Избор на Airfryer - тема 3

  • 94 719
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 1 020
  • Мнения: 10
Здравейте!
Кой от уредите ще ми препоръчате:
- https://www.technopolis.bg/bg/Uredi-za-zdravoslovno-gotvene/Ured … ab=descriptionTab
- https://cosori.bg/produkt/cosori-dual-blaze-air-fryer-caf-p583s-black/
- https://zora.bg/product/r-2844-taymer-do-60-minuti-s-avtomatichno-izklyuchvane

Приемам и други предложения . Бюджета ми е до 400 лв.

# 1 021
  • София
  • Мнения: 2 354

Не бих избрала Филипса, защото е с двойна (разглобяема) кошница - усложнение, доказало се с времето като ненужно. Отдавна вече най-препоръчваните и най-купуваните модели са с единична кошница.

Не бих избрала и Ронсона първо, защото не е от реномиран производител и второ, защото предпочитам една кошница от 6+ литра пред две кошници от 4 литра.

От тези трите бих избрала Косори-то, иначе вкъщи съм с тази Нинджа, която избрах след сериозно проучване и от която съм много доволна: https://www.tehnomix.bg/frityurnik-ninja-airfryer-xxl-max-pro-af180eu .

# 1 022
  • София
  • Мнения: 2 066
Аз съм с по-малкия брат на тази Ninja, 4.7l и също препоръчвам.
Vilemina, може ли да измериш ширината на кошницата? Моята е 22х22см, интересно колко по-голяма е на по-големия.

# 1 023
  • София
  • Мнения: 2 519
А аз съм с най-малката сестра, 3.8 L на Нинджа /липса на място/ и съм повече от доволна. Преди бях с Делимано, нищо общо ....

# 1 024
  • Мнения: 24 726
На Делимано май никъде не съм видяла някой да ги похвали, една от малкото марки за които всички са единодушни Grinning
Това още от преди няколко години като си купувах първия ми фраер и проучвах какво и що, а тогава и нямаше такъв огромен избор както сега. Сега съвсем не знам има ли кой да им ги купи, като има много други дето са и по-евтини и пак ще са по-добри.

# 1 025
  • София
  • Мнения: 2 354
Аз съм с по-малкия брат на тази Ninja, 4.7l и също препоръчвам.
Vilemina, може ли да измериш ширината на кошницата? Моята е 22х22см, интересно колко по-голяма е на по-големия.

Моята също е 22 х 22 см, нe e по-широка, а само е по-висока и оттам идва разликата в обема. Височината е с цел да има второ ниво на решетката:




Външните размери на двата модела също са еднакви, с изключение на височината, която при AF180 е с 4 см повече. Потърсих какви са разликите, и се оказа, че освен във височината има разлика и в броя на режимите и в максималната температура.

Ninja Air Fryer PRO 4.7LNinja Air Fryer MAX PRO, 6.2L

# 1 026
  • София
  • Мнения: 2 066
Vilemina, мерси. Това с двете нива е удобно и затова съм си хареса Ninja Speedi, в който можеш да готвиш ориз със зеленчуци долу и пилешко филе на горно ниво на решетката. Но той е и с долно подгряване. Но докато се счупи моя Ръсел с двойно подгряване, се надявам да изкарат някой още по-добър модел Ninja.

# 1 027
  • Мнения: 24 726
Шансът не е никак малък, като гледам през последните няколко години колко се разшири разнообразието от такива уреди.

# 1 028
  • Мнения: 32 036
Топ шоп фалираха, та се съмнявам сега да може да се купи уред Делимано /освен в олкс и подобни сайтове/. Иначе хвалебствия за уреда имаше май само в тв рекламите им.😃
Скрит текст:
Имам обаче сполучливи покупки от тях, например яйцеварката.🙂 

# 1 029
  • София
  • Мнения: 2 354
Vilemina, мерси. Това с двете нива е удобно и затова съм си хареса Ninja Speedi, в който можеш да готвиш ориз със зеленчуци долу и пилешко филе на горно ниво на решетката. Но той е и с долно подгряване. Но докато се счупи моя Ръсел с двойно подгряване, се надявам да изкарат някой още по-добър модел Ninja.

Много рядко ползвам второто ниво и по принцип не съм ентусиаст на тема тясноспециализирани уреди, защото едните стават за едно, другите - за друго и така докато си напълниш къщата с неща, които ползваш от дъжд на вятър.

AirFryer-ът ми служи за бързи неща, закуски и за притопляне. Ако ще правя пилешко филе с ориз и зеленчуци, бих предпочела да си сготвя гарнитурата за 20-тина минути на котлона, а в това време бих изпекла пилешкото във фрайера.

# 1 030
  • Paris, France
  • Мнения: 17 644
Оризът на котлона трябва да го вардиш. Аз там го готвя, но да си кажа. Понякога го загарям, та минава за корейско нурунджи. В спидито всичко се сготвя заедно, а и с парата от ориза става по-хубава кората на печеното. После не се мият 105 тенджери. Много студенти си го купуват, ама пусто ще ни е малък на нас.

# 1 031
  • Мнения: 10

Не бих избрала Филипса, защото е с двойна (разглобяема) кошница - усложнение, доказало се с времето като ненужно. Отдавна вече най-препоръчваните и най-купуваните модели са с единична кошница.

Не бих избрала и Ронсона първо, защото не е от реномиран производител и второ, защото предпочитам една кошница от 6+ литра пред две кошници от 4 литра.

От тези трите бих избрала Косори-то, иначе вкъщи съм с тази Нинджа, която избрах след сериозно проучване и от която съм много доволна: https://www.tehnomix.bg/frityurnik-ninja-airfryer-xxl-max-pro-af180eu .
Благодаря за отговора.
Загледах се и в тези:
https://instantpot.bg/produkt/instant-vortex-plus-clearcook-air-fryer/
https://instantpot.bg/produkt/instant-vortex-plus-clearcook-odourerase-air-fryer/
Моля за вашето мнение.

# 1 032
  • София
  • Мнения: 2 066
И аз не обичам да вардя, като казва Невена, а и все успявам да не овардя, затова не готвя нищо загарящо на котлона. Ориз правя и в инстант пота, но най го харесвам в Ръсела, става като на фурна.
Иначе ескалацията с броя уреди е налице, но аз си ги ползвам всичките. Важното е място да има.

# 1 033
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
И аз не обичам да вардя, като казва Невена, а и все успявам да не овардя, затова не готвя нищо загарящо на котлона. Ориз правя и в инстант пота, но най го харесвам в Ръсела, става като на фурна.
Иначе ескалацията с броя уреди е налице, но аз си ги ползвам всичките. Важното е място да има.
Бихте ли споделили рецепта за ориз с месо в Ръсел. Може и на лични, да не разводняваме темата.

# 1 034
  • София
  • Мнения: 2 354
Скрит текст:

Не бих избрала Филипса, защото е с двойна (разглобяема) кошница - усложнение, доказало се с времето като ненужно. Отдавна вече най-препоръчваните и най-купуваните модели са с единична кошница.

Не бих избрала и Ронсона първо, защото не е от реномиран производител и второ, защото предпочитам една кошница от 6+ литра пред две кошници от 4 литра.

От тези трите бих избрала Косори-то, иначе вкъщи съм с тази Нинджа, която избрах след сериозно проучване и от която съм много доволна: https://www.tehnomix.bg/frityurnik-ninja-airfryer-xxl-max-pro-af180eu .
Благодаря за отговора.
Загледах се и в тези:
https://instantpot.bg/produkt/instant-vortex-plus-clearcook-air-fryer/
https://instantpot.bg/produkt/instant-vortex-plus-clearcook-odourerase-air-fryer/
Моля за вашето мнение.

Разликата между двата е в това, че втория има филтър, който обаче трябва да се сменя и не е много евтин.

След въпросното мое проучване, сведох избора до 3 модела: този Вортекс (първият), Cosori TurboBlaze и Tefal Easy Fry & Grill XXL.

Вортексът отпадна по 2 причини: а) максималната му температура е само 200°C и б) усъмних с в практичността на прозореца и предпочетох кошница с незалепващо покритие отвсякъде.

Косорито много ми хареса, вдига до 230°C и т.н. Гледах сравнения с DualBlaze, при които TurboBlaze се оказа значително по-практичен и удачен избор. Все пак се отказах от него заради 2 дребни неща: а) за да извадиш кошницата трябва да натиснеш един бутон, вместо само да я издърпаш и б) решетката е много тънка и с голяма дупка в средата, през която парчета храна пропадат.

Така се насочих към Тефала, тъй като баща ми е много доволен от по-малката му версия. Той е до 220°C и има страхотна решетка от лят алуминий, подобна на скара. Всичко му е супер, но междувременно попаднах и на Нинджата, която също ми хареса и отидох в магазин, в който ги имаше и двата.

Като видях Тефала наживо, стори ми се грамаден, а още по-лошото е, че отзад има много голям ограничител, който прави невъзможно да го бутна до стената, когато не го ползвам. Нинджата пък има приятен дизайн и е много компактен на големина изглежда колкото малкия, 4,5-литров Тефал, а и в действителност външните му размери са близки.

Нинджата е до 240°C и в сравнение с нея Тефалът на баща ми е бавен. Когато открих това, останах доволна, че не избрах Вортекса.
 

Оризът на котлона трябва да го вардиш. Аз там го готвя, но да си кажа. Понякога го загарям, та минава за корейско нурунджи. В спидито всичко се сготвя заедно, а и с парата от ориза става по-хубава кората на печеното. После не се мият 105 тенджери. Много студенти си го купуват, ама пусто ще ни е малък на нас.

Изобщо не го вардя, знам за колко време става, нагласям таймера и готово. В това отношение индукционният плот е много удобен.

Колкото до Спидито и всички други изобретения - разбира се, че има хора, за които са подходящи, просто аз не съм сред тях. Вкъщи готвим доста разнообразни неща и затова предпочитам по-универсалните уреди, докато по-тясно профилираните по-скоро ме затормозяват.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 00:31 от Vilemina

Общи условия

Активация на акаунт