно приемай Б комплекс също.
Ще мине Blue Heart

П.П Харесва ми как Геника не отчита уреаплазмата като полово-предавана болест Simple Smile

# 694
  • Варна
Здр.  С поликистозни яйчници съм и се лекувам с противозачатъчни. От две години почти непрекъснато съм с гъбички. Смених пет гинеколога. Противозачатъчните също.
Гинеколожката ми изписа      Клиндомицин за мазане . Може ли само с него да се преборят тези гадини?  Мисля да отида на уролог. Последното ми изследване: Дайте съвет какво да правя.

Само с мазане няма да стане . Задължително ,ще трябва допълнително лечение и то след направена антибиограма , за да са сигурни ,че няма да пиеш нещо към което си резистентна.
  Cafè del Mar ти написа - венеролог или гинеколог ( клоня към венеролог , защото по мое мнение са по - навътре с нещата) ще се справи с проблема .
  Успех и ще мине , само търпение ! 😊

# 695
Хайде пак аз. Преди малко бях при гинеколожката и й показах съмнителното за мен изследване от Рамус , при което излезна Кандида. Не се съгласи да повторим изследването и ми изписа само вагинално глобули Миковак за 10 вечери. После след цикъл отново ще повторим микробиология.
Нищо не каза за секс , за партньора…… имам ли симптоми.

# 696
  • Варна
Хайде пак аз. Преди малко бях при гинеколожката и й показах съмнителното за мен изследване от Рамус , при което излезна Кандида. Не се съгласи да повторим изследването и ми изписа само вагинално глобули Миковак за 10 вечери. После след цикъл отново ще повторим микробиология.
Нищо не каза за секс , за партньора…… имам ли симптоми.

Докато трае лечението бих избягвала полов контакт , дори и с предпазни средства. Що се отнася до мъжа - при тях в повечето случаи дават крем за мазане на шпагата , но ако няма проба от него е малко стреляне на посоки , защото я има , я не ...
   Обади се и попитай лекаря си , дали мъжа трябва да третира , но ппц е добре и двамата да лекувате , за да не се лекуваш ти и после да си ги пренасяте .

# 697
Винаги се лекуват и двамата, без значение има ли или не оплаквания. Даже при отрицателни резултати за някои патогени пак назначават лечение и за партньора,по ред причини може да не се хваща при тях.
Цял живот ми е било обяснявано, съответно аз съм го казвала и тук във форума - а и съм го чела на сто места - че гарднерела не се предава и не вирее у мъжете....е, у моя вирее, оказва се, че и у други вирее, и даже дава симптоматика.
Така че---обменяме си всичко...и секрети, и бактерии, всичко...Даже на презерватив нямам вяра, мъжете ги знаете какви са мърляви, тук ще се пипне, там ще се пипне, теб ще пипне после...
Да ни е мирна главата - лекуваме се всички дружно Simple Smile

# 698
  • Варна
Винаги се лекуват и двамата, без значение има ли или не оплаквания. Даже при отрицателни резултати за някои патогени пак назначават лечение и за партньора,по ред причини може да не се хваща при тях.
Цял живот ми е било обяснявано, съответно аз съм го казвала и тук във форума - а и съм го чела на сто места - че гарднерела не се предава и не вирее у мъжете....е, у моя вирее, оказва се, че и у други вирее, и даже дава симптоматика.
Така че---обменяме си всичко...и секрети, и бактерии, всичко...Даже на презерватив нямам вяра, мъжете ги знаете какви са мърляви, тук ще се пипне, там ще се пипне, теб ще пипне после...
Да ни е мирна главата - лекуваме се всички дружно Simple Smile

Странното е , че още има лекари , които виждат резултати , назначават лечение на жената и мъжа въобще не го споменават в картинката .
  А би трябвало , защото не всички са врели и кипели ,като мен например , за да знаят ,че и мъжа се лекува задължително . 🤷🏻‍♀️
  Та ако запомним едно от групата е - Момичета , винаги питайте лекарите , ако те не кажат сами !!!

# 699
Ходя на платен преглед от скоро при нея. Няколко въпроса й зададох и според мен е редно тя да каже и да обясни на пациента, а не обратното. Понеже почетох тук и мис така странно , че не спомена партньора. Ще видя как ще подходи следващия път и ако трябва ще отида при друг гинеколог.
Благодаря ви!

# 700
Вчера посетих венеролог, поради подобни причини - оказах се в ситуация, в която съм по-знаеща от нея.
Потрес.
Връщам се назад във времето и си давам сметка как гинеколога, който посещавам от 8 години, допуска дребни, но важни детайли, подценява ситуации и това ми коства години лутане, загубено време, пари, нерви...миналата година щеше да ми коства и да остана без матка.
Момичето по-горе, с уреаплазмата - изписва й се просто клиндавазин, и с това се приключва...ако стане, стане, ако не, голяма работа, нали, щото е на чужд гръб...
Доверие вече нямам на никого, защото всяко предоверяване води до страдание накрая - за мен. По-полезно ми е да се информирам, защото в реалния живот нещата са различни от онова, което пише в учебниците.

Канди - ти беше споменала, че контакти скоро сте нямали - в случая, не че нещо ще му стане на човека ако се маже с крем клотримазол, но ако скоро сте нямали контакти, няма смисъл. Миковаг по принцип е хубав, но дали ще ти помогне...по-скоро Миковаг крем - защото в него има и борна киселина, и клотримазол. С апликатор се слага. Орално - е добре да си вземеш също Микомакс. И това е. После, след цикъл, иди на контрола, и ако всичко е наред, започвай вагинални пробиотици, защото нямаш и лактобацили, а това ще стане проблем съвсем скоро. Поне борната киселина в Миковага ще повлияе добре и на евентуално размножаване на гарднерела.

П.П Колко да е съмнително изследването в Рамус... не знам, дори да не пишеше кандида, пише други неща, които не бива да пише, т.е. има проблем.

# 701
Имахме скоро контакт ( преди да излезне резултата). От къде да купя крем клотримазол и Микомакс без рецепта?
Нещо не ме свърта , ще отида пак до нея и без това резултата от цитонамазката не готов и ще я попитам за партньора. На косъм съм да хукна при друг лекар, но ще изчакам малко. То вече не знам къде да отида.
Ей така преди много години си спомням как с др Ганчева лекувах нещо. Може и гъбички да са били. Сега не помня точно какво. Бяло течение си имам от тийнеджърка и се бях отказала да лекувам. При нея годих по друг повод , но все пак взе секрет заради течението. Излиза една МБ - нещо не й хареса на докторката. Праща ме в друга- коренно различен резултат. Накрая ме изпрати в Онкологията - не помня какво излезна. Един път едно, друг път - друго. Какво ли не ми изписа, какво ли не пих, диета, бельо…… оправия няма. Специално течение винаги имам по малко. То не бяха ранички на шийката на матката- едната казва имаш раничка , трябва да се гори, друга- имаш, но може да не се гори, сега раничка няма или поне тази не я е видяла. Влезне ли се в омагьосания кръг излизане няма. Дразня се защото си плащам за нещо, което трябва да бъде направено качествено, а не да се разкарвам по сто пъти и да ставам половин лекар. Ама то за всичко вече е така. Четвъртък пак ще отида да видя какво ще каже тази гинеколожка.

# 702
Няма смисъл да си губиш времето да я питаш за партньора. Клотримазол крем е без рецепта. Миковаг крем също е без рецепта. Микомакс - различно, давали са ми и без, също и са ми искали. В крайна сметка, ако не стане в една аптека, в друга ще стане.  Изчакай и цитонамазката, там също не е ясно какво е положението и после ще се мисли.
По отношение на раничките може би цари тотална неграмотност сред голям процент от лекарите, да не те учудва какво са ти говорили..

# 703
  • Варна
Няма смисъл да си губиш времето да я питаш за партньора. Клотримазол крем е без рецепта. Миковаг крем също е без рецепта. Микомакс - различно, давали са ми и без, също и са ми искали. В крайна сметка, ако не стане в една аптека, в друга ще стане.  Изчакай и цитонамазката, там също не е ясно какво е положението и после ще се мисли.
По отношение на раничките може би цари тотална неграмотност сред голям процент от лекарите, да не те учудва какво са ти говорили..

Плашещо неадекватни лекари има ... За една водна киста яйчника щяха да ми махнат още като бях на 16 🤦🏻‍♂️ за по - тежки неща не ми се мисли направо .
   Аз сега се чудя дали ще ми излязат резултатите от сряда до петък или ще си гледам гадинката до понеделник 🥴 Не помня вече колко време отнемаше МБ , аз толкова изследвания пускам , че стана мешана скара 🤦🏻‍♂️

# 704
Зависи какво расте, зависи и от лабораторията. От сряда до петък - надали. И аз утре сутрин се изстрелвам, обаче очаквам в събота резултат или в понеделник.

Общи условия

Активация на акаунт