Избор на Airfryer - тема 3

• 101 681
  • 1 139
  •   4
Отговори
# 150
Пишете на Зора, това е техен продукт, може и да ви съдействат.

Благодаря, Алис.

# 151
Здравейте, досега сме ползвали само лидълският фраер, но мисля, че вече искам по-хубава машинка. Двама възрастни сме с две деца(на 5г и бебе под годинка). Много се колебая между Филипс, Тефал и Косори. Гледам, че Филипс е по-мощен от Тефал, но не знам какво друго да гледам. Ще го държа в склад до кухнята и ще го вадя когато готвим, та размерът не ме притеснява. Този на Тефал, който е като фурна на две нива ми е леко странен и сякаш не ми допада.
Гледам двамата модела на Филипс:
- https://www.technopolis.bg/bg/Uredi-za-zdravoslovno-gotvene/Ured … 0-14-V-1/p/813540
- https://www.technopolis.bg/bg/Uredi-za-zdravoslovno-gotvene/Ured … 0-20-XXL/p/821261

Има голяма разлика в цените. Има ли смисъл да взимаме по-скъпия? Блгодаря ви Simple Smile

# 152
  • София
Аз не бих дала 700лв за Филипс. Марката отдавна не е това, което беше.
Косори е много хвален, защото е с двойно нагряване. Говоря за моделя Dual Blaze. Можеш да си намериш талон за отстъпка и ще ти излезе 400лв. Аз съм с двойно по-евтин вариант на двойно нагряване и съм доста доволна.

# 153
На Филипс покритието се захабява по-бързо, иначе е страхотен уред.

# 154
Silver cloud, може ли да кажете кой е вашият модел, че и аз съм в чуденка какъв да си взема точно?
Аз не бих дала 700лв за Филипс. Марката отдавна не е това, което беше.
Косори е много хвален, защото е с двойно нагряване. Говоря за моделя Dual Blaze. Можеш да си намериш талон за отстъпка и ще ти излезе 400лв. Аз съм с двойно по-евтин вариант на двойно нагряване и съм доста доволна.
Колебая се между instant pot plus и мини фурните с тавички и различни приставки и шишове. Ако някой даде мнение, ще съм много благодарна.

# 155
  • София
Danicka, ето този модел е:
https://www.russellhobbs.bg/erfrayr-i-multikukr-russell-hobbs-satisfry-26520-56
Взех го за 230лв от Технополис. Той е по-скоро грил/еърфрайер/мултикукър. Мощността отдолу е по-голяма отколкото отгоре. Понякога, не винаги, се налага обръщане, защото отдолу е по-запечено отколкото отгоре. Обратно на стандартните еърфрайери. Използвам го много за готвене на ястия все едно на фурна. Слагам зеленчуци (обемът е голям, така че трябва поне 1кг) с 250мл вода, на програма Печене на 180-190градуса за 30 минути са останали на сухо леко запечени. Може да увелича расусите накрая и внимателно с бъркане да постигна по-голямо запичане.
Ориз правя само там, доста по-различен става, отколкото на пара или в теджера. Слагам мазнина с подправки и зеленчуци на режим Запържване за 5 мин, после добавам ориза и гореща вода, режим Печене за 30 мин.
Но ако някой търси чист еърфрайер за месо и картофки, препоръчвам Косори Дуал Блейз.

# 156
Момичета, хартията за печене или силиконовата тавичка къде точно я слагате- в самата кошница или под нея?

# 157
Silver cloud, благодаря! Гледах го този модел точно, и се чудя за сандвичи как ще се получават. Също и картофи, и меса, но за тях видях вашето мнение.

# 158
Момичета, хартията за печене или силиконовата тавичка къде точно я слагате- в самата кошница или под нея?
    В самата кошница.

# 159
Здравейте момичета и момчета, честита новата 2024, поздрави от слънчева и дъждовна, Малта! Някъде в безкрайната немска тема, се споменаваше Ни#джа и по стечение на обстоятелствата се сдобихме с AG301EU, преди няколко години и ... чукча писател, има въпрос - как правите неща, от сорта на "филе Елена" кайзер или друго подобно, близо до "нашия" вкус, в еърфрайъра? Модела има функция дехидратиране. Влажността тук е много висока, и класическия метод е неприложим - всичко мухлясва за 0 време, дори в хладилник.

# 160
Аз съм много доволна Instant vortex plus. Преди това бях с Филипс от първите им модели на, който кошницата беше с мрежа и се чистеше много трудно, когато имаше нещо загоряло по нея и беше по- слаб. От него също нямам оплаквания, но от този съм по- доволна.

# 161
Silver cloud, благодаря! Гледах го този модел точно, и се чудя за сандвичи как ще се получават. Също и картофи, и меса, но за тях видях вашето мнение.

Бях обещала да кажа как стават принцеси на този Ръсел Хобс. Правих експерименти с програмите и със или без скара. Най-добре се получиха, с по-леко запичане отдолу, на функция еърфраер със скара и хартия върху скарата, на 190 градуса за 8 минути.  Отдолу не се запекоха много, поне не хванаха цвят де, отгоре станаха много добре. Става въпрос за принцеси с яйце и кашкавал. Още съм 50/50 дали да правя принцеси на него или да си заложа на мини фурна за сандвичи.

# 162
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте момичета и момчета, честита новата 2024, поздрави от слънчева и дъждовна, Малта! Някъде в безкрайната немска тема, се споменаваше Ни#джа и по стечение на обстоятелствата се сдобихме с AG301EU, преди няколко години и ... чукча писател, има въпрос - как правите неща, от сорта на "филе Елена" кайзер или друго подобно, близо до "нашия" вкус, в еърфрайъра? Модела има функция дехидратиране. Влажността тук е много висока, и класическия метод е неприложим - всичко мухлясва за 0 време, дори в хладилник.
Здравейте. Филе Елена, както и други подобни мезета НЕ се правят в еърфрайер. Причината е, че Т, на която съхне месото в този вид уреди е висока. Тоест, те че ще изсъхнат, ще изсъхнат, но месото прекарва на неподходяща Т твърде дълго, съответно може да развие опасни микроорганизми. Функцията е подходяща за плодове и зеленчуци, но не и за месо.

# 163
Аз суших вече няколко пъти парчета свинско контра филе,вдигам градусите на 60-65 за да не се развали месото. За 3-4 часа е почти готово,после го досушавам за ден два в хладилника. Месото обаче не става точно тип Филе Елена,заради високата температура повече прилича на тези печените шунки. За сандвичи обаче е идеално и правя да има за детето ,че той много обича такива меса, но мен малко ме притеснява да му давам сурово сушено месо

# 164
Скрит текст:
Не знам как се цитира мнение от друга тема. Ще се опитам по бабешкия начин. https://www.bg-mamma.com/?topic=1074185.165
Правих два пъти по рецептата на Недоволна. Много добре се получи, но не е тип филе Елена. Втория път нямах време да чакам 2 дни и го понадупчих на доста места с ножа. И към подправките сложих 2-3 лъжици вода за да проникне в прорезите. Стана. Добавих от мен още 20 мин. Програмата е печене, не дехидратация. 
Ето рецептата:
"Правя в два варианта - или със свинска рибица (= контрафиле), или със свинска флейка. На кг месо - 22 грама сол, 10 грама захар и евентуално подправки по желание.
Разпределят се солта и захарта равномерно по парчето месо. . Ако е флейка, увивам много стегнато на руло и омотавам с конопен конец.
Месото престоява 2 денонощия в хладилника.
След това във фрайера на температура 85 - 90°.
Времето зависи от максималната дебелина на месото. За всеки сантиметър по 10 минути, плюс още 15 еднократно добавени. Пример 7 см дебелина - > 7 х 10 = 70 - > 70 + 15 = 85 минути време във фрайера."

Общи условия

Активация на акаунт